MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Σταύρος Ξαρχάκος: «Ρεμπέτικο» - 40 χρόνια μετά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Monopoli Team

Θέατρο

Βασιλιάς Ληρ, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινόυ στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Ο «Βασιλιάς Ληρ», παρουσιάζεται, στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, σε απόδοση και διασκευή του Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού. Το θέμα αυτής της τραγωδίας του Σαίξπηρ, αφορά στην απόφαση του Βασιλιά Ληρ να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του. Τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη και τη μικρότερη την Κορδέλια. Αυτή που θα τον πείσει για την αγάπη της θα πάρει το βασίλειο.*Παίζουν: Mπέττυ Αρβανίτη, Nίκος Αλεξίου, Αντώνης Γιαννακός, Νέστορας Κοψιδάς, Ερατώ Πίσση, Γκαλ Ρομπίσα, Εύα Σιμάτου, Βιργινία Ταμπαροπούλου.
Παραστάσεις: Από 23 Νοεμβρίου 2023. Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00.
Εισιτήρια: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 13,17 ευρώ. Σάββατο, Κυριακή: 15, 20.Προπώληση: More.com.
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη. Τηλ: +30 210 8838727.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμερολόγιο: Τέσσερις ηθοποιοί ενώνουν τη φωνή τους με εκείνη του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Δρόμος12.09.2018

Συναυλίες

Σταύρος Ξαρχάκος: «Ρεμπέτικο» – 40 χρόνια μετά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι μουσικές και τα τραγούδια που σφράγισαν την ταινία-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου παρουσιάζονται στο Μέγαρο σαράντα χρόνια μετά. Ο Σταύρος Ξαρχάκος μαζί με είκοσι μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες μας μεταφέρει τη συγκίνηση, το φως, αλλά και τα γοητευτικά σκοτάδια των ορχηστρικών έργων και των τραγουδιών που έγραψε για την εμβληματική ταινία Ρεμπέτικο που φέτος κλείνει σαράντα χρόνια ζωής. Όπως τότε έτσι και σήμερα, ο μεγάλος έλληνας συνθέτης επιλέγει φωνές με βίωμα και ιδιαίτερο χρώμα, δίνοντας τον πρώτο λόγο στην ορχήστρα του. Όλοι μαζί συνθέτουν μια ρεμπέτικη κομπανία, μετατρέποντας τη σκηνή του Μεγάρου σε ένα σύγχρονο ρεμπέτικο πάλκο, και μας αποκαλύπτουν πώς ένα έργο διαχρονικό συνεχίζει να εξελίσσεται, να πρωτοπορεί και να εκφράζει τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής.
Τετάρτη 17/1 και Πέμπτη 18/1, 20:00
Εισιτήρια: 15€-80€. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Ωδείο Αθηνών

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ παρουσιάζει, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, στο Ωδείο Αθηνών, έργα των Wagner, Mendelssohn, Gluck, Παναγιώτη Λιαρόπουλου και Offenbach. Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας.
Τετάρτη 17/1, 20:30
Εισιτήρια: Διακεκριμένη: €15  |   Γενική είσοδος: 10€  |   Μειωμένο: 6€. Ηλεκτρονική προπώληση εδώ.
Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 72 40 673.

Η Αλέκα Κανελλίδου στο Θέατρο Άλσος

Η Αλέκα Κανελλίδου έρχεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Άλσος να μοιραστεί μαζί μας αγαπημένες ερμηνείες από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη για λίγες παραστάσεις. Με τα τραγούδια της πλούσιας διαδρομής της, τη βαθιά αισθαντική φωνή και το τζαζ ηχόχρωμα της, έρχεται για να μας ταξιδέψει σε μαγικές βραδιές γεμάτες από ερωτικά τραγούδια που έχουν στιγματίσει τις καρδιές μας.
Τετάρτη 17/1, 24/1, 31/1 και 7/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως. 

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου για βιόλα, κλαρινέτο και πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τρεις έλληνες δεξιοτέχνες με πολλές διακρίσεις και διεθνή αναγνώριση ανατρέχουν στο ρεπερτόριο της μουσικής δωματίου του 19ου και 20ού αιώνα για να αναδείξουν σπάνιες σελίδες της: πρωτότυπα έργα και μεταγραφές για έναν ιδιαίτερο συνδυασμό οργάνων, τη βιόλα, το κλαρινέτο και το πιάνο. Μια περιπλάνηση σε γνωστές ‒αλλά και… λιγότερο γνωστές‒ συνθέσεις κορυφαίων μουσουργών, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με οδηγούς τον σολίστ της βιόλας Ηλία Λιβιεράτο, τον κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη και την πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα.
Τετάρτη 17/1, 20:30
Εισιτήρια: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 €. Προπώληση: 210 72 82 333 και www.megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Βασιλιάς Ληρ» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας12.09.2018

Εκθέσεις

«Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας, τη μάχη της Χαιρώνειας που έφερε στην πολιτική σκηνή τον Μέγα Αλέξανδρο και έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου κόσμου, προσεγγίζει η νέα έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024 και εντάσσεται στη νέα σειρά αρχαιολογικών εκθέσεων «Ιστορίες Ανθρώπων» και παρουσιάζεται στο Μέγαρο Σταθάτου και στην Πτέρυγα Νεοφύτου Δούκα, υπό την επιμέλεια των Επιστημονικών Διευθυντών του Μουσείου Δρων Παναγιώτη Ιωσήφ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας, και Ιωάννη Φάππα, Επίκουρου Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση τονίζει τη σημασία που είχε η μάχη της Χαιρώνειας κατά την αρχαιότητα στη μετάβαση από την κλασική στην ελληνιστική περίοδο, εποχή κατά την οποία ο ελληνικός πολιτισμός θα κυριαρχήσει για αιώνες και θα θέσει τις βάσεις αυτού που ονομάζουμε Δυτικός κόσμος. περιλαμβάνει 240 αρχαιότητες και ιστορικά τεκμήρια προερχόμενα από 27 Μουσεία και Ιδρύματα του εσωτερικού και τέσσερις ιδιωτικές συλλογές, πολλά εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά. Παρουσιάζονται επίσης δύο μαρμάρινες προτομές από το Μουσείο Chiaramonti του Βατικανού ενώ μεγάλος «Απρόσμενος Επισκέπτης» είναι το έργο «Μέγας Αλέξανδρος» (1981) του Andy Warhol από το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Δευτέρα, Τετάρτη έως Σάββατο: 10:00 – 17:00, Πέμπτη: 10:00 – 20:00, Κυριακή: 11:00 – 17:00
15€ & 12€ μειωμένο * Εισιτήριο ξενάγησης: 18€ (15€ μειωμένο)
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλες οι μεγάλες συναυλίες που περιμένουμε το 202412.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b