MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

I + U (Εγώ κι Εσύ), της Λόρεν Γκάντερσον στο Θέατρο Άνεσις

Το βραβευμένο έργο της Λόρεν Γκάντερσον, «I + U (Εγώ κι Εσύ)», μια συγκινητική ιστορία για την σπουδαιότητα του «μαζί», παρουσιάζεται, στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Monopoli Team

Το βραβευμένο έργο της Λόρεν Γκάντερσον, «I + U (Εγώ κι Εσύ)», παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Μια συγκινητική ιστορία για την σπουδαιότητα του «Μαζί», που υμνεί την Αγάπη, την Προσφορά και εν κατακλείδι τον Άνθρωπο.

Λίγα λόγια για το έργο

Δύο έφηβοι, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, συναντιούνται στο δωμάτιο του κοριτσιού, και μέσα από την γνωριμία τους καταλαβαίνουν σταδιακά και ανεπαίσθητα πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλον, μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό του «Μαζί». Δυο νέοι που αποκαλύπτουν την παράξενη ομορφιά της ανθρώπινης σύνδεσης.

Το «Ι + U» της Λόρεν Γκάντερσον είναι ένα αιχμηρά επίκαιρο έργο για την δική μας εποχή, που θίγει διαχρονικές καταστάσεις και εξερευνά το βάθος των πιο ανεξήγητων συναισθημάτων.

Η Αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Steinberg/ATCA New Play Award για τα έργα της «Ι and You» και «The Book of Will», καθώς και με τα βραβεία Lanford Wilson Award και Otis Guernsey New Voices Award.

Πλέον, συγκαταλέγεται στους πιο πολυπαιγμένους συγγραφείς της Αμερικής από το 2015 και μετά, ενώ διδάσκει θεατρική συγγραφή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Υπόθεση

Η 16χρονη Κάρολαιν, για σοβαρούς λόγους υγείας, είναι αναγκασμένη να ζει μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού της και να επικοινωνεί με τον “έξω” κόσμο αποκλειστικά μέσω ίντερνετ. Ένα απόγευμα “εισβάλει” στον μικρόκοσμό της ένα άγνωστο αγόρι, ο Άντονι. Μετά το πρώτο σοκ, το αγόρι της εξηγεί ότι την επισκέφθηκε γιατί πρέπει ως το επόμενο πρωί να φέρουν μαζί εις πέρας μια εργασία για το μάθημα της λογοτεχνίας με θέμα τη χρήση των αντωνυμιών «Εγώ» και «Εσύ» στο ποίημα «Το Τραγούδι του Εαυτού μου» του μεγάλου ποιητή Γουόλτ Γουίτμαν. Η Κάρολαιν στην αρχή είναι αμυντική απέναντι στον απρόσμενο “εισβολέα” και αρνείται να κάνει μια εργασία λογοτεχνίας αφού “δεν πάει καν σχολείο”. Τελικά όμως, δίνει μια ευκαιρία στο ποίημα και τον Άντονι, και έτσι αρχίζει μία μοναδική περιπλάνηση μέσα στους τέσσερις τοίχους, γεμάτη συναισθήματα και όνειρα.

Δύο παιδιά που θα μπορούσαν να ήταν ο καθένας από εμάς, σε ένα καλά δομημένο, αλληγορικό κείμενο, με ένα τέλος συγκινητικό – ένα φινάλε που υμνεί την απόλυτη Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔάφνη, της Ραφαέλλα Μάρκους στο Θέατρο ΕΛΕΡ12.09.2018

Κάθε κομμάτι της σάρκας σου ένα σπουδαίο ποίημα θα γίνει.
Γουόλτ Γουίτμαν, «Το τραγούδι του εαυτού μου»

*Το έργο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Κάπα Εκδοτική. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Χρήστος Νικολόπουλος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Σκηνικά: Σοφία Τσιριγώτη
Κοστούμια: Σοφία Τσιριγώτη
Μουσική: Στάμος Σέμσης
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Παίζουν: Kinnwhite Chris Elechi, Αγγελική Ξενία

Τιμές Εισιτηρίων: Από 12€
Πληροφορίες: Προπώληση: Στα ταμεία του Θέατρου Άνεσις και στο more.com
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Νατάσα Πετροπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/i-u-ego-ki-esy/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα. Τηλ. 2107718943 | www.theatroanesis.gr https://www.facebook.com/anesistheatre
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b