MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Γαστρονομία, νέες σειρές και σινεμά για όλα τα γούστα στο νέο πρόγραμμα των TV5MONDE και TV5MONDEplus

Μία εξαιρετική τηλεοπτική και εκπαιδευτική εμπειρία με αφορμή την Εβδομάδα Γεύσης, σινεμά για όλα τα γούστα, νέες σειρές και πλούσιο on demand πρόγραμμα σας περιμένει στο TV5MONDE και στο TV5MONDEplus.

Παιχνίδια επιρροής Σ1
Monopoli Team

Τον Οκτώβριο, το TV5MONDE Europe σας προτείνει μία εξαιρετική τηλεοπτική και εκπαιδευτική εμπειρία με αφορμή την Εβδομάδα Γεύσης.

Κάντε ένα πικάντικο διάλειμμα με την κωμωδία «Αμερικάνικη κουζίνα», απολαύστε μία ποικιλία επιλεγμένων γεύσεων με την σειρά «Ζουμερό !», και εξερευνήστε εκπαιδευτικά περιεχόμενα με θέμα την γαστρονομία στην πλατφόρμα «Μαθαίνοντας και Διδάσκοντας Γαλλικά» με το TV5MONDE.

Αυτόν τον μήνα τιμήστε επίσης τα κινηματογραφικά σας ραντεβού στο κανάλι του TV5MONDE, όπως μεταξύ άλλων, με τις ταινίες «Αστέρι χωρίς φως», μία συγκινητική κλασική ταινία όπου η Έντιθ Πιαφ υποδύεται μία ηθοποιό ξεπερασμένη από την εποχή της, και το «Murder Party», μία συγκλονιστική κωμωδία-θρίλερ που υπόσχεται γέλιο, ανατριχίλα και ανατροπές.

Στο TV5MONDEplus, βουτήξτε στις θεματικές του μήνα: Δικαιοσύνη με κάθε κόστος με σκληρά ντοκιμαντέρ όπως το «Zero impunity» που δίνει τον λόγο στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εν καιρώ πολέμου, και «Χωρισμοί», μία σειρά για την Αριάν Μπομόν, μία δικηγόρο εξειδικευμένη στο οικογενειακό δίκαιο. Η σενεγαλέζικη σειρά σταθμός «Wara» επιστρέφει επίσης με την 2η σεζόν της όπου το μέλλον της Αισά Ντιαλό επηρεάζεται από τις αποκαλύψεις για τον καθηγητή νομικής της ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία.

Με αφορμή το 38ο Φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου του Namur στο TVMONDEplus, μην χάσετε την «Régate» που διηγείται την ιστορία του 15χρονου Αλεξάνδρου ο οποίος ονειρεύεται να κερδίσει στο πρωτάθλημα κωπηλασίας του Βελγίου, και «Το Μικρό Δωμάτιο» όπου ο Εντμοντ, αρνούμενος να πάει σε οίκο ευγηρίας ή να δεχτεί την βοήθεια οποιουδήποτε, έρχεται αντιμέτωπος με την Ροζ, μία οικιακή νοσοκόμα έτοιμη να διαχειριστεί την αποφασιστικότητά του.

Εβδομάδα Γεύσης

Ζουμερό !

Ντοκιμαντέρ • Ευ ζην • 20 επ. x 30 min
ΤV5MONDEPlus

Το γλυκό baba au rhum, το τυρί munster, τα ψάρια του Ρήνου, η φράουλα… Κάθε προϊόν είναι πρωταγωνιστής στο “Ζουμερό !”, την νέα οικεία και νόστιμη εκπομπή, μεταξύ μαγκαζίνο και ντοκιμαντέρ.
*Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ

Η λαϊκή αγορά της Μουσού (Σενεγάλη)

Webντοκιμαντέρ • Πολιτισμός • 4 min
TV5MONDE Apprendre et Enseigner

Οξυφοίνικας, βούτυρο καριτέ, ψάρια… Ακολουθήστε την Σενεγαλέζα Μουσού στην λαϊκή αγορά Καστόρ στο Ντακάρ.
*Παιδαγωγικές καρτέλες

Τα ραντεβού σας με το κανάλι TV5MONDE Europe

Νέες σειρές

Παιχνίδια επιρροής Σ1

Με υπότιτλους
Σειρά • Δράμα • 6 επ. x 52 min
Κάθε Τρίτη στις 22:00 (από τις 17 Οκτωβρίου) *

Στην κεντρική Γαλλία ένας αγρότης παθαίνει λευχαιμία λόγω της χρήσης ενός ζιζανιοκτόνου… Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ζαν-Ξαβιέ ντε Λεστράντ επιτίθεται στο καυτό θέμα των λόμπι και των πολυεθνικών της αγροχημείας.

*Βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής μίνι-σειράς στο Φεστιβάλ τηλεοπτικής μυθοπλασίας της Λα Ροσέλ 2018.

Οι παρενοχλητές

Με υπότιτλους
Σειρά • Δράμα • 2 επ. x 1:30
Κάθε Πέμπτη στις 19:40 (από τις 17 Οκτωβρίου) *

Η Λιλά, φοιτήτρια, εξαφανίζεται απότομα μετά από μια βραδιά με φίλες. Είχε δημιουργήσει το @lesssifleurs, έναν λογαρασμό στα κοινωνικά δίκτυα όπου ανέβαζε φωτογραφίες των παρενοχλητών της από τον δρόμο. Πρέπει να βρεθεί γρήγορα η Λιλά για να διαλευκανθεί η εξαφάνισή της.

Σινεμά για όλα τα γούστα

Murder Party

Με υπότιτλους
Σινεμά • Κωμωδία • 1:43
Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 22:00*

Μία επιτυχημένη αρχιτέκτονας αναλαμβάνει την αποκατάσταση του πολυτελούς αρχοντικού των Νταγκέρ, μίας ιδιαίτερης οικογένειας που βρίσκεται στην κεφαλή της αυτοκρατορίας των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Όταν ο Σεζάρ, ο πατριάρχης, βρίσκεται δολοφονημένος εν μέσω ενός murder party, η Ζαν παρασύρεται σε ένα παιχνίδι έρευνας σε φυσικό μέγεθος για να ξεσκεπαστεί ο δολοφόνος.

On demand στην εφαρμογή και στην ιστοσελίδα TV5MONDEplus

Wara – Σεζόν 2

Μυθοπλασία • Δράμα • 6 επ. x 45 min

“Wara”, η δραματική σενεγαλο-νιγηριανο-γαλλική σειρά που έκανε εντύπωση στο Φεστιβάλ Séries Mania το 2020 για την πολιτική του δέσμευση υπέρ της ψήφου και των δικαιωμάτων των γυναικών στην Αφρική, επιστρέφει με την δεύτερη σεζόν της ! Αποκαλούμενη “αφρικανικό Borgen” από το Le Nouvel Obs, η συνέχεια του “Wara” σας υπόσχεται πολλές εκπλήξεις.
*Δείτε τη σειρά. 

Δικαιοσύνη με κάθε κόστος

Zero impunity

Ντοκιμαντέρ • Animation / Δράμα • 1:35

Αιώνες τώρα, τα σεξουαλικά εγκλήματα αποτελούν το αόρατο όπλο όλων των ένοπλων συρράξεων. Γιατί μένουν συστηματικά ατιμώρητες αυτές οι φρικαλεότητες; Εννέα γυναίκες δημοσιογράφοι σπάνε το ταμπού, απελευθερώνουν τον λόγο και διερευνούν τις δικαστικές παραλείψεις.
*Δείτε την ταινία. 

Χωρισμοί

Σειρά • Δράμα • 12 επ. x 43 min

Η Αριάν Μπομόν, μία νέα και λαμπρή δικηγόρος που εξειδικεύεται στο οικογενειακό δίκαιο, υπερασπίζεται με πεποίθηση τα θύματα και τους παραγκωνισμένους των διαλυμένων σχέσεων.
*Δείτε τη σειρά.

38ο Φεστιβάλ Διεθνούς Γαλλόφωνου Κινηματογράφου του Ναμούρ

 Η ρεγκάτα

Σινεμά • Δράμα • 1:31

Ο Αλεξάντρ, 15 ετών, μάχεται ενάντια στην καθημερινή βία που υπόκειται από τον πατέρα του εξασκώντας την κωπηλασία. Το όνειρό του : να κερδίσει το πρωτάθλημα του Βελγίου. Με την βοήθεια του προπονητή του Σερζί και της Μυριέλ, της κοπέλας του, ξαναβρίσκει τις ανθρώπινες αξίες του.
*Δείτε την ταινία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe list#1: Ταινίες (+μία σειρά) του Netflix που μάς τράβηξαν το ενδιαφέρον τελευταία12.09.2018

Το μικρό δωμάτιο

Σινεμά • Δράμα • 1:27

Ο Εντμόν, φανατικά ανεξάρτητος, αντιστέκεται στην ιδέα του οίκου ευγηρίας και στις υπηρεσίες της Ροζ, οικιακής νοσοκόμας. Η Ροζ, με συνείδηση των δυσκολιών που επιφέρει η αποδοχή του αναπόφευκτου, αντιμετωπίζει την αποφασιστικότητα του Εντμόν.
*Δείτε την ταινία.

Σε αποκλειστικότητα στην εφαρμογή και στο tv5mondeplus.com. Η παγκόσμια streaming πλατφόρμα στα γαλλικά. 100% δωρεάν, διαθέσιμη παντού, πάντα.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b