MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Έμπνευση

H Bristol Myers Squibb Ελλάδας φιλοξένησε τον Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή

Ο Νίκος Παπαγγελής πέρασε το δικό του θετικό μήνυμα, περιγράφοντας πώς μέσα από τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει επαναπροσδιόρισε τη ζωή του και κατάφερε να επιτύχει τους στόχους του.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb φιλοξένησε στα γραφεία της τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 τον Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 και αποτελεί τον πρώτο φοιτητή με αναπηρία που έχει ενταχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.

Μέσα από την ομιλία του, ο Νίκος Παπαγγελής ανέδειξε με αισιόδοξο τόνο την προσωπική του εμπειρία και το αξιοθαύμαστο «ταξίδι» του, το οποίο ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών, όταν και διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα, έναν κακοήθη όγκο των οστών, που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από την πλευρά του στη στήριξη που έλαβε από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του, τονίζοντας πως διαδραμάτισε έναν καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα διαδρομή του.

Ο κος Παπαγγελής αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία πέρασε το δικό του θετικό μήνυμα, περιγράφοντας πώς μέσα από τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, σε μία πολύ τρυφερή ηλικία, επαναπροσδιόρισε τη ζωή του και κατάφερε να επιτύχει τους στόχους του: «Την ποδηλασία την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, γιατί μου έδινε μια αίσθηση ελευθερίας. Από τότε ο αθλητισμός έγινε το κίνητρο μου, ξυπνάω το πρωί και έχω έναν στόχο. Δεν σταματώ να έχω φιλοδοξίες, έχω ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου, και έχω βάλει στόχο την χρυσή πρωτιά στους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 2024 στο Παρίσι. Αν πιστέψεις στον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις τα πάντα! Η επιτυχία μου είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην οικογένεια μου, γιατί χάρη στη δική τους στήριξη τα κατάφερα και γνωρίζω πολύ καλά πως για εκείνους αυτό το «ταξίδι» ήταν ακόμα πιο δύσκολο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εργαζόμενοι της BMS είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κο Παπαγγελή τόσο για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, αλλά κυρίως για το πώς κατάφερε να τις μετουσιώσει με ένα αισιόδοξο πρόσημο σε δύναμη, νέους στόχους και επιτεύγματα. Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σήμερα στην Ελλάδα, τα βήματα ουσιαστικής συμπεριληπτικότητας που έχει κάνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και όσα απαιτούνται ακόμη για την πλήρη ενσωμάτωσή τους και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδας δήλωσε: «Η ιστορία του Νίκου είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ότι σε κάθε δυσκολία μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να ξεπερνούμε τα όρια ακόμη και του ίδιου μας του εαυτού με αισιοδοξία, αλλά και επιμονή. Σε αυτή την προσπάθεια όμως χρειαζόμαστε και υποστήριξη από το περιβάλλον μας, την οικογένεια, την κοινωνία, ακόμη και την εργασία μας. Αυτή είναι η πρακτική δύναμη της συμπερίληψης, της αποδοχής και του σεβασμού, μία αρχή που διαφυλάττουμε και υπηρετούμε στη Bristol Myers Squibb, ως την πυξίδα που δείχνει πάντοτε προς την ατομική και συλλογική πρόοδο».

Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Καρδιακή ανεπάρκεια: Τι αλλάζει στη διαχείρισή της;
The Art of Life
Είναι το λάδι καρύδας το μυστικό για απαλά και ενυδατωμένα μαλλιά μετά το καλοκαίρι
The Art of Life
Ημικρανία: Η επόμενη μέρα στη θεραπεία και οι ανάγκες των ασθενών
The Art of Life
Επιστροφή στην ρουτίνα: Πώς θα οργανωθείς μετά το καλοκαίρι
The Art of Life
Ξέρουμε ότι τα junk food μας παχαίνουν. Ξέρουμε όμως τι κάνουν στο δέρμα μας;
The Art of Life
7 συμβουλές από τον διαιτολόγο για να μπούμε στην εμμηνόπαυση με… boost
The Art of Life
Επιληψία: Θετικά δεδομένα για νέα θεραπεία
The Art of Life
Tο καλοκαίρι έφυγε, η ακμή έμεινε – Τι μπορούμε να κάνουμε;
The Art of Life
Το BeWell Festival επιστρέφει ανανεωμένο για δεύτερη χρονιά στο ΟΑΚΑ
The Art of Life
Το 1ο Euphoria Retreat Wellbeing Festival έδειξε τον ελληνικό δρόμο προς τη μακροζωία
The Art of Life
«Είναι στο χέρι μας να μην είναι στο χέρι τους» – Μία νέα καμπάνια για την αποτροπή του καπνίσματος στους νέους
The Art of Life
Πότε κινδυνεύουν και οι άντρες από οστεοπόρωση