MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Kino Athens: Tο 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου έρχεται στην Αθήνα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ογδόντα (80) ανεξάρτητες ταινίες από κάθε είδος και κάθε γωνιά του κόσμου, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες παράλληλες δράσεις, περιλαμβάνει το 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens, που έρχεται στην Τεχνόπολη, το Σεράφειο, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Kino Athens: Tο 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας είναι γεγονός
«Gasoline Rainbow»
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Tο 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens είναι γεγονός. Ογδόντα (80) ανεξάρτητες ταινίες από κάθε είδος και κάθε γωνιά του κόσμου, θα κατακλύσουν την Αθήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου. Οι ταινίες θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο από 1 έως 10 Μαρτίου 2024 στην Τεχνόπολη και το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες παράλληλες δράσεις, ενώ οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

«Critical Zone»

Το φεστιβάλ με μια ματιά

Ο κεντρικός κορμός του διαγωνιστικού τμήματος θα τρέξει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου θα προβληθούν εκτός άλλων και οι υποψήφιες ταινίες προς βράβευση για το Βραβείο Κοινού LUX 2024, που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη European Film Academy, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το δίκτυο Europa Cinemas. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής των βραβείων, όπου ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει τα Χρυσά Ελάφια Μεγάλου και Μικρού Μήκους,  την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στις 19:00.

Στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων θα εγκαινιαστεί φέτος το παιδικό τμήμα Kino Junior, που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους άνω των 3 ετών. Το τμήμα είναι διαγωνιστικό, καθώς κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών, θα απονείμει το βραβείο Χρυσό Ελαφάκι της Πόλης των Αθηνών, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στις 12:00.

«TRIP»

Οι ειδικές προβολές του φετινού Kino Athens, καθώς και η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η έναρξη θα δοθεί με την ταινία «Europa», παρουσία της σκηνοθέτιδας Sudabeh Mortezai, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στις 20:30.

Τέλος, η ταινία «Notre Corps» της διάσημης ανεξάρτητης Γαλλίδας δημιουργού Claire Simon, θα προβληθεί σε μια ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Σάββατο 9  Μαρτίου 2024, στις 19:00.

*Το Kino Athens υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

[relart 1]

Λίγα λόγια από την καλλιτεχνική διευθύντρια, Νίνα Βελιγράδη

«Η εποχή που ζούμε είναι τόσο αβέβαιη, ώστε η σημασία της αφήγησης καθίσταται πιο σημαντική από ποτέ. Το φεστιβάλ δημιουργήθηκε σε μια περίπλοκη περίοδο –τα χρόνια του COVID- και συνεχίζει να υπάρχει, φτάνοντας στη δεύτερη έκδοσή του, με όραμα και αποστολή να δημιουργήσει έναν χώρο για τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς, ώστε να παρουσιάζουν ανοιχτά τη δουλειά τους. Ένας χώρος ουδέτερος και ποικιλόμορφος, χωρίς σύνορα, όπου δεν υπάρχει λογοκρισία, ένας χώρος ελευθερίας του λόγου μέσω της τέχνης. Είμαι ενθουσιασμένη που αποκαλύπτω το φετινό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που δεν ήταν εύκολο να συντεθεί, άλλωστε ποτέ δεν είναι. Λάβαμε έναν τεράστιο αριθμό εξαιρετικών έργων από όλο τον κόσμο. Ταινίες που δεν ήταν εύκολο να αξιολογηθούν, ταινίες που δεν ήταν εύκολο να αφομοιωθούν, ταινίες που δυσκόλεψαν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είμαι πολύ περήφανη για το φετινό πρόγραμμα, για την ανοιχτότητα, την ελευθερία και την ποικιλομορφία, που αντικατοπτρίζουν μια άλλη πλευρά του κόσμου μας.
Ραντεβού στους κινηματογράφους!».
Νίνα Βελιγράδη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αναλυτικό Πρόγραμμα Προβολών και Δράσεων εδώ

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου ΦΚΘ – Ειδική, δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς “Σχέδιο Οδυσσέας”
Cine News
Η ΔΕΗ δίνει ενέργεια για 3η χρονιά στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026
Cine News
Tenzing: Είδαμε την ταινία για την αληθινή ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Έβερεστ
Cine News
Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Cine News
MagentaTV: Νοέμβριος με την τελευταία σεζόν του «Yellowjackets» και το «The Accountant 2» με τον Μπεν Άφλεκ
Cine News
Σύγκρουση: Η νέα σειρά του MEGA που θα βλέπουμε φανατικά τον χειμώνα
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη
Cine News
Η MagentaTV φέρνει το Disney+: Νέα συνδυαστικά πακέτα σε προνομιακές τιμές
Cine News
258 ταινίες μέσα σε 11 μέρες: Ο δικός μας οδηγός επιβίωσης για το 67ο ΦΚΘ