MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μυρτώ Αλικάκη: «Ζούμε σε μία κοινωνία που επιτάσσει να είμαστε τέλειοι ή μόνο νέοι» (vid)

Η Μυρτώ Αλικάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Mega Καλημέρα και μίλησε μεταξύ άλλων για την αλήθεια, τη φυσική φθορά του χρόνου και τις δυσκολίες που την καθόρισαν.

Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς
Monopoli Team

Η Μυρτώ Αλικάκη πρωταγωνιστεί, αυτή την περίοδο, στην παράσταση «Τέλειοι Ξένοι του Πάολο Τζενοβέζε, η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία των Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη. «Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές έχει πει ότι έχουμε τριών ειδών ζωές. Τη δημόσια, την προσωπική και την ιδιωτική. Ίσως και να ισχύει αυτό κατά μία έννοια. Βέβαια τείνω να πιστεύω πως όσο πιο κοντά είναι αυτά τα τρία μεταξύ τους τόσο πιο ευτυχής και ήσυχος είναι ένας άνθρωπος», ανέφερε η ηθοποιός σχολιάζοντας την υπόθεση της παράστασης.

Στους «Τέλειους Ξένους» επτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών κι εκεί αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά τότε έρχονται στην επιφάνεια και διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις τους… «Υπάρχει η επιλογή με τους ανθρώπους που είναι πάρα πολύ οικείοι σου και με τους οποίους έχεις επιλέξει να μοιράζεσαι τη ζωή σου, να προσπαθείς κάθε μέρα για την αλήθεια. Να εκφράζεις το συναίσθημά σου. Εγώ δεν θέλω να υπάρχουν πράγματα που να έχω ανάγκη να τα κρύψω ή για τα οποία ντρέπομαι. Δεν θέλω να βάζω τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση και το κάνω κυρίως για τον εαυτό μου. Νιώθω καλύτερα όταν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα». 

«Στη ζωή επιλέγω την εμπιστοσύνη και την ψυχική μου ηρεμία. Αν κάτι αποδειχθεί πως δεν είναι όπως το ένιωθα και το πίστευα, οk. Σίγουρα προσπαθώ να συγχωρώ και να δίνω δεύτερες ευκαιρίες. Αυτό που δεν μπορώ να προσπεράσω είναι το να χάσω την εκτίμησή μου», είπε στη συνέχεια.

Για τη φυσική φθορά του χρόνου, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες

«Είναι καλό στη ζωή να αποδέχεσαι όσα δεν μπορείς να αλλάξεις κι έτσι να πορεύεσαι. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου, για να νιώθω όμορφα, δυνατή, να έχω ενέργεια και να μπορώ να χαίρομαι τη ζωή και όχι να μην υπάρχουν φθορές πάνω μου. Οι φθορές πάνω μου δεν με κάνουν να νιώθω λιγότερη όμορφη. Η γοητεία όσο μεγαλώνει μια γυναίκα είναι διαφορετική και λυπάμαι που ζούμε σε μία κοινωνία που επιτάσσει να είμαστε τέλειοι ή μόνο νέοι. Η ωριμότητα προσφέρει άλλες χαρές και άλλες συγκινήσεις πολύ σημαντικές», σχολίασε.

«Κάθε ηλικία και φάση ζωής έχει τη δική της χάρη. Σίγουρα όταν μεγαλώνεις, επειδή έχεις πλήρη συνείδηση πόσο δύσκολα είναι κάποια πράγματα, όταν σου έρχεται κάτι καλό ευγνωμονείς την τύχη σου που σου ήρθε. Επίσης έχεις περισσότερα εργαλεία για να το διαχειριστείς, να το ποτίσεις και να το κρατήσεις ζωντανό αυτό το πράγμα. Όταν είμαστε νέοι έχουμε την τρέλα μας, τους εγωισμούς μας, τις φιλοδοξίες μας, τα όνειρά μας και πολλές φορές δεν βλέπουμε», συνέχισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕυδοκία Ρουμελιώτη: «Δεν με αφορά πια να κάνω κάτι για να αρέσω» (vid)12.09.2018

«Υπήρξαν κάποιες στιγμές στη ζωή μου που ήρθα πολύ σοβαρά αντιμέτωπη με τον εαυτό μου και με τις δυνάμεις μου. Μία είναι σίγουρα η ξαφνική επιτυχία και η αναγνωρισιμότητα σε πολύ νεαρή ηλικία. Χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ σοβαρά τα πράγματα για να δω ποια είμαι και να βρω μια ισορροπία σε όλο αυτό. Υπήρχε ένα κομμάτι απολαυστικό αλλά δεν υπήρχε μόνο αυτό». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b