MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 10-11 Φεβρουαρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα: Ο Άρης Μπινιάρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Παζολίνι στην Εναλλακτική Σκηνή

Η νέα παράσταση «Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα», βασισμένη στην εμβληματική ομώνυμη ταινία του σπουδαίου Ιταλού σκηνοθέτη Πιερ Πάολο Παζολίνι, ένα ζοφερό αριστούργημα για τη φύση του φασισμού, έρχεται μέσα από την ανατρεπτική ματιά του σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ. Η παράσταση αποτελεί μία ανάθεση της ΕΛΣ και θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη από τις 10 Φεβρουαρίου και για 22 παραστάσεις. Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στη Δημοκρατία του Σαλό, ένα κρατίδιο-μαριονέτα της ναζιστικής Γερμανίας στην Ιταλία όπου, μεταξύ άλλων, οι φασίστες αναλαμβάνουν τη διαπαιδαγώγηση εννέα κοριτσιών και εννέα αγοριών και, αφού τα παραλαμβάνουν με τη συγκατάθεση των οικογενειών τους, τα μετατρέπουν σε δούλους και τα υποβάλλουν σε ακραία σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια. Παίζουν: Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μαυρέα, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιάννης Κότσιφας, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Εβίτα Αγαΐτση, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Γιώργος Ζιάκας, Απόστολος Καμιτσάκης, Νάντια Κατσούρα, Μάριος Κρητικόπουλος, Λένα Μποζάκη, Εύη Οικονόμου, Ειρήνη Τσέλλου, Γιάννης Χαρκοφτάκης, Κώστας Phoenix.
10, 11, 14, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 28, 29 Φεβρουαρίου & 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10 Μαρτίου 2024 | Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.30)
15-20€, Φοιτητικό: 10€
Εναλλακτική Σκηνή – Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Alice at the asylum: Ένα σουρεαλιστικό παραμύθι για ενήλικες από τη Theatre Lab Company στο Μπάγκειον

Η παράσταση “Alice at the asylum”, η νέα site specific παραγωγή της Theatre Lab Company, που ανέβηκε πρόσφατα στο Λονδίνο σ’ ένα διατηρητέο κτίριο του 1873 -το “Asylum”, ολοκληρώνει τις 3 συνολικά παρουσιάσεις της στην Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ. Στη χώρα μας φιλοξενείται σ’ έναν εξίσου ιδιαίτερο χώρο στο κέντρο της πόλης, στο Μπάγκειον, στην πλατεία Ομονοίας. Πρόκειται για ένα καινούριο έργο, για ενήλικες, εμπνευσμένο από το σουρεαλιστικό παραμύθι του Λούις Κάρολ, «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», με συνοδεία live ηλεκτρικής κιθάρας σε πρωτότυπη μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση (η οποία είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους). Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Theatre Lab Company, Αναστασία Ρεβή, ενώ το κείμενο υπογράφει η Λύδια Βη. Παίζουν: Μανώλης Εμμανουήλ, Λυδία Βη, David Furlong , Rujenne Green, Σέβη Φιλιππίδου, Christiana Maycea.
Σάββατο 10 και Κυριακή 11/2, 17:00 & 20:00
20€ Γενική είσοδος, 15€ μειωμένο
Μπάγκειον Ξενοδοχείο, Πλατεία Ομονοίας 19, Αθήνα

Συναυλίες

3. ¡Viva España!: Ένα ισπανικό αφιέρωμα στο Θέατρο Ολύμπια

Ένα πανόραμα ήχων και εικόνων που μας μεταφέρουν τον παλμό της φλογερής ισπανικής μουσικής προτείνει γι’ αυτό το Σάββατο η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, με επικεφαλής τον έξοχο αρχιμουσικό Ανδρέα Τσελίκα. Μια μακραίωνη φολκλορική παράδοση ζωντανεύει μέσα από τους χορευτικούς ρυθμούς αγαπημένων έργων, όπως ο “Μάγος Έρωτας” του Manuelde Falla και το “Ισπανικό καπρίτσιο” του Rimsky-Korsakov. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα έχει η zarzuela (θαρθουέλα), το κατεξοχήν ισπανικό είδος μουσικού θεάτρου, που συνδυάζει το τραγούδι, τον χορό και την πρόζα. Η zarzuela, η μουσική που ψυχαγωγούσε ηγεμόνες και αριστοκράτες, πρωτοεμφανίζεται στη Μαδρίτη τον 17ο αιώνα και μέχρι σήμερα ερμηνεύεται από τους πιο συναρπαστικούς λυρικούς τραγουδιστές· ανάμεσά τους, ο ανερχόμενος ανδαλουσιανός βαρύτονος Pablo Gálvez, που θριαμβεύει στις λυρικές σκηνές του κόσμου.
Σάββατο 10/2 στις 20:30
Διακεκριμένη Ζώνη: 25€, Α’ Ζώνη: 12€, Β’ Ζώνη: 10€, Γ’ Ζώνη: 7€, Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): 5€, θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 3€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”, Ακαδημίας 59, Αθήνα

4. Οι σολίστ Renaud Capuçon και Guillaume Bellom στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Renaud Capuçon

Η γερμανική μουσική δωματίου μέσα από τη ματιά δύο Γάλλων σολίστ. Ο περίφημος Γάλλος βιολονίστας Renaud Capuçon και ο ανερχόμενος συμπατριώτης του πιανίστας Guillaume Bellom ερμηνεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τρία από τα πιο αντιπροσωπευτικά και δημοφιλέστερα έργα του ρεπερτορίου για βιολί και πιάνο: τις Σονάτες αρ. 21 σε μι ελάσσονα του Wolfgang Amadeus Mozart και αρ. 5 σε φα μείζονα («της Άνοιξης») του Ludwig van Beethoven καθώς και τη Σονάτα για βιολί και πιάνο σε μι ύφεση μείζονα του Richard Strauss.
Κυριακή 11/2 στις 20:30
11 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι, 16€, 26€, 34€, 42€, 52€, 60€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ26ο ΦΝΘ: 5 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ που θα δούμε σε παγκόσμια ή ευρωπαϊκή πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη12.09.2018

Εκθέσεις

6. «Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής»: Μία έκθεση για τον Γιάννη Τσαρούχη

Νέος κοιμισμένος δίπλα στη θάλασσα, 1965. Ακουαρέλα σε χαρτί Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, αρ. ευρ.69

Tην πρώτη έκθεσή του για το 2024 εγκαινιάζει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι, παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά, αγαπημένα έργα του ζωγράφου από διαφορετικές εποχές, κάποια από τα οποία δεν παρουσιάζονται συχνά. Τα έργα της έκθεσης, που έχει ως τίτλο τη ρήση του Τσαρούχη: «Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής», κατανέμονται σε οκτώ θεματικές ενότητες (Τοπία, Σπίτια, Στολές και Φορεσιές, Πορτρέτα, Θρησκευτικά, Μυθολογικά, Άνθρωποι με φτερά, Νεκρές Φύσεις), που αναπτύσσονται ξεχωριστά στους δύο ορόφους του κτιρίου της οδού Πλουτάρχου, στο Μαρούσι. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Νίκη Γρυπάρη, πρόεδρος του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη, ενώ ξεναγήσεις στο κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιήσουν καλλιτέχνες και φίλοι του ζωγράφου.
Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00-15.00, Σάββατο – Κυριακή, 10.00-16.00
4€
Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Πλουτάρχου 28, Μαρούσι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b