MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

Κινηματογράφος, εργαστήρια και μουσική στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1.  Χριστουγεννιάτικη προβολή της ταινίας “Θαύμα στο Μανχάταν” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η μαγεία των εορτών πλημμυρίζει το Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με μια από τις πιο συγκινητικές ταινίες για τα Χριστούγεννα, «Θαύμα στο Μανχάταν / Miracle on 34th Street». Η ταινία έχει προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και Καλύτερης Ταινίας, κερδίζοντας τελικά 3: Καλύτερης Πρωτότυπης Ιστορίας, Καλύτερου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Έντμοντ Γκουέν που υποδύεται τον Άγιο Βασίλη. Ακόμη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει συμπεριλάβει στη λίστα του «AFI 100 Χρόνια… 100 Επευφημίες» κατατάσσοντάς την στην 9η θέση. Υπόθεση: Ένας ηλικιωμένος αναλαμβάνει να υποδυθεί τον Αϊ-Βασίλη στα πολυκαταστήματα Macy’s και πείθει ένα μικρό κορίτσι, που δεν πιστεύει στο μύθο των Χριστουγέννων, ότι θαύματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή.
21/12, 19:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Θέατρο, Μασσαλίας 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στις μουσικές σκηνές της Αθήνας: Kαλλιτέχνες και σχήματα που θα απολαύσουμε στις γιορτές12.09.2018

2. Εργαστήριο “Jazz & Collage” στο ΚΠΙΣΝ

Σε αυτό το δημιουργικό εργαστήριο που συνδυάζεται με DJ set, η δυναμική της jazz γίνεται έμπνευση για προσωπικές συνθέσεις χρωμάτων, φωτογραφιών και αποκομμάτων με αφετηρία την τεχνική του κολάζ. Κάθε κολάζ αφηγείται μια πραγματικά μοναδική ιστορία, όχι μόνο μέσω της θεματικής, αλλά και μέσω της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών, στα οποία δίνουμε μια νέα ζωή. Μέσα από τον ρυθμό, τις νότες και τις ελεύθερες φόρμες της jazz, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα δικό του κολάζ μέσω πειραματισμών και απροσδόκητων συνδυασμών. Συζητήσεις πάνω στη μουσική, παρατηρήσεις, και δημιουργική ελευθερία ενθαρρύνουν την ατομική έκφραση σε ένα περιβάλλον ανακάλυψης και εξερεύνησης. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες, έως 24 συμμετοχές ανά slot (30’) και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
21/12, 19:30
Πευκώνας, ΚΠΙΣΝ

3.”Το Καταφύγιο Στην Ομόνοια”: Πρώτη δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδόδημα στο Ρομάντσο

Σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 20:00, σε πρώτη δημόσια προβολή στο Ρομάντζο, στην Ομόνοια, πολύ κοντά στην Πολυκλινική Αθηνών, θα προβληθεί «Το Καταφύγιο Στην Ομόνοια», και θα μιλήσουν ο Νικόλαος Αλιβιζάτος, συνταγματολόγος και εγγονός του ιδρυτή της Πολυκλινικής Νικόλαου Αλιβιζάτου, ο γιατρός Γεράσιμος Αλιβιζάτος, γιος του Τζον Αλιβιζάτου, που υπήρξε ο τελευταίος διευθυντής της Πολυκλινικής από την οικογένεια των ιδρυτών και η σκηνοθέτης Φένια Παπαδόδημα. Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ: Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου κάποτε περπάτησαν ο Σοφοκλής και ο Σωκράτης, στους δρόμους που φέρουν τα ονόματα τους, εκατοντάδες εξαθλιωμένοι άνθρωποι αγωνίζονται να επιβιώσουν. Μετανάστες, εξαρτημένοι, ιερόδουλες, ζητιάνοι. Η πλατεία Ομονοίας ανέκαθεν ήταν κέντρο του υποκόσμου αλλά και των φτωχών και κατατρεγμένων. Από τις αρχές του 1900 όμως, είχε δημιουργηθεί εκεί ένα καταφύγιο ψυχών και σωμάτων. Η Πολυκλινική Αθηνών. Ένα θαύμα στην ιστορία της Ιατρικής στην Ελλάδα. Ένα νοσοκομείο που στο καταστατικό του προέβλεπε δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη, σε όλους τους φτωχούς και άπορους, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος, από το 1903. Μέχρι το 2013 που έκλεισε, παρέμεινε στην αιχμή της ιατρικής πρωτοπορίας χωρίς να παρεκκλίνει από τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της.
21/12, 20:00
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

4. Κάλαντα στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να εμπλουτίζει το χριστουεγγενιάτικο πρόγραμμά του με απολαυστικές εκδηλώσεις. Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, έρχεται σήμερα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ να τραγουδήσει τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα των Χριστουγέννων. Το μουσικό πρόγραμμα ακολουθούν παραδοσιακοί Κρητικοί χοροί και είστε όλες και όλοι καλεσμένοι να «μπείτε» στον χορό και στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
21/12, 17:00
Αγορά, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 10 καλύτερα βιβλία της χρονιάς από τις εκδόσεις Μεταίχμιο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b