MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

1. ΝΥΞ, του Γιάννη Νιάρρου στο Θέατρο Σημείο

Γιάννης Νιάρρος, με δύο μουσικούς επί σκηνής, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Κλωνή, αφηγούνται ιστορίες περίεργες, στο Θέατρο Σημείο. Ένα αξεδιάλυτο μείγμα πραγματικότητας και φαντασίας, ένα συνειρμικό ντόμινο που οδηγεί σε ένα κειμενικό και ηχητικό σύμπαν, βασισμένο σε κείμενα του Πάνου Κουτρουμπούση και του Julio Cortasar. Στην διάρκεια της ημέρας – και περισσότερο της νύχτας – συμβαίνουν γεγονότα που τραβάνε την προσοχή σαν στιγμιαίοι ηλεκτρικοί σπινθήρες και γίνονται αφετηρίες ιστοριών. Ο ιδανικός χώρος για την εξέλιξη και δραματοποίηση αυτών των ιστοριών, το εσωτερικό του κεφαλιού μας. H τελειότερη σκηνή. Πίσω από τη συνηθισμένη πληκτική καθημερινότητα κρύβονται πλάσματα απόκοσμα, κρύβονται άνθρωποι που ζουν αυτοεξόριστοι στις φαντασιώσεις τους, προσκολλημένοι σε έμμονες ιδέες, αφημένοι στωικά στα χέρια τραγικών συμπτώσεων του νου.
Δευτέρα και Τετάρτη στις 21:00
Γενική είσοδος 18€, μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, 65 και άνω, άνεργοι, Αμεα 16€
Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα ταινία ετοιμάζει ο Γιάννης Οικονομίδης με Γιάννη Νιάρρο και Βασίλη Μπισμπίκη (vid)12.09.2018

2. Πνεύμονες, του Duncan Macmillan στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια

Το βραβευμένο στα Off West End Awards ως το καλύτερο νέο έργο το 2012, ανεβαίνει στο θέατρο μικρό Γκλόρια. Το θεατρικό έργο «Πνεύμονες» είναι ένα έξυπνο και αστείο δράμα, μια ιστορία παράξενης, σκληρά αληθινής και συνηθισμένης αγάπης. Ένα ζευγάρι, που δίνει φωνή σε μια ολόκληρη κοινωνία της αβεβαιότητας, διαπραγματεύεται την ιδέα να φέρει σε αυτόν τον κόσμο ένα παιδί. Σε έναν πλανήτη που ασφυκτιά από την τοξικότητα του μολυσμένου περιβάλλοντος, την αλλοίωση της κοινωνίας από την ατομικότητα και την οικονομική ανασφάλεια. Αυτή η απόφαση μοιάζει τόσο δύσκολη που τους αναγκάζει να ριχτούν δίχως ανάσα, στην μάχη με τους εαυτούς τους. Αγαπιούνται και πονάνε τόσο όσο μόνο η βαθιά αγάπη μπορεί να μας πονέσει, ωριμάζουν. Δύο σύγχρονοι σκεπτόμενοι άνθρωποι, ψάχνοντας ανάμεσα στο ορθό και το αληθινό να βρουν τις κατάλληλες λέξεις που θα κάνουν την επικοινωνία τους τουλάχιστον εφικτή, προσπαθούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τους ίδιους, το μέλλον της σχέσης τους αλλά και για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Κανονικό 15€, Φοιτητικό, Ανέργων 12€ *στα 3 εισιτήρια το 1 δωρεάν (προσφορά Ιανουαρίου) 10€
Θέατρο Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

3. Οθέλλος / Πορνογραφία, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη στο Θέατρο Σταθμός

