MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ιερή Τέχνη: Δωρεάν προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Πάνου Καρκανεβάτου στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Τις πιο εμβληματικές στιγμές της βυζαντινής τέχνης αναδεικνύει το νέο ντοκιμαντέρ του Πάνου Καρκανεβάτου, «Ιερή Τέχνη», που θα προβληθεί, δωρεάν, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Ιερή Τέχνη: Δωρεάν προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Πάνου Καρκανεβάτου στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Monopoli Team

Ο δημιουργός Πάνος Καρκανεβάτος παρουσιάζει, σε παραγωγή της Vergi Film Productions, το νέο του ντοκιμαντέρ «Ιερή Τέχνη». Πρόκειται για ένα ταξίδι στον ανεξάντλητο κόσμο της Βυζαντινής εικονογραφίας. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί, σε πρώτη δημόσια προβολή, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:30 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τις πιο εμβληματικές στιγμές της βυζαντινής τέχνης. Με τα λόγια και τα έργα των σύγχρονων εικονογράφων, ο Καρκανεβάτος χαράσσει ένα ίχνος στο χρόνο, αποτυπώνοντας ένα αλφαβητάρι της εικόνας.

Ο Πάνος Καρκανεβάτος, γνωστός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, έχει δημιουργήσει πολλά έργα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που έχουν τιμηθεί με βραβεία και παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ και μουσεία.

Το ντοκιμαντέρ «Ιερή Τέχνη» έχει διάρκεια 80 λεπτά και παρουσιάζεται με τη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων-αγιογράφων, καθώς και ομιλητών με ειδίκευση στη βυζαντινή τέχνη. Η μουσική είναι του Γιώργου Ανδρέου, ενώ τα κείμενα voice-over του Γιώργου Μυλωνά και του Πάνου Καρκανεβάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡίκα Πανά: «Προς το Φως» στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων12.09.2018

Η παραγωγή της ταινίας έγινε σε συμπαραγωγή με την COSMOTE TV – HISTORY και τη CMBANK, με την υποστήριξη ανώνυμου χορηγού και του ΕΚΟΜΕ. Σύμβουλος παραγωγής είναι ο Μάρκος Καμπάνης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:30

Πύργος Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες http://vergilab.gr/

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b