MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

Romaland: Η παράσταση των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη στη Στέγη

Η παράσταση των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη«Romáland – Mια φορά κι έναν καιρό ήταν και δεν ήταν», φιλοδοξεί να αφηγηθεί ένα ανεστραμμένο ταξίδι στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας μέσα από την οπτική γωνία των Ρομά. Ακολουθώντας την παράδοση του είδους του θεάτρου-ντοκιμαντέρ, η παράσταση διαμορφώνεται με τη συμμετοχή Ρομά πρωταγωνιστών, που αφηγούνται ζωντανά τις πραγματικές τους ιστορίες, στοχεύοντας να αναδείξει τους πολλαπλούς κοινωνικούς αποκλεισμούς που αντιμετωπίζουν και τις καθημερινές προσπάθειές τους να τους ξεπεράσουν. *Παίζουν: Γιώργος Βιλανάκης, Θεοδοσία Γεωργοπούλου, Αβραάμ Γκουτζελούδης, Αγγελική Ευαγγελοπούλου, Μέλπω Σαΐνη.
Παραστάσεις: 2-26 Νοεμβρίου 2023. Τετάρτη – Κυριακή 20:30.
Εισιτήρια: 5 — 25 €. Προπώληση: ticketsonassis.org 
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλ: +30 210 900 5 800.

Γέρμα, του Σάιμον Στόουν στο Θέατρο Πόρτα

Ένας ιδιαίτερα επιδραστικός συγγραφέας και σκηνοθέτης της εποχής μας, ο Σάιμον Στόουν, εμπνέεται από την κλασική τραγωδία «Γέρμα»και την ξαναγράφει μεταφέροντάς τη στο σήμερα. Από 27 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Στη σύγχρονη αυτή διασκευή, συναντάμε τους ήρωες στο σήμερα, επαγγελματικά επιτυχημένους και πολλά υποσχόμενους. Η γυναίκα είναι δημοσιογράφος και μπλόγκερ με μεγάλο αριθμό ακολούθων, ο άντρας της πετυχημένος επιχειρηματίας. Όπως και στο έργο του Λόρκα, ο κόσμος τους δοκιμάζεται και διαλύεται, λόγω της ατεκνίας. *Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ασπασία Κράλλη, Τατιάνα Πίττα , Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, Μαριάννα Μαριγώνη.
Παραστάσεις: 27 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Τετάρτη 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 21:00 και Κυριακή 19:00.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333.

Το Μαράκι έκλασε, της Λένας Κιτσοπούλου στο FAUST Bar-Theatre-Arts

Οι “Seven Sisters” επιστρέφουν για 3η χρονιά στο FAUST και παρουσιάζουν ξανά την παράσταση «Το Μαράκι έκλασε». Εφτά γυναίκες αφηγούνται επί σκηνής πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες, δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου. Η Αγία Ελληνική Οικογένεια. Η Πατριαρχία. Η Παιδική ηλικία. Ο κύκλος της βίας και της κακοποίησης. Πέντε οικογενειακές ιστορίες απ’ αυτές που νομίζουμε ότι συμβαίνουν μια στο τόσο, απ’ αυτές που πρέπει να συμβαίνουν «μακριά από μας». Άνθρωποι της διπλανής πόρτας τρώνε σε οικογενειακά τραπέζια, δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες, έχουν παιδιά, συζύγους και γιαγιάδες και ταυτόχρονα παλεύουν να υποτάξουν τα σκοτεινά και βίαια ένστικτά τους. *Παίζουν: Χριστίνα Ανδρεάκου, Άρτεμις Δούρου, Μαρίνα Ζέρβα, Μαρούλα Καλαμποκιά, Νικολέττα Παναγιώτου, Γιώτα Σερεμέτη, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου.
Παραστάσεις: Από 27 Οκτωβρίου 2023. Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 14 ευρώ. Προπώληση: more.com
Faust, Αθηναΐδος 12, Αθήνα. Τηλ.: +30 210 3234095 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχάλης Σαράντης: Ο Συρανό, στη δική μου ψυχή, είναι η αντίσταση σε καθετί σκοτεινό12.09.2018

Συναυλίες

David Murray Quartet στο Half Note Jazz Club

Ένας μουσικός που αντιπροσωπεύει πλήρως την μετά – Coltrane δημιουργική εξέλιξη της τζαζ, είναι ο θρυλικός σαξοφωνίστας, μπάσο-κλαρινετίστας, συνθέτης κι ενορχηστρωτής David Murray, που επιστρέφει στην σκηνή του Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 17 μέχρι και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Το νέο του κουαρτέτο, που αποτελείται από σπουδαίους μουσικούς όπως η Marta Sanchez στο πιάνο, ο Luke Stewart στο μπάσο και ο Russell Carter στα τύμπανα.
Παρασκευή 17/11 και Σάββατο 18/11, στις 22:30 και Κυριακή 19/11 και Δευτέρα 20/11 στις 21:30
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: More.com
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤιάγκο Ροντρίγκες: Η ακροδεξιά έχει αφομοιωθεί από το δημοκρατικό φάσμα12.09.2018

Εκθέσεις

Συμβιωτικά: Ομαδική έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Η πρόταση Συμβιωτικά της επιμελητικής ομάδας miss dialectic επελέγη μέσα από τη διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης του ΕΜΣΤ | Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ένα σύγχρονο αφήγημα για τη συνύπαρξη, το οποίο εστιάζει στη διαδικασία επικοινωνίας μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές θηλυκοτήτων στην τέχνη, με έργα τεσσάρων σύγχρονων Ελληνίδων εικαστικών –της Μαρίας Βαρελά, της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, της Καρολίνας Κρασούλη και της Χριστίνας Μήτρεντσε– καθώς και της καλλιτεχνικής ομάδας Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη και Γιάννης Δελαγραμμάτικας). Συνθέσεις της Μπίας Ντάβου, της Ναυσικάς Πάστρα και της Χρύσας, από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, έρχονται να συμπληρώσουν την έκθεση, αφετηρία της οποίας, άλλωστε, σύμφωνα με την επιμελητική ομάδα, αποτέλεσε η ενότητα σχεδίων Σειραϊκές δομές 2 – Οδύσσεια της Μπίας Ντάβου.
Διάρκεια Έκθεσης: 12.10-26.11.2023
Ωράριο: Τρi/Τετ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 11:00 – 19:00. Πέμπτη: 11:00 – 22:00
Είσοδος: 8€, μειωμένο 4€
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 4ος όροφος, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστικοί «Βίοι παράλληλοι» στην Καλαμάτα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b