MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Μηχανισμοί της Θέασης: Προβολές, περφόρμανς, έκθεσης από τη Μαρία Λάλου

Το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με τη State of Concept Athens, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σάς προσκαλεί στη σειρά εκδηλώσεων «Μηχανισμοί της Θέασης» της Μαρίας Λάλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, περφόρμανς, μια έκθεση και ζωντανή συζήτηση. Τα προσωπικά μας δεδομένα έχουν γίνει μέρος μιας συνεχούς και υπέρμετρης ροής πληροφοριών που ελέγχονται από αλγόριθμους. Το πώς η δύναμη του αλγόριθμου υπαγορεύει την καθημερινότητά μας είναι κάτι που όλοι βιώνουμε. Εκείνο που μας λείπει είναι η σαφήνεια για το πώς αυτό συμβαίνει αδιάκοπα. Οι Μηχανισμοί της Θέασης είναι μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές, περφόρμανς, μια έκθεση και ζωντανή συζήτηση. Στο σύνολό τους ξετυλίγουν το έργο της Μαρίας Λάλου για τον κινηματογραφικό μηχανισμό και την αλγοριθμική διακυβέρνηση του Camera and the Mirror και μας προϊδεάζουν για το προσεχές κινηματογραφικό πείραμα Image Infinite. Στη συνεχή της έρευνα και στα κείμενά της, η Λάλου επανεξετάζει τη θέση του θεατή, αμφισβητώντας το κύρος των ψηφιακών εικόνων και τη διαμεσολάβηση των δεδομένων που ελέγχονται από αλγόριθμους σήμερα. Το πρόγραμμα των Μηχανισμών της Θέασης, που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2024 σε διάφορους χώρους της Αθήνας, παρουσιάζει ποικίλες συνιστώσες των εξερευνήσεων της Λάλου και δημιουργεί καινούργια στοιχεία στο συνολικό σώμα του έργου. Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η προβολή της ταινίας “The Dialogue” της Μαρίας Λάλου, ενώ προλογίζει η Ηλιάνα Φωκιανάκη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η προκράτηση θέσεων γίνεται με την αποστολή των στοιχείων σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].
17/02, 20:30
State of Concept, Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPercy Jackson and The Olympians: Η μυθολογία συναντά την πραγματικότητα στη νέα σειρά που δεν πρέπει να χάσεις12.09.2018

2. Παράσταση “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” στoν Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία»

Photo by Allie Reefer on Unsplash

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στις 9.00 μ.μ. στoν Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», η θεατρική Ομάδα Θ’εραστές παρουσιάζει την παράσταση “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Μάριου Μακρόπουλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Το έργο, που είναι και το τελευταίο του Λόρκα, γράφτηκε το 1936 και αποτελεί μαζί με τη “Γέρμα” και το “Ματωμένο Γάμο” την “τριλογία της ισπανικής υπαίθρου”. Ένα έργο παγκόσμιου ρεπερτορίου που εστιάζει στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού, του πάθους και την επιρροή των αντρών στις γυναίκες. Ήταν προάγγελος του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία λίγο μετά την συγγραφή του. Η παράσταση ανέβηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1954 με την Κατίνα Παξινού στον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή και μετάφραση Νίκου Γκάτσου. Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Ελένη Δημητριάδου, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Ιωάννα Μπελιά, Κατερίνα Μπελιά, Ελένη Μπίτα, Ηρώ Παρδαβέλλα, Καλλιρρόη Παχή, Ηλέκτρα Χρηστίδη, Θάλεια Ψευτογιάννη.
17/02, 21:00
Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», Βύρωνας

3. Συναυλία για τα 10 χρόνια του Τμήματος Tζαζ στο Ωδείο Αθηνών

Photo by Chris Bair n Unsplash

Το Ωδείο Αθηνών διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στη Jazz. Η συναυλία “Teach me tonight” για τα 10 χρόνια λειτουργίας του τμήματος τζαζ θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30. 10 χρόνια μετά την ίδρυση του Τμήματος Tζαζ του Ωδείου Αθηνών, δάσκαλοι και σπουδαστές ανταλλάσσουν ρόλους, αυτοσχεδιασμούς και εμπειρίες πάνω σε διαχρονικό τζαζ ρεπερτόριο.
17/02, 19:30
Ωδείο Αθηνών

4. Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο “Το σκλαβάκι της Κνωσού” στο ΚΠΙΣΝ

Photo by Robyn Budlender on Unsplash

Τον Φεβρουάριο, συνεχίζεται η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, για τους μικρούς βιβλιόφιλους από 9 έως 12 ετών, με συντονίστρια τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση. Η Αγγελική Δαρλάση γράφει πεζογραφία και θέατρο, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ανάμεσα στα έργα της που έχουν αποσπάσει διακρίσεις βρίσκονται τα Αγόρι στο θεωρείο, Παλιόπαιδο, Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο και Ονειροφύλακες. Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Το σκλαβάκι της Κνωσού» της Ελένης Κατσαμά. Η Λέσχη Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσία της συγγραφέως, Ελένης Κατσαμά. Οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους. Έως 22 συμμετοχές, για παιδιά 9 έως 12 ετών,  με ηλεκτρονική προεγγραφή. Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα. (Επίσης, είναι χρήσιμο να το έχουν μαζί τους). Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας.
17/02, 17:30
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Η καρδιά του σκύλου» στο θέατρο Κιβωτός12.09.2018

