MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Ψυχολογία

Θεραπείες προσώπου για λάμψη ψυχής ή η άγνωστη αξία του beauté

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι άνθρωποι  που ασχολούνται με την φροντίδα του σώματος, του δέρματος και της εξωτερικής εμφάνισης  θεωρείται πως έχουν και καλύτερη σχέση με την ψυχική τους υγεία ή μπορούν ως ένα βαθμό να την επηρεάσουν θετικά.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Αυτές τις μέρες, προ εορτών, η ύλη μας στα περιοδικά και τα σάιτ είναι συγκεκριμένη: τι beauté θα κάνουμε για να λάμπουμε τις γιορτές, τι θα φορέσουμε, ποιο θα είναι το εορταστικό μακιγιάζ… Ένα κομμάτι του εαυτού μου τα βρίσκει (έβρισκε) όλα αυτά άνευ ουσίας και περιεχομένου. Για μένα, άλλωστε, το ιδανικό ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είναι μπροστά σε ένα αναμμένο τζάκι, καθισμένη στη φλοκάτη, με φίλους και αγαπημένους ανθρώπους γύρω, να τρώμε τυράκια και να πίνουμε κρασί. Ένδυμα, φόρμα και ζεστές κάλτσες! Παρόλα αυτά, μία συζήτηση που είχα με μια πολύ αγαπημένη μου συνεργάτιδα, την Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου, Ψυχολόγο – Οικογενειακή Σύμβουλο με έκανε να δω με άλλα μάτια τις beauty ανησυχίες και προετοιμασίες μας τις γιορτές.

Και πριν της δώσω τον λόγο, θα σημειώσω πόσο σημαντικό είναι να αναθεωρείς, να είσαι ανοιχτός στο να ακούς απόψεις, να μην μένεις κολλημένος στις πεποιθήσεις σου. Αυτό όμως είμαι σίγουρη ότι αξίζει να το συζητήσουμε σε ένα άλλο άρθρο.

Διαβάστε επίσης: Νέοι και μετά τα σαράντα και μετά τα πενήντα και βάλε όποιον αριθμό θέλεις

Γεωργία, είναι απλή ματαιοδοξία όλη αυτή η προσοχή που δίνουμε στην εξωτερική μας εμφάνιση τις γιορτές – και όχι μόνο;

«Αν σκεφτούμε πως οι άνθρωποι που βιώνουν καταθλιπτικό επεισόδιο είναι αυτοί που παραμελούν συνήθως την εσωτερική και εξωτερική τους εικόνα και πως κάθε προσπάθεια να σηκωθούν από τον καναπέ ή από πράγματα που αποτελούν συνήθεια φαντάζει δύσκολη, αντιλαμβανόμαστε λοιπόν γιατί η φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης και επηρεάζει, αλλά και επηρεάζεται από την ψυχική μας υγεία αμφίδρομα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές έρευνες με μία πρόσφατη στο Frontiers in Psychology το 2019 όπου έδειξε πως οι άνθρωποι που έχουν μία εβδομαδιαία ρουτίνα φροντίδας σώματος  έχουν μειωμένο άγχος και αυξημένα επίπεδα ενσυνειδητότητας εστιάζοντας στο εδώ και τώρα. Πιο συγκεκριμένα,  το να κάνεις μία θεραπεία προσώπου, σώματος ή κεφαλής, κάτι που και στα τρία περιλαμβάνετε το δέρμα, μειώνει κατά πολύ την ορμόνη κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους δηλαδή.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ταυτίστηκα -ως γυναίκα και επαγγελματίας- με τις ρυτίδες της Ιζαμπέλα Ροσελίνι

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας. Πολλοί από εμάς δεν το υπολογίζουμε ως μεμονωμένο όργανο. Το να προσφέρεις όμως, φροντίδα, ξεκούραση και ανακούφιση μέσω ενός μασάζ, μίας θεραπείας προσώπου, νυχιών ή ακόμα και παρεμβατικές θεραπείες, όλα αυτά του στέλνουν το σήμα ότι ασχολείσαι μαζί του, στο ανταποδίδει με ηρεμία, μείωση άγχους ή θλίψης.

Πώς μας κάνει πιο ενσυνείδητους  η περιποίηση της εξωτερικής μας εμφάνισης;

Στην χαοτική καθημερινότητα που ζούμε, το να προγραμματίζουμε τις ώρες, τις μέρες και τον τρόπο που θα μας φροντίσουμε, προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα, μία αίσθηση ελέγχου. Επίσης ακριβώς την ώρα που γίνεται αυτό, είναι μία ώρα που απομονώνει, έστω το σώμα μας, από όλα αυτά που μας απασχολούν ή μπορεί και να τα σκεφτόμαστε τις ανησυχίες μας με καθαρότερο τρόπο και ακόμη  να βρίσκουμε λύσεις σε αυτές. Για παράδειγμα την ώρα που μπορεί να είμαστε στο κομμωτήριο είναι μία ώρα για τον εαυτό μας όπου μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως παρατηρητές της καθημερινότητάς μας, με μία πιο ρεαλιστική ματιά και να αντιμετωπίσουμε θετικότερα τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε πως το να βάζουμε ενεργά στην ζωή μας την αυτοφροντίδα είναι πολύ σημαντικό. Το να περιλαμβάνει αυτή μόνο την φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης θα είναι μία ελλιπής φροντίδα.

Η αυτοφροντίδα είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, μοναδική και ξεχωριστή για τον καθένα, τόσο με σωματικές φροντίδες και αγκαλιές όσο και με συναισθηματικές όπως η συζήτηση με έναν άνθρωπο που αγαπάμε, η ψυχοθεραπεία, το διάβασμα ενός βιβλίου ή το να μένω απλώς στην σιωπή».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Από το Mommy Makeover στο Menopause Makeover: Γιατί πολλές γυναίκες έχουν καλύτερο σώμα στην εμμηνόπαυση απ’ ό,τι νεότερες;
Fitness
100 lymphatic jumps κάθε πρωί: Μπορούν να αλλάξουν το σώμα και τη διάθεσή μας;
The Art of Life
7 συμβουλές για υγιές και φωτεινό χαμόγελο
The Art of Life
Τι τρώμε την 28η Οκτωβρίου; Ο μπακαλιάρος, η σκορδαλιά και το μεγάλο μπέρδεμα
The Art of Life
Το «νέο» συστατικό που κοντράρει το υαλουρονικό οξύ – και πολλοί λένε ότι το κερδίζει
The Art of Life
Μαύρο ή πράσινο τσάι; Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την καρδιά
The Art of Life
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Με λίγα υλικά, αφράτη και νόστιμη
The Art of Life
Glass skin: Οι δερματολόγοι προειδοποιούν για το trend του άσπιλου δέρματος
The Art of Life
Οι 3 βιταμίνες που χρειαζόμαστε το φθινόπωρο
The Art of Life
Γιατί οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού νιώθουν πιο δυνατές σήμερα
The Art of Life
Pink October: Η φροντίδα του στήθους ξεκινά πριν τη διάγνωση
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Megaron Plus: Διάλεξη της Αντωνίας Τριχοπούλου για την ελληνική μεσογειακή διατροφή