MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OPEN CALL

Onassis Culture: Ανοιχτό κάλεσμα κατάθεσης προτάσεων για ταινίες μικρού μήκους

Για 2η χρονιά, το Onassis Culture προσκαλεί Έλληνες και διεθνείς κινηματογραφιστές και παραγωγούς που έχουν έδρα την Ελλάδα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Πέντε ταινίες μικρού μήκους θα χρηματοδοτηθούν για να προχωρήσουν σε παραγωγή.

Onassis Culture: Ανοιχτό κάλεσμα κατάθεσης προτάσεων για ταινίες μικρού μήκους
Monopoli Team

Το Onassis Culture στηρίζει το ανεξάρτητο ελληνικό σινεμά και τη φόρμα της ταινίας μικρού μήκους, αγκαλιάζοντας τη διαδικασία της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής εξέλιξης. Για δεύτερη χρονιά, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τις προτάσεις τους για μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, live action και animation έως στις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την ομάδα του Onassis Culture και θα αφορούν συμπαραγωγές με ελληνικές εταιρείες παραγωγής. Πέντε από τις προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσό 5 έως 15 χιλιάδων ευρώ η καθεμία. Οι ταινίες μικρού μήκους που θα επιλεγούν θα προχωρήσουν σε παραγωγή, για να βρουν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη και να συναντήσουν το εγχώριο και διεθνές κοινό στα φεστιβάλ του κόσμου.

Στο πρώτο Open Call του 2023, η ομάδα του Onassis Culture επέλεξε πέντε πρότζεκτ μικρού μήκους που ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη κινηματογραφική ματιά, την τολμηρή γραφή και τη δυναμική της ομάδας. Οι νικητές ήταν: «Αυτό το λαμπρό φως που αναβλύζει» της Λίας Τσάλτα, «Fouetté» του Δημήτρη Ζούρα, «MJ» του Γιώργου Φουρτούνη, «Last Tropics» του Θανάση Τρουμπούκη και «Τα Ζώα στο Δάσος» της Δήμητρας Μητσάκη.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν: Καταθέστε τις προτάσεις σας έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση πρέπει να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό στο Onassis Directory μέσω του κατωτέρω συνδέσμου και μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση και να ανεβάσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σταδιακά μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών.
*Open Call: Big Short Films. Κάντε την αίτησή σας εδώ.

Διαβάστε τον κανονισμό

Η υποβολή αίτησης με βάση αυτή την προκήρυξη σημαίνει πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων της.

Οι ταινίες θα πρέπει να βασίζονται είτε σε πρωτότυπο σενάριο είτε σε ιδέα που προϋπάρχει (με αποδεικτικό κατοχύρωσης δικαιωμάτων ή option για έργο που προϋπάρχει). Η υποβολή πρότασης σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την επιλογή της. Ρητώς διευκρινίζεται ότι η υποβολή της πρότασης δεν συνιστά παραχώρηση προς το Onassis Culture οποιουδήποτε δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας επί της πρότασης αυτής. Τυχόν τέτοια παραχώρηση θα γίνει μόνο για τις επιλεγείσες προτάσεις, κατόπιν έγγραφης σύμβασης που θα υπογραφεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Το ακριβές ύψος της οικονομικής ενίσχυσης των επιλεγμένων προτάσεων ταινιών θα αποφασιστεί κατά περίπτωση, ανάλογα και με το πλήθος των αιτήσεων που θα επιλεγούν. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν 4 μήνες μετά τη λήξη της υποβολής προτάσεων.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Open Call, παρακαλούμε να ανατρέξετε στο κείμενο του Κανονισμού ή να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected].

Νέες ταινίες. Νέοι κόσμοι.

Στο Ίδρυμα Ωνάση, μας αρέσει να διαβάζουμε σενάρια, να βλέπουμε ταινίες, να γινόμαστε ενεργό κομμάτι της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το Onassis Culture στηρίζει καταξιωμένους δημιουργούς και νέα ταλέντα, μέσα από την ανάπτυξη σεναρίων και την παραγωγή ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Αγκαλιάζει τη διαδικασία της δημιουργίας, της έρευνας και της καλλιτεχνικής εξέλιξης, προσφέροντας fellowships. Συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς, όπως η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Δράμας, οι «Νύχτες Πρεμιέρας», με στόχο να ενισχυθεί ο ελληνικός κινηματογράφος εντός και εκτός συνόρων. Έχει θεσπίσει κινηματογραφικά βραβεία προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη νέων σεναρίων. Και φέτος γιορτάζουμε το ελληνικό σινεμά σε κάθε μορφή και έκφρασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStegi.Radio Takeover: DJ sets και live εμφανίσεις σε ένα μεγάλο τριήμερο μουσικό πάρτι στη Στέγη12.09.2018

Περσυνοί νικητές Open Call: Μεγάλες Ταινίες Μικρού Μήκους 2023
  • «Αυτό το λαμπρό φως που αναβλύζει» – Λία Τσάλτα, σε παραγωγή της Ιωάννας Πετειναράκη (Moving RoosterProductions) | Σε στάδιο παραγωγής
  • “Fouetté” – Δημήτρης Ζούρας, σε παραγωγή της Χριστίνας Τσακμακά (Honeybee Productions) | Σε στάδιο παραγωγής
  • “MJ” – Γιώργος Φουρτούνης, σε παραγωγή της Ελένης Κοσσυφίδου (Blackbird Production) | Σε στάδιο post production
  • “Last Tropics” – Θανάσης Τρουμπούκης, σε παραγωγή των Γιώργου Τσοκόπουλου, ‘Ελεν Στεργιοπούλου (Avion Films) Παραγωγού | Σε στάδιο παραγωγής
  • «Τα Ζώα στο Δάσος» – Δήμητρα Μητσάκη, σε παραγωγή του Παναγιώτη Υδραίου (FLP Athens) | Σε στάδιο προετοιμασίας/προ-παραγωγής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Υποβολή προτάσεων έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 στις 23:59 (UTC+2).

Open Call: Big Short Films. Κάντε την αίτησή σας εδώ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b