MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η «Στοά» θυμάται και τιμά τον Μποστ

Την παραμονή της 50ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο Θέατρο «Στοά» παρουσιάζεται ο πρώτος από τους τρεις τόμους των «Θεατρικών Απάντων» του Μποστ, του αξέχαστου Μέντη Μποσταντζόγλου.

Monopoli Team

Την παραμονή της 50ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 16 Νοεμβρίου 2023 (20:00), στο Θέατρο «Στοά» παρουσιάζεται ο πρώτος από τους τρεις τόμους των «Θεατρικών Απάντων» του Μποστ, του αξέχαστου Μέντη Μποσταντζόγλου, που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Ο Μωβ Σκίουρος.

Η συγκεκριμένη μέρα επιλέχτηκε σαν ελάχιστος φόρος τιμής στη δημοκρατική πολιτική δράση του Μποστ, ενός καλλιτέχνη που συνδέθηκε άρρηκτα με την προδικτατορική αριστερά (ιστορικά έχουν μείνει τα σκίτσα του που φιλοξενούσε η εφημερίδα «Αυγή»), αλλά και τους κατοπινούς δημοκρατικούς αγώνες της Μεταπολίτευσης.

Στην έκδοση των «Θεατρικών Απάντων» θα περιλαμβάνονται όλα τα θεατρικά κείμενα του σπουδαίου σατιρικού συγγραφέα, ακόμα και εκείνα που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στη σκηνή. Η παρουσίαση θα γίνει στο Θέατρο «Στοά» (Μπισκίνη 55, Ζωγράφου), ένα θέατρο με το οποίο συνδέθηκε ιδιαίτερα ο Μποστ, γράφοντας γι’ αυτό τα δύο τελευταία έργα του, την ανεπανάληπτη «Μήδεια» και τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του, εκτός από τον οικοδεσπότη, Θανάση Παπαγεωργίου, σκηνοθέτη και ερμηνευτή όσων έργων του παρουσιάστηκαν από το Θέατρο «Στοά», και τον εκδότη Σπύρο Παπαϊωάννου, η ηθοποιός και εγγονή του Μποστ Θαλασσινή Βοσταντζόγλου, η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντζάκη, ο διδάκτωρ θεατρολογίας,  ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κυριακού, ο συγγραφέας Παναγιώτης Μέντης, ο συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος και ο ιστορικός Ιάσων Χανδρινός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ κωμικός θεός του Βασίλη Παπαβασιλείου12.09.2018

Στο τέλος της εκδήλωσης οι ηθοποιοί του Θεάτρου Στοά που έχουν ερμηνεύσει Μποστ, οι Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Ελευθερία Στεργίδου και η Χριστίνα Πλατανιώτη, θα απαγγείλουν και θα τραγουδήσουν αποσπάσματα από το θεατρικό και το ποιητικό έργο του Μέντη Μποσταντζόγλου.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b