MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ιντεάλ: Οριστικό “αντίο” στο τέλος του 2023 – Οι τελευταίες προβολές είναι γεγονός

Στις 29 Δεκεμβρίου θα αποχαιρετήσουμε οριστικά το ιστορικό σινεμά Ιντεάλ, που μετρούσε 102 χρόνια παρουσίας στην Αθήνα.

Monopoli Team

Όλα δείχνουν ότι το οριστικό “αντίο” σε έναν από τους πιο θρυλικούς κινηματογράφους της Αθήνας είναι πλέον αναπόφευκτο. Το αγαπημένο cine Ιντεάλ που μετρά πάνω από 102 χρόνια παρουσίας, θα κλείσει οριστικά τις πόρτες του, αφού ο e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την εκμίσθωσή του για διαφορετικό σκοπό.

Την άνοιξη, σύσσωμη η ελληνική κινηματογραφία, αλλά και διεθνείς κινηματογραφιστές όπως ο Κεν Λόουτς, ο Φατίχ Ακίν και ο Κώστας Γαβράς είχαν ενώσει τις φωνές τους για την διάσωση των Ιντεάλ – ωστόσο τα αιτήματά τους δεν εισακούστηκαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Καϊμάκη για το documento, ο κινηματογράφος εκμισθώθηκε μαζί με ολόκληρο το κτίριο όπου στεγάζεται, στον όμιλο Μήτση και στο τέλος του Δεκεμβρίου θα κλείσει. “Μετά την ολική ανακαίνιση ενδέχεται να επαναλειτουργήσει σε λίγα χρόνια, αλλά… λίγο ως εκθεσιακός χώρος… λίγο ως αίθουσα θεάτρου και κινηματογράφου” αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Έτσι, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το τελευταίο “αντίο”, με τις επόμενες προβολές του κινηματογράφου για αυτό το έτος να είναι και οι τελευταίες. Παράλληλα, με το κανονικό πρόγραμμα του Ιντεάλ, θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα από το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο επιστρέφει στην πολυαγαπημένη του αίθουσα για μερικές αποχαιρετιστήριες προβολές – γεγονός, με πρόσφατα αποκατεστημένες ψηφιακά κόπιες θρυλικών ταινιών.

Μάλιστα, οι τέσσερις τελευταίες αυτές προβολές («Η Σιωπή των Αμνών», «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει», «Pulp Fiction» και «Ο Κυνηγός») έχουν περαιτέρω συμβολική σημασία καθώς αποτέλεσαν ταινίες που άφησαν εποχή κατά την πρεμιέρα τους στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ, ενώ δύο από αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με το MIDNIGHT EXPRESS. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ταινίες θα προβληθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ανανεωμένη, ψηφιακή μορφή που θα τις παρακολουθήσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑποχαιρετώντας οριστικά το Ιντεάλ με επτά τελευταίες προβολές12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b