MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ο Μορμόλης, από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο

50 χρόνια μετά την πρώτη του ορμητική εμφάνιση, «Ο Μορμόλης» του Rainer Hachfeld επιστρέφει από τη Συντεχνία του Γέλιου, μόνο για την περίοδο των εορτών, στο Σύγχρονο Θέατρο.

Monopoli Team

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει για 5η χρονιά με την επετειακή παράσταση του θρυλικού «Μορμόλη», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη και Βασίλη Κουκαλάνι και τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού. Πρεμιέρα, 24 Δεκεμβρίου 2023, στο Σύγχρονο Θέατρο.

Ο Μορμόλης, από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο

‘Εχοντας συμπληρώσει 50 χρόνια από την πρώτη παράσταση του θιάσου της Ξένιας Καλογεροπούλου, ακριβώς 10 μέρες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 30 Νοεμβρίου του 1973, η Συντεχνία του Γέλιου συνεχίζει να ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία το ρηξικέλευθο έργο του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα Rainer Hachfeld που επέδρασε καθοριστικά στις γενιές παιδιών της μεταπολίτευσης και έθεσε το σημείο εκκίνησης νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως.

Ο Μορμόλης άνηκε στο ρεπερτόριο του Θεάτρου Grips του Βερολίνου του Φόλκερ Λούντβιχ, αδερφού του Χάχφελντ, και συνιστά την ιδρυτική στιγμή του αντιαυταρχικού και χειραφετικού θεάτρου για παιδιά. Χωρίς τον Μορμόλη δε θα υπήρχε ο Νουριάν, η Τζέλα και ο Κόρνας, η Φρέτα κι ο Γυαλάκιας, ο Βάσος και η Βιβή.

50 χρόνια μετά την πρώτη του ορμητική εμφάνιση, η Συντεχνία του Γέλιου  συνεχίζει για 5η χρονιά – από την πρώτη παρουσίασή του το 2018 – να μας συστήνει τον φανταστικό φίλο των παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυντεχνία του Γέλιου: 12 χρόνια μεγαλώνει γερά παιδιά12.09.2018

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”.

Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος … γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ό,τι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρία, τρεις!

*Για ανθρώπους από 5 ετών

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Rainer Hachfeld
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Γιάννης Σπανός. Διασκευή – Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος. Το τραγούδι «Ραπ του Ρίκι» έγραψε ο Θέμος Σκανδάμης.
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Χορογραφία: Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα

Παίζουν: Βασιλική Διαλυνά, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Δήμος Μαμαλούδης

Διάρκεια: 90’ με διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 €, ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 10 €, Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 8 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 24 Δεκεμβρίου 2023 έως 21 Ιανουαρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: Μore.com , Συντεχνία του Γέλιου, Ταμείο Θεάτρου
Παραστάσεις: Κυριακή 24/12, Τρίτη 26/12, Κυριακή 31/12, Τρίτη 2/1/24, Κυριακή 7/1/24 , Κυριακή 14/1/24, Κυριακή 21/1/24 στις 14:30.
Βοηθός Σκηνοθετη: Παναγιώτα Παπαδημητρίου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/mormolis/
Πληροφορίες Χώρου: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380. Ε: [email protected] | https://sychronotheatro.gr/
Φωτογραφίες: Νάντια Παναγοπούλου – Νίκος Πανταζάρας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b