MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
MARKET NEWS

Cycladic Shop: Τα γούρια και τα φυλακτά του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για το 2024

Νέα σειρά αντικειμένων στο Cycladic Shop, εμπνευσμένη από την νέα έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο».

Charms με φυλαχτά και σύμβολα για αλυσίδες
Monopoli Team

Νέα σειρά αντικειμένων στο Cycladic Shop εμπνευσμένη από τη νέα έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο», αλλά και τα γούρια του Μουσείο για το 2024, παρουσιάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Φυλακτό= Άξιο να φυλαχτεί… Με αφορμή την προσεχή έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» και τη χάντρα που είχε ως φυλαχτό κάποιος από τους Μακεδόνες πολεμιστές που έπεσε στη μάχη, το Cycladic Shop παρουσιάζει τη νέα σειρά αντικειμένων Cycladic Protection, εμπνευσμένη από φυλαχτά διαφορετικών παραδόσεων: Ασπίδες, χρυσά στεφάνια, κοσμήματα, τάματα, αναθήματα, σύμβολα γιν-γιανκ, δίνουν την έμπνευση για μία συλλογή ιδιαίτερων δώρων με δυνατούς συμβολισμούς ενώ η «Πύλη της Ευημερίας» και η «Ασπίδα» είναι τα γούρια του Μουσείου για το 2024.

Ενδεικτικά, στο Cycladic Shop θα βρείτε:

Γούρι «Πύλη της Ευημερίας»
Κόσμημα εμπνευσμένο από τις πύλες των αρχαίων ελληνικών σπιτιών που διακοσμούνται με Γρύπες. Οι Γρύπες, μυθικά όντα των αρχαίων πολιτισμών, είναι οι προστάτες των θησαυρών κυρίως του χρυσού που συνδέεται με την ευημερία του σπιτιού την προστασία και την ευτυχία.

Γούρι 2024 «Πύλη της Ευημερίας»

Γούρι «Ασπίδα»
Εμπνευσμένο από μακεδονική ασπίδα. Η ασπίδα είναι ένα από τα αρχαιότερα αμυντικά δημιουργήματα. Η μορφή της διέφερε από τόπο σε τόπο και από χρόνο σε χρόνο. Συχνά ήταν διακοσμημένη με αστρικά σύμβολα, αναφορές στον κοσμολογικό χαρακτήρα της δυναστείας των Μακεδόνων. Η ασπίδα συνδέεται με έννοιες όπως η ασφάλεια και η προστασία.

Γούρι «Ασπίδα» | 40,00 €

Μενταγιόν Κουκουβάγια
Η κουκουβάγια αποτελεί σύμβολο σοφίας και σύνεσης. Ο συμβολισμός προέρχεται από την αρχαιότητα και την ελληνική μυθολογία όταν η θεά Αθηνά, η θεά της φρόνησης και της μάθησης, εντυπωσιάστηκε από τα μεγάλα μάτια και την σοβαρή εμφάνιση της. Έκτοτε είναι το αγαπημένο πουλί και έμβλημά της και την συντροφεύει σε πολλά αγάλματα. Απεικονίζεται μάλιστα στο τετράδραχμο, το αρχαίο νόμισμα της Αθήνας τον 5ο αιώνα, σαν σύμβολο της ευφυΐας και του πλούτου.

Μενταγιόν Κουκουβάγια | 55,00 €

Κοσμήματα και κουτιά με μάτια
Το μάτι, δημοφιλές θέμα των αρχαίων λαών της Ανατολικής Μεσογείου, συνδέεται με την αποτροπή κάθε κακού, την άγρυπνη προστασία και την καλοτυχία από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα.

Κεραμικές καρφίτσες με μάτια | 50,00

Στεφάνια Βελανιδιάς
Τα μακεδονικά στεφάνια, αριστουργήματα της αρχαίας μεταλλοτεχνίας, κοσμούσαν τα κεφάλια ανδρών, γυναικών και παιδιών σε ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές της ζωής τους και ήταν πάντα συνδεδεμένα με τη μυθολογία και τους θεούς προσδίδοντας ξεχωριστές ιδιότητες σε όσους τα φορούσαν.

Στεφάνι Βελανιδιάς | 270,00 €

Ανάμεσα στις φετινές επιλογές ξεχωρίζουν επίσης τα μεταλλικά press papier με το γιν και το γιάνγκ, τα επίχρυσα charms με κουκουβάγια, ασπίδα και λιοντάρι, σύμβολα προστασίας και δύναμης, τα press papier–φυλαχτά με Χριστόγραμμα aλλά και ξεχωριστές εκδόσεις, όπως The history of Magic, εκδ. Penguin, Ancient Magic in Greece and Rome, εκδ. Thames & Hudson, Picasso Ateliers Hugo, εκδ. Silvana Editoriale (έκδοση που παρουσιάζει τη συλλογή που δημιούργησε ο Picasso κατά την ενασχόλησή του με τη χρυσοχοΐα και τα ασημικά με 70 έργα που θυμίζουν φυλαχτά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧαιρώνεια: Ένα “ταξίδι” στον χρόνο με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης12.09.2018

Μπείτε στο νέο EShop του Cycladic Shop και ανακαλύψτε μια μοναδική εμπειρία online αγορών 24/7 μέσα από μια ευχάριστη πλοήγηση! Αγοράστε τα δώρα σας εύκολα και γρήγορα, με αποστολή των αγορών σας στο χώρο σας ή όπου εσείς επιλέξετε σε όλο τον κόσμο. Με κάθε αγορά σας από το Cycladic Shop στηρίζετε το έργο του Μουσείου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
106 74, Αθήνα
Τ.: (+30) 210 7228321-3

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b