MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Prince: Σε δημοπρασία εμβληματικά κοστούμια της γκαρνταρόμπας του καλλιτέχνη

Η δημοπρασία, στην οποία θα πωληθούν εμβληματικά “κομμάτια” της εκκεντρικής γκαρνταρόμπας του Prince, όπως το πουκάμισο που φορούσε στα American Music Awards το 1985 όταν και ερμήνευσε, επί σκηνής, το «Purple Rain», επιθυμεί να τον τιμήσει ως μουσικό και είδωλο της μόδας.

Monopoli Team

Οι θαυμαστές του Prince, ο οποίος ήταν γνωστός σχεδόν, εξίσου, για την εκκεντρική του γκαρνταρόμπα όσο και για τις κορυφαίες επιτυχίες του, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μερικά από τα εμβληματικότερα κοστούμια του εκλιπόντος μουσικού σε μια διαδικτυακή δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Η συλλογή, που περιλαμβάνει περισσότερα από 200 αντικείμενα προς πώληση, συγκεντρώθηκε από έναν Γάλλο συλλέκτη, ο οποίος αρχικά ήλπιζε να ανοίξει ένα μουσείο για τον σπουδαίο μουσικό, ωστόσο, αργότερα, εγκατέλειψε το σχέδιο, σύμφωνα με την RR Auction of Boston, η οποία επιβλέπει την πώληση.

Ο συλλέκτης είχε απευθυνθεί σε άτομα που συνεργάστηκαν στενά με τον Prince για να συγκεντρώσει τα αντικείμενα, πιστεύοντας ότι ο καλλιτέχνης που χάθηκε το 2016, ο οποίος καθόρισε τις τάσεις, δεν ήταν μόνο ένας βιρτουόζος της μουσικής αλλά και ένα είδωλο της μόδας, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Τι ξεχωρίζει από τη δημοπρασία;

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της δημοπρασίας είναι το λευκό πουκάμισο με βολάν που φορούσε ο Prince κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του τραγουδιού “Purple Rain” στα American Music Awards το 1985. Ο οίκος δημοπρασιών εκτίμησε την αξία του στα 15.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRomaland: Οι Ρομά απευθύνονται σ’ εκείνους που δεν ακούν12.09.2018

Η δημοπρασία παρακολουθεί την εξέλιξη του Prince στη μουσική και τη μόδα από την εποχή του “Purple Rain” μέχρι το θάνατό του, σύμφωνα με τον Bobby Livingston του RR Auction.

“Αυτό που πραγματικά κάνει η δημοπρασία είναι ότι αναδεικνύει την επιρροή και την κληρονομιά του Prince, τις στυλιστικές επιλογές του και το πώς σχετίζεται με το σήμερα, μέσα από όλους αυτούς τους καλλιτέχνες, οι οποίοι στις περιοδείες τους, εμφανίζονται με διαφορετικά κοστούμια, διαφορετικά ρούχα, επανεφευρίσκοντας, κάθε φορά, τον εαυτό τους“, εξήγησε.

Επίσης, δημοπρατείται το κοστούμι που φορούσε στο “Under the Cherry Moon”, μια ταινία του 1986 με πρωταγωνιστή τον Prince, η οποία σηματοδότησε και το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτη. Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά την αξία του ρούχου στα 45.000 δολάρια.

Άλλα αντικείμενα που βγαίνουν στο σφυρί είναι ένα ζευγάρι μπλε μπότες με ψηλά τακούνια από την περιοδεία «Act I Tour» που εκτιμάται στα 20.000 δολάρια, μια ειδικά σχεδιασμένη για τον ίδιο χρυσή στολή με σύμβολα αγάπης που εκτιμάται στα 10.000 δολάρια, μια μπλε κιθάρα Schecter “Cloud” αξίας 4.000 δολαρίων, καθώς και ένα καπέλο με αλυσίδα.

Εκτός από τη μόδα, αυτή η δημοπρασία περιλαμβάνει πρωτότυπες φωτογραφίες Polaroid, master tapes από επιτυχημένα άλμπουμ και επίσημα αρχεία σχετικά με τις ταινίες και τα μουσικά βίντεο του.

Οι προσφορές για τη δημοπρασία ολοκληρώνονται την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLed Zeppelin IV: Αναγνωρίστηκε ο μυστηριώδης άνδρας στο εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ12.09.2018

Νωρίτερα φέτος, η πολιτεία της Μινεσότα, η πατρίδα του Prince, τον τίμησε με τη μετονομασία ενός τμήματος αυτοκινητόδρομου που περνάει από το σπίτι του στο Paisley Park. Το μελάνι με το οποίο ο κυβερνήτης υπέγραψε το νομοσχέδιο για τη μετονομασία ήταν μοβ – το χρώμα – σήμα κατατεθέν του εμβληματικού καλλιτέχνη.

Πηγή: AP News

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b