MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Γέρμα: Η παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τη Μαρία Κίτσου “ταξιδεύει” στη Θεσσαλονίκη

Η «Γέρμα» του Σάιμον Στόουν, με τη Μαρία Κίτσου στον κεντρικό ρόλο, ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων της στην Αθήνα και συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Κολοσσαίον.

Γέρμα
Φωτογραφία: Patroklos Skafidas
Monopoli Team

Η «Γέρμα» του Σάιμον Στόουν, μια από τις κεντρικές παραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για τη χειμερινή σεζόν 2023-2024, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη για έξι παραστάσεις, στις 2,3,4, 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Κολοσσαίον. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί έναν εξαιρετικό θίασο, με την Μαρία Κίτσου στον κεντρικό ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓέρμα: Μια γυναικεία κραυγή στη σύγχρονη συντηρητική κοινωνία12.09.2018

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας ιδιαίτερα επιδραστικός συγγραφέας και σκηνοθέτης της εποχής μας, ο Σάιμον Στόουν, εμπνέεται από την κλασική τραγωδία «Γέρμα» και την ξαναγράφει μεταφέροντάς τη στο σήμερα. Η «Γέρμα» του Λόρκα, που πρωτοανέβηκε το 1934 στη Μαδρίτη, πραγματεύεται την αδυναμία μιας γυναίκας να τεκνοποιήσει, σε ένα φτωχό, αγροτικό και συντηρητικό περιβάλλον. Όσο κι αν έχουν αλλάξει οι καιροί και η θέση της γυναίκας  στα 90 χρόνια που μεσολάβησαν, το θέμα αυτό παραμένει διαχρονικό, σημαδεύοντας και σαρώνοντας συχνά σχέσεις και ζωές.

Στη σύγχρονη αυτή διασκευή, που παρουσιάστηκε –κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές–  το 2017 στο Λονδίνο (Young Vic), συναντάμε τους ήρωες στο σήμερα, επαγγελματικά επιτυχημένους και πολλά υποσχόμενους. Η γυναίκα είναι δημοσιογράφος και μπλόγκερ με μεγάλο αριθμό ακολούθων, ο άντρας της πετυχημένος επιχειρηματίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρία Κίτσου: «Θέλω να απεμπλακώ από τον ρόλο μου στις ‘Άγριες Μέλισσες’» (vid)12.09.2018

Όπως και στο έργο του Λόρκα, ο κόσμος τους δοκιμάζεται και διαλύεται, λόγω της ατεκνίας. Η σχέση του ζευγαριού φθείρεται σταδιακά, ενώ παρακολουθούμε την εμμονή της ηρωίδας να αποκτήσει παιδί, τις εξωσωματικές να αποτυγχάνουν διαρκώς και τον σύζυγο να αδυνατεί να παρακολουθήσει τον αδιέξοδο αυτόν αγώνα. Στο σημερινό Λονδίνο, η ηρωίδα του Σάιμον Στόουν εσωτερικεύει την εμμονή της μητρότητας σε σύγκρουση με το περιβάλλον της, σε σημείο να καταστρέψει την ψυχική της υγεία, την καριέρα της, τη ζωή της.

*Η παράσταση παρουσιάζεται, στην Αθήνα, στο Θέατρο Πόρτα, έως τις 28 Ιανουαρίου 2024.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2,3,4, 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Κολοσσαίον, Θεσσαλονίκη.

Προπώληση: more.com.

Συντελεστές

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου, Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός βίντεο: Παντελής Μάκκας
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή
Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Κορογιαννάκης
Βοηθοί σκηνογράφου: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου, Αναστάσιος Κλης

Παίζουν:

Εκείνη: Μαρία Κίτσου
Τζον: Ιωσήφ Ιωσηφίδης
Έλεν: Ασπασία Κράλλη
Μαίρη: Τατιάνα Πίττα
Βίκτωρ: Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης
Ντες: Μαριάννα Μαριγώνη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b