MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Edith Piaf «ζωντανεύει» στη μεγάλη οθόνη μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Μια νέα μουσική βιογραφική ταινία για τη ζωή της Edith Piaf θα χρησιμοποιήσει τεχνική νοημοσύνη για να αναδημιουργήσει τη φωνή και την εικόνα της σπουδαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας.

Edith Piaf: Η σπουδαία ερμηνεύτρια «ζωντανεύει» στη μεγάλη οθόνη μέσω τεχνητής νοημοσύνης
Monopoli Team

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά το θάνατό της, η θρυλική Γαλλίδα τραγουδίστρια Εdith Piaf θα “ζωντανέψει” σε μια νέα βιογραφική ταινία που θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναδημιουργήσει τη φωνή και την εικόνα της.

Η Warner Music Group ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τους κληρονόμους της Piaf για την μουσική βιογραφία “Edith”, μια 90λεπτη ταινία που θα διαδραματίζεται στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του ’60. (Η Piaf, γνωστή ως το “Σπουργίτι του Παρισιού”, πέθανε στις 10 Οκτωβρίου 1963.) Αφηγήτρια της ταινίας ένα τεχνητό αντίγραφο της φωνής της Piaf που υπόσχεται να “αποκαλύψει πτυχές της ζωής της προηγουμένως άγνωστες”.

«Το animation θα προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας της, ενώ η ενσωμάτωση αρχειακού υλικού, συναυλιακών και τηλεοπτικών εμφανίσεων, προσωπικού αρχείου και συνεντεύξεων θα προσφέρει στο κοινό μια αυθεντική ματιά στις σημαντικές στιγμές της ζωής της Piaf», ανέφερε η μουσική εταιρεία ανακοινώνοντας το πρότζεκτ.

Η Warner Music Entertainment συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής Seriously Happy για τη δημιουργία της εν λόγω βιογραφικής ταινίας.

Περισσότερα για την ταινία

Σύμφωνα με τη Warner Music, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που εκπαιδεύτηκε μέσα από εκατοντάδες αποσπάσματα φωνής και εικόνες της Piaf -μερικές από τις οποίες είναι περισσότερο από 80 ετών- θα επιτρέψει την «αναβίωση της ξεχωριστής Γαλλίδας ερμηνεύτριας, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η αυθεντικότητα και ο συναισθηματικός αντίκτυπος της ιστορίας της». Στην ταινία θα χρησιμοποιηθούν ηχογραφήσεις από τα πρωτότυπα τραγούδια της, συμπεριλαμβανομένων εμβληματικών επιτυχιών όπως το “La Vie en rose” και το “Non, je ne regrette rien”.

Το “Edith” βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της Julie Veille και γράφτηκε από την Veille και τον Gilles Marliac.

«Ήταν πολύ μεγάλο προνόμιο να δουλέψω δίπλα στους κληρονόμους της Edith για να βοηθήσω να μεταφέρουμε την ιστορία της στον 21ο αιώνα», ανέφερε η Veille σε δήλωσή της. «Κατά τη δημιουργία της ταινίας, αναρωτιόμασταν συνεχώς: “Αν η Edith ήταν ακόμα μαζί μας, ποια μηνύματα θα ήθελε να μεταφέρει στις νεότερες γενιές;” Η ιστορία της είναι μια ιστορία απίστευτης ανθεκτικότητας, υπέρβασης, αγώνων και αψήφησης των κοινωνικών προτύπων για να επιτύχει το μεγαλείο – και είναι τόσο επίκαιρη σήμερα όσο και τότε. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στο animation και την τεχνολογία για να μεταφέρουμε τη διαχρονική αυτή ιστορία στο κοινό όλων των ηλικιών».

Η Catherine Glavas και η Christie Laume, διαχειρίστριες της κληρονομιάς της Edith Piaf, δήλωσαν: «Ήταν μια ξεχωριστή και συγκινητική εμπειρία να ακούσουμε τη φωνή της Edith για ακόμη μια φορά – η τεχνολογία μας έκανε να νιώθουμε σαν να ήμασταν ξανά στο δωμάτιο μαζί της. Τα κινούμενα σχέδια είναι πανέμορφα και μέσω αυτής της ταινίας θα μπορέσουμε να δείξουμε την πραγματική πλευρά της Edith – τη χαρούμενη προσωπικότητά της, το χιούμορ της και το ακλόνητο πνεύμα της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: 10 soundtracks που άφησαν εποχή12.09.2018

Ο Alain Veille, Διευθύνων Σύμβουλος της Warner Music France, σχολίασε: «Η Edith είναι μία από τις σπουδαιότερες καλλιτέχνιδες της Γαλλίας και εξακολουθεί να αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για τους Γάλλους. Είναι τόσο λεπτή η ισορροπία όταν συνδυάζεις τη νέα τεχνολογία με καλλιτέχνες που έχουν μείνει στην ιστορία, και ήταν επιτακτική ανάγκη για εμάς να συνεργαστούμε στενά με τους κληρονόμους της Edith και να χειριστούμε αυτό το έργο με απόλυτο σεβασμ».

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b