MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 3-4 Φεβρουαρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 3-4 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Δάφνη, της Ραφαέλλα Μάρκους στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Μετά τη μεγάλη sold out επιτυχία των «Οι Κάτω απ’ τ’ αστέρια» σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής, συμπράττουν ξανά για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το βραβευμένο έργο «Δάφνη» της Ραφαέλλα Μάρκους. Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή, την επιβολή της εξουσίας και τελικά… την φωτοσύνθεση. Μια ιστορία για όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί διαφορετικά. Ένα σύγχρονο θρίλερ, γραμμένο μόλις το 2022, που συνδιαλέγεται με τον αρχαιοελληνικό μύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα, ενώ πραγματεύεται με χιούμορ και ευαισθησία, τον δύσκολο και μοναχικό δρόμο της αποδοχής του εαυτού μας.
Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Από 15€
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Πλάκα

2. Μια άλλη Θήβα, του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο Πόρτα

Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, το «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο, που παίζεται με διαρκή sold out για δεύτερη σεζόν, μεταφέρεται στη σκηνή του Θέατρου Πόρτα από τις 3 Φεβρουαρίου. Ο Γαλλο-ουρουγουανός συγγραφέας, από τις πιο δυνατές σύγχρονες φωνές του ισπανόφωνου θεάτρου, μας παραδίδει μια σύγχρονη σπουδή για την ανδρική ταυτότητα, την καταπίεση, τη βία και το έγκλημα, την τιμωρία και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα και τις ίδιες τις δημιουργικές διαδικασίες της τέχνης του θεάτρου, με αναφορές στο μύθο του Οιδίποδα αλλά και στο Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι. Ο Θάνος Λέκκας στον ρόλο του Συγγραφέα και ο Δημήτρης Καπουράνης στον διπλό ρόλο Μαρτίν/Φεδερίκο.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
Γενική είσοδος 18€, Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65) 15€
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα

Συναυλίες

3. Primer Festival 2024 με Paul Kalkbrenner, Hosh, Nick Jojo

O σούπερ σταρ της techno παγκοσμίως, ο Βερολινέζος Paul Kalkbrenner, με 20 χρόνια καριέρας, κάτι λιγότερο από 10 άλμπουμ, περίπου 150 tracks και εκατοντάδες remixes στο ενεργητικό του, επίσης ο πρώτος techno artist που εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή του θρυλικού φεστιβάλ Tomorrowland (Βέλγιο), έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ως ο headliner του απόλυτου dance experience του φετινού χειμώνα. Σε μια βραδιά που ξεκινά στις 23.00 και ολοκληρώνεται λίγο πριν το ξημέρωμα, η εμφάνιση του enfant terrible της γερμανικής techno θα απογειώσει το πρώτο Primer Experience του 2024, σε μια σειρά από μοναδικά events που πρόκειται να απολαύσει το ελληνικό dance community. Support act o Γερμανός DJ HOSH, που έχει καθιερωθεί για τον μοναδικό ήχο και τις μελωδίες του. Μετά από residencies σε όλη την Ευρώπη και την συμμετοχή του στη Diynamic με τους Solomun και Stimming, οι επιτυχίες του τον έχουν φέρει στην κορυφή των charts. Το Line up ολοκληρώνει ο ταλαντούχος Έλληνας DJ Nick JoJo.
Σάββατο 3/2 στις 23:00
Γενική είσοδος: 30€, VIP: 90€
Faliro Sports Pavilion, Λεωφόρος Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPaul Kalkbrenner: 5+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον superstar της techno λίγο πριν το live12.09.2018

4. Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Κύτταρο

Ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στις καθιερωμένες πια χειμερινές του παραστάσεις στο «Κύτταρο» και είναι έτοιμος να ξεφυλλίσει για πρώτη φορά τα προσωπικά άλμπουμ που κυκλοφόρησε, με απόλυτη χρονολογική σειρά: Η «Παρέλαση» του 1989, «Η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία» του 1995, το «Χάλια» του 1998, ο «Καθρέφτης» του 2003, το «Έξω» του 2007, ο «Αόρατος άνθρωπος» του 2011, η «Καλλιθέα» του 2015 και το «ΑΝΙΜΕ» του 2022, ανθολογούνται, ξανα-ενορχηστρώνονται και αποτιμώνται από τον ίδιο,σε μια μουσικοποιητική αφήγηση που έφτιαξε με τους συνεργάτες του.
Από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 22:30
15€ (ορθίων) *το εισιτήριο αφορά αποκλειστικά στην είσοδο στον χώρο
Κύτταρο, Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα

5. Νέοι μουσικοί την Κυριακή: Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο στο Μέγαρο

Το Μέγαρο μάς προσκαλεί να απολαύσουμε τα κυριακάτικα μεσημέρια μας, παρακολουθώντας τις συναυλίες του καινούργιου κύκλου εκδηλώσεων «Νέοι Μουσικοί την Κυριακή». Φιλοξενούμενοί του, χαρισματικοί καλλιτέχνες και ανερχόμενα σύνολα από όλη την Ελλάδα, πρόθυμοι να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Στο πρώτο μας μεσημεριανό ραντεβού, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, θα γνωρίσουμε το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο, ένα σχήμα μουσικής δωματίου με αξιόλογη καλλιτεχνική δράση. Μέλη του είναι τέσσερις προικισμένοι σολίστ με αξιοσημείωτες ατομικές επιδόσεις, όλοι μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης: ο Γιάννης Μαγειρόπουλος (βιολί), ο Γεώργιος Χλιαβώρας (βιολί), ο Στέφανος Συμεωνίδης (βιόλα) και ο Κωστής Σπυριδάκης (τσέλο). Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο, στην κυριακάτικη συναυλία του στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, θα συστηθεί στο αθηναϊκό κοινό μέσα από δύο αριστουργηματικές συνθέσεις υψηλών αξιώσεων της σχετικής εργογραφίας: το περίφημο Κουαρτέτο «Ραζουμόφσκι» (αρ. 7) σε φα μείζονα του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν] και το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 4 σε ρε μείζονα του Dmitri Shostakovich [Ντμίτρι Σοστακόβιτς].
Κυριακή 4/2 στις 12:30
6€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

Εκθέσεις

6. Η Γεωργία Λαλέ αναζητά «Αλκυονίδες μέρες» στο Bios

Η λογοκρισία που υπέστη το έργο της διά χειρός του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη δεν πτόησε την εικαστικό Γεωργία Λαλέ. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού η δημιουργός της ροζ σημαίας που καθαιρέθηκε ανανεώνει την έκκλησή της για προσφορά σεντονιών από γυναίκες και θηλυκότητες, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Η Γεωργία Λαλέ θα βρεθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο BIOS, της οδού Πειραιώς 84, όπου θα παρουσιάσει την performance «Αλκυονίδες μέρες». Σε αυτό το πλαίσιο, η εικαστικός κάνει ανοιχτό κάλεσμα για δωρεά σεντονιών κατά τη διάρκεια της performance. Όπως σημειώνεται, «όλα τα μεγέθη, χρώματα και μοτίβα σεντονιών είναι δεκτά. Η μόνη προϋπόθεση είναι να τα έχουν χρησιμοποιήσει οι γυναίκες για την ανάπαυσή τους και να έχουν ονειρευτεί πάνω σε αυτά έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης». Μετά το πέρας της performance, η εικαστικός θα πάρει τα σεντόνια στη Νέα Υόρκη, όπου εδρεύει, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία έργων κατά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Σημειώνεται η παράκληση τα σεντόνια να είναι καθαρά, ενώ θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε είδους υγρών στο χώρο της performance.
Σάββατο 3/2 στις 12.00-17.00
Είσοδος ελεύθερη
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓεωργία Λαλέ: «Με προβλημάτισε το μήνυμα που έστειλε η αφαίρεση του έργου μου στις γυναίκες που κακοποιούνται» (vid)12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b