5. Ρεσιτάλ νέων διπλωματούχων Ωδείου Αθηνών στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρη

Tο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και το Ωδείο Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ακόμα φορά, με την κλασική μουσική να συναντά τις εικαστικές τέχνες μέσα από τρία ρεσιτάλ νέων διπλωματούχων του Ωδείου. Τρεις νέοι διπλωματούχοι που διακρίθηκαν στη χειμερινή εξεταστική περίοδο του Ωδείου θα παρουσιάσουν στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος έργα μεγάλων κλασικών συνθετών και όχι μόνο, ξεκινώντας με δυο ρεσιτάλ πιάνου από τον Πέτρο Χοχλακάκη και τον Ζαχαρία Γεράνη την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και κλείνοντας με ένα ρεσιτάλ βιολοντσέλου από τον Νάσο Κοκκώνη το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου. Με άξονα τη συνύπαρξη των Τεχνών καθώς και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, στόχος του Ιδρύματος και του Ωδείου Αθηνών είναι να παρέχουν κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε επιλεγμένους απόφοιτους των εξεταστικών περιόδων Ιανουαρίου και Ιουνίου του Ωδείου να εμπλουτίζουν με τη δεξιοτεχνία τους στη μουσική έναν χώρο αφιερωμένο στις εικαστικές τέχνες. Απαιτείται κράτηση θέσεων.
17/02, 20:00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρη

6. Συναυλία του Duo Sirius: Diogo João Márcio Silva στο Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

Οι Πορτογάλοι κιθαριστές Diogo João και Márcio Silva συγκροτούν το Duo Sirius, ένα δυναμικό ντουέτο που διαγράφει λαμπρή πορεία σε διαγωνισμούς και αίθουσες συναυλιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (ΔΦΚΒ) αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην καλλιτεχνική βαρύτητα των αθλοθετήσεων των διεθνών διαγωνισμών που διεξάγει ήδη από το 2016. Για αυτό το σκοπό συνεργάζεται συστηματικά με σημαντικούς καλλιτεχνικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως αίθουσες συναυλιών, φεστιβάλ κιθάρας και ορχήστρες. Έτσι, για το 15ο ΔΦΚΒ που διοργανώθηκε από την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και διεξήχθη στο Χώρο Τεχνών Βέροιας το Δεκέμβριο του 2022, το DUO SIRIUS πραγματοποιεί μία εμφάνιση στην Aίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, ως μέρος του 1ου Βραβείου που απέσπασαν στο Διαγωνισμό Ντουέτου Κιθάρας.
17/02, 19:00
Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

7. +Ergasia: Ημέρες Απασχόλησης στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Οι Ημέρες Απασχόλησης με τον τίτλο +Ergasia, είναι μία από κοινού ενέργεια του SolidarityNow και της Odyssea, με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας ανθρώπων που αναζητούν εργασία και εργοδοτών/εταιρειών. Στη διήμερη εκδήλωση για την απασχόληση θα δοθεί η δυνατότητα σε ταλαντούχα άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα να συνδεθούν με εταιρείες που αναζητούν προσωπικό. Η εκδήλωση +Ergasia συνεχίζεται και για δεύτερη ημέρα, 10.00 – 17.00 στην αίθουσα Μηχανουργείο, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Αν ψάχνετε για δουλειά ή επιθυμείτε να ενισχύσετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες, τότε το Job Fair +Ergasia είναι η κατάλληλη εκδήλωση για εσάς. Αν είστε υποψήφιος θα έχετε την ευκαιρία, να πραγματοποιήσετε επί τόπου συνεντεύξεις με πάνω από 20 εταιρείες που ηγούνται σε διαφορετικούς κλάδους, όπως τουριστικός, βιομηχανικός, κλάδος εστίασης κλπ. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος σε συναρπαστικά εργαστήρια όπου θα αποκομίσετε τις δεξιότητες που χρειάζονται για να γίνετε περιζήτητοι στην αγορά εργασίας.
17/02, 10:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

8. Game Zone: Διασκεδαστικά παιχνίδια στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Ανακαλύψτε τον κόσμο των ομαδικών παιχνιδιών και ζήστε με τους φίλους ή την οικογένειά σας συναρπαστικές στιγμές. Το παιχνίδι ερωτήσεων Πες Βρες συνδυάζει γνώσεις, οξυδέρκεια και ανταγωνισμό, προσφέροντας άφθονο γέλιο και διασκέδαση σε όλη την παρέα. H ομάδα του Πες Βρες σχεδίασε ένα παιχνίδι ειδικά για το ΚΠΙΣΝ με τις ερωτήσεις να προβάλλονται σε οθόνη και με έναν παρουσιαστή να συντονίζει το κοινό. Επιπλέον, κορυφαία επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, φαντασίας και επιδεξιότητας προσφέρονται για όλες τις ηλικίες και θα σας καθηλώσουν εποικοδομητικά, για ώρες, συνδυάζοντας σκέψη, δημιουργικότητα και ψυχαγωγία. Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας *Για τη συμμετοχή, απαιτείται επίδειξη ταυτότητας
18/02, 16:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ

