MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

Φεστιβάλ, συνέδρια και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

SIGN – Vendel & de Wolf
Monopoli Team

1. Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σ’ ένα φωτεινό, νυχτερινό περιβάλλον που πάλλεται με ενέργεια και κίνηση μέσα από τις μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις τεσσάρων καταξιωμένων ξένων δημιουργών και μία ελληνική πρόταση, η οποία επιλέχθηκε κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης στο πλαίσιο της ευρύτερης θεματικής των φωτιστικών εγκαταστάσεων για φέτος με θέμα Gatherings: συναντήσεις ανθρώπων. Φέτος, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει τα εντυπωσιακά έργα για δημόσιο χώρο των Vendel & de Wolf, Tom & Lien Dekyvere και VOUW (Justus Bruns and Mingus Vogel), όλα από τον οργανισμό Light Art Collection (Ολλανδία), του Jonas Vorwerk από το WIREFRAME Public Art agency (Καναδάς), καθώς και των Ελλήνων Luminousdreams και προσκαλεί το κοινό στη μαγευτική εμπειρία που συνθέτουν. Φωτεινά, αέρινα σχήματα και πλέγματα και σπινθηροβόλες συνθέσεις δημιουργούν μία χορογραφία με υλικό το φως, προκαλούν την αλληλεπίδραση με τον θεατή, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν, μέσα από την ενσώματη εμπειρία, τόσο τη διάδραση του επισκέπτη με τον δημόσιο χώρο όσο και τη δυναμική της ανθρώπινης συνύπαρξης μέσα σε αυτόν. Όλες οι Φωτιστικές Εγκαταστάσεις είναι προσβάσιμες σε ΑμεΑ. Οι Εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες από 1η Δεκεμβρίου έως και 8 Ιανουαρίου.
6/12, Όλη μέρα
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίδαμε τις νέες φωτιστικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ για τα Χριστούγεννα, λίγο πριν φωτίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

2. 13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum στο Μουσείο Μπενάκη

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum με θέμα “Μουσεία και Δικαιοσύνη” επικεντρώνεται στη δικαιοσύνη και την εκπροσώπηση μέσα στα μουσεία και μέσω των μουσείων και των πολιτιστικών οργανισμών. Θα συζητηθεί ο βαθμός στον οποίο οι αρχές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας, της Συμπερίληψης και της Προσβασιμότητας (Diversity, Equity, Inclusion, Accessibility) εξετάζονται ή εφαρμόζονται εσωτερικά σε πολιτιστικούς οργανισμούς, όσον αφορά στην εργασία, τη διοίκηση και τον προγραμματισμό, και πώς με τη σειρά της αυτή η διαδικασία, ή η έλλειψή της, επηρεάζει την πολιτιστική δράση σε όλο τον κόσμο. Οι γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι Ελληνικά, Αγγλικά και Ελληνικά στη Νοηματική Γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
6/12, 12:00 – 18.00
Μουσείο Μπενάκη

3. Ever Goya: Έκθεση μιας μοναδικής συλλεκτικής έκδοσης στη Roma Gallery

H Roma Gallery σας προσκαλεί στην έκθεση της συλλεκτικής έκδοσης, περιορισμένων αντιτύπων με τίτλο Ever Goya, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Fondation Beyeler, στη Βασιλεία, στην Ελβετία. 21 καταξιωμένοι διεθνείς σύγχρονοι καλλιτέχνες τιμούν τον Φρανθίσκο Γκόγια – Francisco José de Goya y Lucientes (1746-1828), με τη συμμετοχή τους σε ένα εμβληματικό εκδοτικό εγχείρημα που υλοποιήθηκε από το Fondation Beyeler και τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Cahiers d’Art, που ίδρυσε ο Christian Zervos το 1926 στο Παρίσι. O Φρανθίσκο Γκόγια, θεωρείται ο πιο σημαντικός Ισπανός καλλιτέχνης του τέλους του 18ου αιώνα και των αρχών του 19ου. Ο Γκόγια υπήρξε ένας ζωγράφος που υπηρέτησε τη ζωγραφική της εποχής του, αλλά και την ανανέωσε ριζικά, σε βαθμό που να θεωρείται πρόδρομος της νεωτερικότητας. Είναι γεγονός, ότι τόσο τα γραπτά όσο και τα έργα του είναι πρωτοποριακά και προαναγγέλλουν τη σύγχρονη τέχνη, ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα. Οι σύγχρονοι καλλιτέχνες αναγνωρίζουν ότι συνεχίζει να τους εμπνέει με το έργο του, τις ιδέες αλλά και τον “μύθο” του ακόμη και σήμερα. Κατ’αυτήν την έννοια η πρωτοβουλία να πλαισιωθεί η έκθεση της Βασιλείας με έργα καλλιτεχνών που συνεχίζουν να τον “κοιτάζουν” δύο αιώνες μετά το θάνατό του είναι σημαντική και βρήκε ανταπόκριση.
5/12, 10:00 – 16:00
Roma Gallery, Ρώμα 5, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα της συγγραφέως: Ειρήνη Μαλαχτάρη, “Οι Ναυαγοί”12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b