MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

64ο ΦΚΘ: Η Μόνικα Μπελούτσι βραβεύτηκε με Χρυσό Αλέξανδρο – Το “ευχαριστώ” στα ελληνικά (vid)

Τα “ευχαριστώ” και οι αναφορές στη Μαρία Κάλλας δεν έλειψαν από την ευχαριστήρια ομιλία (ούτε και από την συνέντευξη Τύπου) της Μόνικα Μπελούτσι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η Μόνικα Μπελούτσι στο 64ο ΦΚΘ, Πηγή φωτογραφίας: Glomex
Monopoli Team

Η Μόνικα Μπελούτσι ήταν η φετινή επίσημη προσκεκλημένη του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ηθοποιός βρέθηκε λοιπόν χθες στην Θεσσαλονίκη και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, λίγες ώρες πριν την ειδική προβολή της ταινίας – ορόσημο για την καριέρα της, “Μαλένα” στο Ολύμπιον – εκεί όπου της απονεμήθηκε και ο τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο.

«Σημαίνει πολλά για μένα να βρίσκομαι εδώ, ξέρετε πόσο αγαπώ την Ελλάδα, επισκέπτομαι εξάλλου συνέχεια τη χώρα σας. Νιώθω ευγνωμοσύνη για το ότι έχω ερμηνεύσει μια εμβληματική φιγούρα της τέχνης και του πολιτισμού, τη Μαρία Κάλλας. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι μέσα από αυτή την εμπειρία ανακάλυψα τη διττή φύση της Μαρία Κάλλας. Αφενός, μια αληθινή ντίβα, με θεϊκό χάρισμα και ταλέντο. Αφετέρου, μια γυναίκα με αυθεντικά αισθήματα, αυθορμητισμό και αγνή καρδιά. Τόσο η θεατρική παράσταση όσο και η ταινία εξερευνούν περισσότερο τη Μαρία παρά την Κάλλας» απάντησε η ηθοποιός στον επικεφαλής του προγράμματος του Φεστιβάλ, Γιώργο Κρασσακόπουλο, για την εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ64o ΦΚΘ: Ο Νίκος Περάκης τιμήθηκε με τον Χρυσό Αλέξανδρο – Όλα όσα έγιναν στην ειδική εκδήλωση12.09.2018

«Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ποιες ηθοποιοί και καλλιτέχνιδες έχουν ενσαρκώσει την Κάλλας, από τη Φανί Αρντάν μέχρι τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, ενώ στο προσεχές μέλλον θα δούμε και την Αντζελίνα Τζολί σε έναν αντίστοιχο ρόλο. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στη διαπίστωση ότι η προσωπικότητα και η ακτινοβολία της Μαρίας Κάλλας εξακολουθούν να εμπνέουν και να συναρπάζουν. Η παράσταση στο Ηρώδειο ήταν μια από τις δυνατές στιγμές σε ολόκληρη την καριέρα μου, όπως και η τριετής περιοδεία με την παράσταση σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Μαρία Κάλλας υπήρξε ένα πραγματικό ορόσημο της ελληνικής ιστορίας, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για μένα να νιώσω ότι με αποδέχεται το ελληνικό κοινό στον συγκεκριμένο ρόλο», πρόσθεσε η Ιταλίδα σταρ, στη συνέντευξη Τύπου που μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στο filmfestival.gr

Η Μόνικα Μπελούτσι, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου επισκέφτηκε την κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ με τίτλο «ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ», καθώς και την έκθεση-καλλιτεχνική εγκατάσταση «Τάκης Κανελλόπουλος – Ονειρεύομαι μια εκδρομή», δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από το περιεχόμενο και την επιμέλεια των δύο εκθέσεων, ενώ λίγο αργότερα γευμάτισε με την Χάρις Αλεξίου και τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης.

Φυσικά την ίδια ημέρα, της απονεμήθηκε ο Χρυσός Αλέξανδρος και η ηθοποιός δεν παρέλειψε να πει το δικό της “ευχαριστώ” (στα ελληνικά) για την τιμητική αυτή βράβευση, αλλά και να αναφερθεί στην αγαπημένη της Μαρία Κάλλας.

“Ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ το εκπληκτικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Νιώθω μεγάλη τιμή που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη, που είμαι εδώ στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη στην τεράστια καλλιτέχνιδα Μαρία Κάλλας, που έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου” ανέφερε η Μόνικα Μπελούτσι κρατώντας το βραβείο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τα highlights του φετινού προγράμματος12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b