9. Οι παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο επιστρέφουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αφιερώνει μια ολόκληρη μέρα στα παιδιά επιστρέφει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, κάνοντας τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης το απόλυτο στέκι για τα πιο δημιουργικά «Κυψελάκια», από όποια γειτονιά κι αν έρχονται. Από το πρωί έως και το απόγευμα, οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών δίνουν ξανά ραντεβού στην Αγορά για να απολαύσουν μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων με ελεύθερη είσοδο. Από χορό, ζωγραφική και πήλινες χειροτεχνίες μέχρι «ταξίδια» σε προϊστορικές εποχές και «εξερευνήσεις» σε θρυλικά μυστήρια, ό,τι μπορεί να γεννήσει η παιδική φαντασία γίνεται αφορμή για ατελείωτο παιχνίδι και διασκέδαση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Η ημερήσια αφετηρία είναι το «Χορεύουμε;»,  ένα οικογενειακό εργαστήρι αυτοσχεδιαστικής κίνησης, χορού και σωματικού θεάτρου, προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά και ενήλικες, από την ομάδα A(r)ct. Αμέσως μετά, το εργαστήριο “Στα ίχνη των «γιγάντων»” για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών , όπου χρησιμοποιώντας μια μαγική μηχανή του χρόνου, ταξιδεύουμε στην παλαιολιθική εποχή, ανακαλύπτουμε γιγαντιαία ζώα, δημιουργούμε τα εργαλεία των προϊστορικών ανθρώπων και μπαίνουμε σε μία σπηλιά, όπου θα ζωγραφίσουμε τις δικές μας αναπαραστάσεις και θα τους δώσουμε «ζωή». Τα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών, περιμένει το εργαστήριο “Μια σκιά στα βάθη της λίμνης”, ένα θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι γεμάτο δραστηριότητες που θα τα ξετρελάνουν. Τέλος, ο Άρης Σιχλιμίρης από το εργαστήριο κεραμικής «Πηλός», έρχεται με το πρόγραμμα «Με πηλό και φαντασία» για όλους τους μικρούς μας φίλους. Και φυσικά, από τις 11:00 έως τις 18:00, τα Κυψελάκια κάθε ηλικίας ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική, γεμίζοντας την Αγορά με χρώμα. Για όλα τα παραπάνω εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
18/02, 11:00-18:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη, Αθήνα

10. Οι Κηπουροί του Πάρκου: Τα μυστικά των φυτών του Χειμερινού μας Κήπου στο ΚΠΙΣΝ

Οι συναντήσεις με την ομάδα Open Farm συνεχίζονται στο Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ και το χειμώνα. Φροντίζουμε το χειμερινό μας κήπο, φτιάχνουμε βόμβες σπόρων (seed bombs) και παιδικό αλάτι βοτάνων. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται το δεύτερο εργαστήριο της σειράς, με τίτλο “Φτιάχνουμε seed bombs και τα εκτοξεύουμε”. Οι βόμβες σπόρων είναι ένα αγαπημένο εργαλείο των μικρών κηπουρών που τις εκτοξεύουν. Μπορούν να κατασκευαστούν εύκολα και αποτελεί ένα απολαυστικό παιχνίδι. Ο σκοπός μιας βόμβας σπόρων είναι να εγκλωβίσει τους σπόρους σε πηλό και χώμα όπου θα προστατεύονται από τα πουλιά και άλλα πλάσματα που αγαπούν τους σπόρους. Η βροχή θα διαλύσει τελικά τον πηλό και οι σπόροι θα φυτρώσουν. Αν και οι βόμβες σπόρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σπορά των καλλιεργειών σε ένα αγρόκτημα, οι περισσότεροι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν ως διασκεδαστικό τρόπο για να εξαπλώσουν αγριολούλουδα που μπορούν να ζήσουν μόνο με τη βροχή. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εισηγητών θα δημιουργήσουν τις μπάλες σπόρων, θα γνωρίσουν την σπουδαιότητα της εξάπλωσης των φυτών και θα διασκεδάσουν πλάθοντας τους δικούς τους σπόρους και σχεδιάζοντας τον τόπο εκτόξευσης. Στο τέλος κάθε εργαστηρίου το παιδί φεύγοντας παίρνει ένα φακελάκι με τις σποροβόμβες που έχει ετοιμάσει. Έως 30 συμμετοχές (για 15 παιδιά και 15 συνοδούς), ανά slot. Για παιδιά 6 έως 12 ετών.
18/02, 12.00-13.00, 13.30-14.30
Λαχανόκηπος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#2 Τα νέα βιβλία που αξίζουν μία θέση στην ανανεωμένη βιβλιοθήκη μας για το 202412.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b