MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS TV

Από Home Alone μέχρι Die Hard: 10 χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Disney+ για όλα τα γούστα

Το Disney+ έχει ετοιμάσει την απόλυτη χριστουγεννιάτικη συλλογή κι εμείς διαλέξαμε 10 ταινίες για να μπείτε στο κλίμα των ημερών.

Φωτεινή Νικολίτσα | 24.12.2023

Αποχαιρετώντας το 2023 και λίγο πριν υποδεχτούμε το 2024, λίγο-πολύ όλοι κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Κάπως έτσι επικρατεί μια φρενίτιδα με λίστες κάθε λογής -λίστα με τις καλύτερες σειρές του 2023, λίστα με τις καλύτερες ταινίες, λίστα με τα καλύτερα βιβλία κ.ο.κ. Αυτή εδώ όμως είναι μια διαφορετική λίστα, που δεν έχει σκοπό να σας αγχώσει αλλά, αντιθέτως, να σας ξεκουράσει και να σας βάλει στο πνεύμα των ημερών.

Το Disney+, η νέα αγαπημένη πλατφόρμα μικρών και μεγάλων, έφτιαξε τη δική της συλλογή με τον τίτλο “Χαρούμενες Γιορτές” και περιλαμβάνει κλασικές αλλά και πρωτότυπες σειρές και ταινίες, ενώ έχει συγκεντρώσει και τα εορταστικά επεισόδια διάσημων σειρών. Εμείς κάναμε την έρευνά μας στην πλατφόρμα και σας προτείνουμε τις δικές μας 10 καλύτερες ταινίες της χριστουγεννιάτικης συλλογής του Disney+!

1. Home Alone του Chris Columbus

Πλοκή: Ο 8χρονος Kevin μένει μόνος στο σπίτι κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών καθώς η οικογένειά του τον ξεχνά, πάνω στον πανικό για το επικείμενο ταξίδι τους στη Γαλλία. Τίποτα δεν πτοεί όμως τον μικρό Kevin μέχρι δύο επίδοξοι διαρρήκτες να βάλουν στο μάτι το σπίτι του…

Ξεκινάμε με την πλέον κλασική χριστουγεννιάτικη επιλογή, την οποία μάλιστα το Disney+ προτείνει ως “μαραθώνιο” μιας και διαθέτει και τις υπόλοιπες 4 ταινίες του franchise -μαζί με την έκτη ταινία δικής του παραγωγής που κυκλοφόρησε το 2021! Σε μια χρονιά που ο Macaulay Culkin απέκτησε το δικό του αστέρι στο Hollywood και πολλοί νιώθουμε μεγάλοι που ο μικρός Kevin μεγάλωσε, οι συγκεκριμένες ταινίες θα αποτελούν πάντα ένα ασφαλές μέρος για να νιώσουμε το εορταστικό κλίμα, με μια δόση νοσταλγίας.

2. The Nightmare Before Christmas του Henry Selick

Πλοκή: Ο Jack Skellington, βασιλιάς της πόλης του Halloween, ανακαλύπτει τυχαία την πόλη των Χριστουγέννων και εντυπωσιασμένος από το θέαμα, αποφασίζει να φέρει τη συγκεκριμένη γιορτή στη δική του πόλη, γεγονός που θα προκαλέσει αναστάτωση.

Η stop-motion animated ταινία βασίστηκε σε μια ιδέα του Tim Burton, ο οποίος εμπλέκεται και ως παραγωγός. Συχνά προκύπτει το ερώτημα εάν αυτή η ταινία είναι περισσότερο ταιριαστή στο Halloween ή στις γιορτές των Χριστουγέννων, με τις δεύτερες να υπερτερούν. Ας μη χάνουμε όμως την ουσία του πράγματος, ότι δηλαδή είναι ένα αριστούργημα και ο καθένας μπορεί να τη δει όποτε θέλει. Απλώς, αν τη δει τώρα, θα βρίσκεται περισσότερο στο κλίμα των ημερών…

3. Die Hard του John McTiernan

Πλοκή: Ο αστυνομικός John McClane καταφθάνει στο Λος Άντζελες για να περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων με τη γυναίκα του. Όταν στο εταιρικό της πάρτι, θα γίνει εισβολή που θα κρατά τους πάντες όμηρους, ο McClane θα προσπαθήσει ολομόναχος να σώσει τόσο τη γυναίκα του, όσο και όλους τους υπόλοιπους.