Μετά το «Όπως πάει το ποτάμι» και την «Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα», ο Γιάννης Λεοντάρης επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός με μία νέα προσέγγιση του σαιξπηρικού έργου «Οθέλλος», που εστιάζει και αναδεικνύει έναν σημαντικό πυρήνα του: τις γυναικοκτονίες της Δυσδαιμόνας και της Αιμιλίας. Με επίκεντρο τον Ιάγο, έναν «παπαράτσι» ο οποίος δεν διστάζει να κατασκευάσει μια «πόρνη», μέσα από διαστρεβλωμένες εικόνες της πραγματικότητας που πείθουν τον Οθέλλο για την απιστία της Δυσδαιμόνας και τον ωθούν στη δολοφονία της, η παράσταση ενώνει τις τελείες ανάμεσα στην πορνογραφία και την έμφυλη βία, ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Υπό το πρίσμα του πορνογραφικού βλέμματος που κατακερματίζει και καταναλώνει το γυναικείο σώμα, ο Οθέλλος δεν είναι μια «τραγωδία ερωτικής ζήλιας», όπως συχνά χαρακτηρίζεται, αλλά μια ιστορία πατριαρχικής βίας. Στο τέλος του έργου, η Δυσδαιμόνα και η Αιμιλία είναι νεκρές. Τις σκότωσαν γιατί τις αγαπούσαν; Οι θεατές, μάρτυρες όσων έγιναν και γίνονται, καλούνται να πάρουν θέση, έχοντας κατά νου ότι ο θύτης, ακόμα κι αν αιμορραγεί, δεν σκοτώνεται.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 
15€ κανονικό, 13€ φοιτητών & άνω των 65, 10€ ΑμεΑ, ανέργων, ατέλειες & ομαδικά άνω των 8 ατόμων
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα 

Μουσική

4. Musick for a While στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η Γεωργία Μπαλαμπίνη (σοπράνο) και ο Mislav Režić (ηλεκτρική κιθάρα, ηχητικά εφέ) παρουσιάζουν φωνητικά έργα του John Dowland (1563 – 1626) και του Henry Purcell (1659 – 1695), χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στα πρωτοποριακά lute-song του Dowland, τα τραγούδια του Purcell, την αναγεννησιακή αγγλική φωνητική παράδοση, το μπαρόκ, τον ηλεκτρονικό ήχο και την πρακτική του αυτοσχεδιασμού.
Δευτέρα 15/1 στις 21:00
8€ *κρατήσεις: 213 00 40 496
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

Έκθεση

5. I’d rather be a Cyborg than a Goddess στο The Ellinikon Experience Park

Έως τις 22 Φεβρουαρίου 2024, ο πολιτιστικός οργανισμός Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) παρουσιάζει το πρόγραμμα video art “I’d rather be a Cyborg than a Goddess”, σε επιμέλεια της Κίκας Κυριακάκου, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του PCAI, με έργα της Συλλογής Έργων Τέχνης PCAI. Το πρόγραμμα συγκεντρώνει έργα video art από γυναίκες καλλιτέχνιδες, τα οποία εστιάζουν στις έννοιες της κλιματικής αλλαγής, του καταναλωτισμού, των διαστημικών απορριμμάτων, της τεχνολογίας και του φύλου: σύγχρονες αφηγήσεις, οι οποίες κινούνται από τη γήινη πραγματικότητα στη σφαίρα της δυστοπίας ή της επιστημονικής φαντασίας. Τα επιλεγμένα έργα υφαίνουν στο σύνολό τους ένα χαρακτηριστικό αφήγημα που αφορά στην πρωτογενή επιστημονική φαντασία, όπως εκφράστηκε μέσα από την πένα γυναικών συγγραφέων. Έργα που συχνά απηχούν τις ανησυχίες των Octavia Butler και Ursula K. Le Guin σχετικά με το Άλλο. Βίντεο τα οποία εξετάζουν θεματικές σχετικές με τα βικτωριανά κείμενα των Mary Shelley και Rhoda Broughton, από τις πρώτες γυναίκες συγγραφείς που ασχολήθηκαν με το μυθιστόρημα και το διήγημα επιστημονικής φαντασίας.
Καθημερινά 09:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη κατόπιν κράτησης εδώ.
The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑI’d rather be a Cyborg than a Goddess: Ένα πρόγραμμα video art για κλιματικές δυστοπίες, τεχνολογία και φύλο στο The Ellinikon Experience Centre12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b