MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. Παράσταση “Οιδίπους Τύραννος” του Σοφοκλή στον Πολυχώρο ”Άννα και Μαρία Καλουτά”

Ο πολυχώρος ”Άννα και Μαρία Καλουτά” φιλοξενεί την θεατρική παράσταση “Οιδίπους Τύραννος” του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Ο Οιδίποδας, βασιλιάς της Θήβας, αναλαμβάνει να βρει τον δολοφόνο του Λαΐου ο οποίος, σύμφωνα με τον χρησμό, είναι υπεύθυνος για τον φοβερό λοιμό που έχει πλήξει την πόλη του. Στην πορεία, ανακαλύπτει πως όχι μόνο είναι ο ίδιος ο φονέας του προηγούμενου βασιλιά της Θήβας, αλλά και ο δολοφόνος του πατέρα του και σύζυγος της μητέρας του. Έπειτα από αυτή την αποκάλυψη της τραγικής αλήθειας, η Ιοκάστη απαγχονίζεται και ο Οιδίποδας αυτοτυφλώνεται. Ερμηνεύουν οι: Μάνια Παπαδημητρίου (Ιοκάστη- Τειρεσίας), Θανάσης Σαράντος (Οιδίπους Τύραννος), Χριστόδουλος Στυλιανού (Κρέοντας), Πάρης Σκαρτσολιάς (Εξάγγελος-Χορός), Αλέξανδρος Τούντας (Άγγελος-Χορός), Βαγγέλης Ψωμάς (Θεράπων-Χορός), Θανάσης Ρέστας (Ιερέας-Χορός).
18/10, 20:30
Πολυχώρος ”Άννα και Μαρία Καλουτά”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ queer εφηβική λογοτεχνία στα καλύτερά της: 7 βιβλία για να γνωρίσετε την Alice Oseman12.09.2018

2. Έκθεση Franco Zeffirelli στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Franco Zeffirelli, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Imago και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μας προσκαλεί σε μια έκθεση αφιερωμένη στον εορτασμό του πολυετούς έργου του καλλιτέχνη. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπες αφίσες ταινιών που σκηνοθέτησε ο Franco Zeffirelli και άλλα αντικείμενα, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων ενδιαφερόντων του σκηνοθέτη: από τον κινηματογράφο μέχρι την όπερα και τη σαιξπηρική δραματουργία. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 18 έως τις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το ωράριο του ιδρύματος.
18/10, 18:00 – 22:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

3. Bιντεοεγκατάσταση Play-Pause-Stop: Screens In Loop στο 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου

Το 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου συνεχίζει τις πρωτότυπες προβολές του. Για τρεις συνεχόμενες μέρες, έως και τις 19 Οκτωβρίου, το Zoetrope φιλοξενει την βιντεοεγκατάσταση Play-Pause-Stop: Screens In Loop, που συμπεριλαμβανει τέσσερις οθόνες με προγραμματα επιμελημένα από την ομάδα του BCK. Συνολικά προβάλλονται 35 ταινίες μικρού μήκους. Πρόκειται για ελληνικές ταινίες βιντεοτέχνης, animation και πειραματικές, που σπάνε την φόρμα και δημιουργούν νέα πεδία αφήγησης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.
18/10, 17.00 – 20.30
Zoetrope, Κιμώλου 17, 11362, Κυψέλη

4. Κινηματογραφικά αφιερώματα στον πόλεμο και την γυναίκα στο Petit Plan: Europa IV

Το Petit Plan: Europa – Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους συνεχίζει με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που περιλαμβάνει 80 ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους. Στην τέταρτή του χρονιά το φεστιβάλ έχει ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών, με 10 θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων ταινίες μικρού μήκους με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειές του, ταινίες με επίκεντρο τη γυναίκα, ιστορίες που μιλούν για θέματα όπως οι ανισότητες και η τοξική αρρενωπότητα, φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους κ.λπ. Η τρίτη στη σειρά ημέρα, παρουσιάζει τις θεματικές “Life during Wartime” – ο πόλεμος μας επηρεάζει όλους, με ταινίες μικρού μήκους που έχουν ως κύριο θέμα τον πόλεμο ή τις συνέπειές του, και “ΧΧ”, με ταινίες μικρού μήκους με επίκεντρο τη γυναίκα.
18/10, 17:45, 19:00
Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών, Ομήρου 14-16, Αθήνα (Χώρος προσβάσιμος σε αμαξίδια)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑYilian Cañizares: Η ιέρεια της κουβανικής τζαζ μάς ξεναγεί στα μουσικά της μονοπάτια12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b