Ο Bruce Willis πρωταγωνιστεί ως ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της καριέρας του, ενώ τον ρόλο του κακού έπαιξε εξαιρετικά ο Alan Rickman. Στην πλατφόρμα του Disney+ έχετε την ευκαιρία να κάνετε μαραθώνιο και αυτό το franchise γιατί διαθέτει και τις υπόλοιπες ταινίες. Αυτή η πρώτη ταινία αποτελεί -όπως και η προηγούμενη πρότασή μας- “αιώνια διαμάχη” για το εάν θεωρείται χριστουγεννιάτικη ταινία ή όχι. Και πάλι, ο καθένας μπορεί να τη δει όποτε θέλει. Αλλά παραδοσιακά, αυτή την εποχή επαναπροβάλλεται και εάν σας αρέσουν οι ταινίες δράσεις με την αγωνία να κορυφώνεται, είναι μια καλή επιλογή για αυτή την περίοδο μιας και συνδυάζει και την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

4. Noelle του Marc Lawrence

Πλοκή: Η κόρη του Άι Βασίλη αναγκάζεται να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση μετά την συνταξιοδότηση του πατέρα της και του φόβου που κατατρέχει τον αδερφό της, ο οποίος υποτίθεται ότι θα την κληρονομούσε.

Πρωταγωνιστεί η Anna Kendrick και ο Bill Hader σε μια διασκεδαστική χριστουγεννιάτικη ιστορία που προσφέρει ένα ανάλαφρο κλίμα. Κυκλοφόρησε το 2019, γεγονός που την κατατάσσει στις πρόσφατες προσθήκες των χριστουγεννιάτικων ταινιών.

5. The Santa Clause του John Pasquin

Πλοκή: Όταν ο Scott Calvin ρίχνει κατά λάθος τον Άι Βασίλη από την ταράτσα του, χωρίς να το καταλάβει δέχεται να γίνει ο επόμενος. Τώρα θα πρέπει να τους πείσει όλους πως είναι πράγματι ο Άι Βασίλης. 

Η πρώτη ταινία του επιτυχημένου franchise με πρωταγωνιστή τον Tim Allen βρίσκεται στην πλατφόρμα του Disney+ μαζί με τις δύο επόμενες αλλά και τη νέα ομώνυμη σειρά δύο κύκλων (2022-2023), όπου ο Tim Allen επέστρεψε στον αγαπημένο πια ρόλο του Άι Βασίλη 20 χρόνια μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι σειρές και οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο12.09.2018

6. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe του Andrew Adamson

Πλοκή: Η Lucy και τα αδέρφια της ανακαλύπτουν τυχαία ότι η ντουλάπα τους οδηγεί σε έναν μυθικό κόσμο, τη Νάρνια, όπου είναι προορισμένοι για αυτόν. Όμως, με τη βοήθεια του λιονταριού Άσλαν, θα πρέπει να κατατροπώσουν την κακιά Λευκή Μάγισσα, που έχει φέρει στον κόσμο έναν ατελείωτο χειμώνα.

Η ταινία αυτή, βασισμένη στο βιβλίο του C. S. Lewis, αποτελεί την πρώτη της τριλογίας, η οποία υπάρχει ολόκληρη στο Disney+. Μπορεί να μην έχει χαρακτηριστικά μιας χριστουγεννιάτικης ταινίας αλλά η χειμερινή ατμόσφαιρα και το είδος της φαντασίας, στο οποίο πλάθεται ένας ολόκληρος κόσμος σαν παραμύθι, μπορούν να φέρουν μια πολύ cozy ατμόσφαιρα που ταιριάζει στην εποχή.

