MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

5 πρωινές συνήθειες που καταστρέφουν όλη την υπόλοιπη ημέρα

Μικρές αλλαγές στην πρωινή σου ρουτίνα, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα σου.

Monopoli Team

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για την πρωινή ρουτίνα, το πόσο σημαντική είναι, αλλά και πόσο καθοριστικό ρόλο έχει στην ψυχική υγεία και την απόδοσή μας. Όλο και περισσότερες έρευνες και νευροεπιστήμονες, επιβεβαιώνουν πως οι πρωινές συνήθειες που υιοθετούμε, έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής μας, γι’ αυτό και συνιστούν μικρές αλλαγές, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Και η αλήθεια είναι πως είναι πολύ εύκολο να ξυπνάμε, να πιάνουμε το κινητό μας και μια κούπα καφέ και να φεύγουμε από το σπίτι, ωστόσο αξίζει να δώσουμε λίγη περισσότερη βάση σε ρουτίνες που θα μάς χαρίσουν περισσότερη ενέργεια, και καλύτερη υγεία:

5 πρωινές συνήθειες που καταστρέφουν όλη την υπόλοιπη ημέρα

Δεν ανοίγεις τα παράθυρα να μπει φως στο δωμάτιο

Έχουμε μιλήσει ξανά και ξανά για τους κιρκαδικούς ρυθμούς και τον προγραμματισμό του σώματος, -όσο καλύτερα συγχρονισμένος είσαι με τη φύση, τόσο το καλύτερο. Αυτό σημαίνει πως όταν ξυπνάς, χρειάζεσαι φως προκειμένου να εκκρίνει ο εγκέφαλος τις κατάλληλες ουσίες για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου. Περισσότερο ηλιακό φως μόλις ξυπνήσεις σε συνδυασμό με καθαρό αέρα, είναι ότι χρειάζεται ο εγκέφαλος σου για ένα ήρεμο και υγιές ξύπνημα και άρα για μια πιο χαρούμενη και ισορροπημένη ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6 tips διακόσμησης που θα επηρεάσουν θετικά την ψυχική υγεία σου12.09.2018

Τσεκάρεις κατευθείαν το κινητό σου

Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι και καλό είναι να σταματήσουμε. Το σκρολάρισμα στο κινητό και στις ειδήσεις μόλις ξυπνήσουμε, δημιουργεί μια έκρηξη ντοπαμίνης, η οποία φέρνει με τη σειρά της εθισμό. Κάτι τέτοιο όμως, όταν γίνεται επανειλημμένα φέρνει ανισορροπία και στις ορμόνες και κατ’ επέκταση στη διάθεση. Κάτι το οποίο σίγουρα δεν θα θέλαμε.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b