7. Miracle on 34th Street του George Seaton

Πλοκή: Ο ηλικιωμένος Kris Kringle προσλαμβάνεται σε ένα εμπορικό κέντρο για να υποδύεται τον Άι Βασίλη αλλά όταν ισχυριστεί ότι είναι ο πραγματικός, η ψυχική του υγεία αμφισβητείται. Τότε ένα κοριτσάκι, η Susan, με τη μαμά της κι έναν δικηγόρο, επιχειρούν να αποδείξουν στο δικαστήριο ότι είναι αυτός.

Για τους λάτρεις των κλασικών ταινιών, αυτή είναι η ιδανική επιλογή γυρισμένη το 1947. Κέρδισε τρία Όσκαρ κι έγινε remake το 1994 από τον Les Mayfield με τη Mara Wilson στον ρόλο της Susan, ευρέως γνωστή ως Matilda στην ομώνυμη ταινία.

8. Frozen των Jennifer Lee & Chris Buck

Πλοκή: Όταν η νεαρή βασίλισσα Elsa χρησιμοποιεί κατά λάθος τις δυνάμεις της και ρίχνει κατάρα στο Βασίλειο να βρίσκεται για πάντα σε χειμώνα, η αδερφή της, Anna, ενώνει τις δυνάμεις της με έναν άνθρωπο του βουνού, τον Kristoff, τον τάρανδό του και έναν χιονάνθρωπο για να αλλάξουν την κατάρα.

Η αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων μικρών και μεγάλων βρίσκεται φυσικά στο Disney+, όπως και όλες οι υπόλοιπες ταινίες του franchise και με τις sing-along εκδοχές τους για στιγμές απόλυτης διασκέδασης. Κι εδώ λείπει το χριστουγεννιάτικο στοιχείο αλλά η ατμόσφαιρα δε λείπει που θα καταφέρει να μας θυμίσει χειμώνα…

9. 12 Dates of Christmas του James Hayman

Πλοκή: Η Kate θα πρέπει να ξαναζήσει το απαίσιο τυφλό ραντεβού που βγήκε την ημέρα των Χριστουγέννων ξανά και ξανά μέχρι να διορθωθούν τα πράγματα και να πάει καλά.

Και για όσους λατρεύουν τις χριστουγεννιάτικες ρομαντικές ταινίες, αυτή η πρόταση είναι για εσάς. Έχοντας σίγουρα δει τις κλασικές, γνωστές επιλογές, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε και κάτι διαφορετικό. Πρόκειται μάλιστα για ταινία γυρισμένη για την τηλεόραση και συγκεκριμένα για το ABC Family όπου προβλήθηκε το 2011.

10. Godmothered της Sharon Maguire

Πλοκή: Η Eleanor, μια νεράιδα σε εκπαίδευση, δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο κόσμος μπορεί και να μη χρειάζεται πια τις νεράιδες και προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο. Έτσι, εντοπίζει το γράμμα μιας μικρής κοπέλας που είχε ζητήσει βοήθεια και είχε αγνοηθεί, προκειμένου να τη βοηθήσει. Μόνο που η κοπέλα πια είναι μια 40χρονή γυναίκα που δεν πιστεύει στo happy end…

H ταινία διαδραματίζεται τα Χριστούγεννα και μας θυμίζει αυτές τις ταινίες για όλους τους ενήλικες που έχουν εγκαταλείψει την πίστη τους σε θαύματα, μαγικά πλάσματα και τη μαγεία των Χριστουγέννων…μέχρι κάποιος να τους αποδείξει το αντίθετο. Εντάχθηκε στην πλατφόρμα του Disney+ το 2020.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b