MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 17 Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

«Υπερβολές», στο Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου

Οι «Υπερβολές», η παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης που πρωτοπαρουσιάστηκε στο τέλος της περσινής σεζόν, επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση και συνθήκη, όπου τρεις δημιουργοί με τη διπλή ιδιότητα συγγραφέα και σκηνοθέτη, κλήθηκαν να εξερευνήσουν ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί τα όρια της φανερής αλλά και της κρυμμένης, υπόγειας βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Έτσι δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, τρία νεοελληνικά μονόπρακτα, τρεις διαφορετικές ιστορίες που ερμηνεύονται από τρεις ηθοποιούς. Αυτό που τα ενώνει είναι η έντονη διάθεση για χιούμορ, η έμπνευση από τη σύγχρονη πραγματικότητα και η επιλογή των δημιουργών τους να κινηθούν σε ψυχικά τοπία όπου η βία αγγίζει όρια αμφιλεγόμενα, σκοτεινά και περίπλοκα. Όπως η εποχή μας. *Κείμενα-Σκηνοθεσία (με σειρά παρουσίασης): Μαριάννα Κάλμπαρη, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Γιάννης Καλαβριανός. Παίζουν: Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου.
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου,
Δευτέρα-Τρίτη στις 9μμ., Τετάρτη στις 7.30μμ.
Εισιτήρια: 18 ευρώ-15 ευρώ μειωμένο-5 ευρώ ατέλεια. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου,
Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732.

Αντίο μαμά, της Τάνιας Χαροκόπου στο θέατρο Αλκμήνη

Το «Αντίο μαμά» της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη. Η Αφροδίτη μητέρα και πατέρας μαζί. Μια απρόσμενη αποκάλυψη έρχεται να ταράξει την καθημερινότητα της. Φόβος, αμηχανία, ανησυχία, απογοήτευση, λύπη, έκπληξη, θυμός, πανικός, θα την κυριεύσουν. Υπάρχει λύση στο αδιέξοδο; Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το έργο ξεγυμνώνει μια αλήθεια που μπορεί να χτυπήσει την πόρτα όλων μας. Ένας μονόλογος για την αγάπη και την συγχώρεση.
Παραστάσεις: Από 17 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Τρίτη, ώρα 21:00.
Εισιτήρια: 13 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητές, ΑμεΑ, ανέργων, άνω των 65, μαθητές). Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12 | Κάτω Πετράλωνα | Στάση Μετρό: Κεραμεικός, τηλ. 210 3428650

Μια άλλη Θήβα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, το «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο, επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Το ενδιαφέρον είναι ότι και τους δύο ρόλους, τον Μαρτίν και τον Φεδερίκο, τους ερμηνεύει ο ίδιος ηθοποιός. *Παίζουν: Δημήτρης Καπουράνης, Θάνος Λέκκας.
Παραστάσεις: Από 2 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρες και Τρίτες στις 21:00.
Εισιτήρια: Μειωμένο από 15,00 € – Φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ. Κανονικό από 18,00 € – Γενική είσοδος. Προπώληση: more.com
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 2109212900.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεόδωρος Τερζόπουλος: Στην Επίδαυρο με την “Ορέστεια” για το Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Ηλίας Ανδριόπουλος: Έργα για φωνή και πιάνο στο Μέγαρο

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 20:30 δύο εκλεκτοί λυρικοί καλλιτέχνες, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, πλαισιωμένοι από τον καταξιωμένο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, θα ερμηνεύσουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τρία ιδιαίτερα έργα του Ηλία Ανδριόπουλου, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά υπό μορφή σουίτας για φωνή και πιάνο. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος θα ερμηνεύσει τα έργα «Ωδές» σε ποίηση Ανδρέα Κάλβου και «Ο ήλιος και ο χρόνος» σε ποίηση Μίκη Θεοδωράκη. Στο δεύτερο μέρος, η Θεοδώρα Μπάκα θα τραγουδήσει τους «Προσανατολισμούς» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Εκτός από τα φωνητικά μέρη της σύνθεσης του Ηλία Ανδριόπουλου, θα ακουστούν επίσης τα μέρη για ορχήστρα, διασκευασμένα για πιάνο.
Τρίτη 17/10, 20:30
Εισιτήρια: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 €. Προπώληση: 210 72 82 333 / www.megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 7282714.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑYilian Cañizares: Η ιέρεια της κουβανικής τζαζ μάς ξεναγεί στα μουσικά της μονοπάτια12.09.2018

Νόνικα Γαληνέα: Η Δωρεά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η μεγάλη κυρία του θεάτρου Νόνικα Γαληνέα εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα που σπανίως παρουσιάζονταν στην Ελλάδα. Με αφορμή αυτές τις συνεργασίες, και σύμφωνα με την επιθυμία της ίδιας, το Μέγαρο παρουσιάζει οκτώ μοναδικά θεατρικά κοστούμια από σημαντικές παραστάσεις, δημιουργίες της βραβευμένης με Όσκαρ Ενδυματολογίας Θεώνης Βαχλιώτη-Όλντριτζ. Τα κοστούμια, μαζί με τα έξι σχέδια που τα ενέπνευσαν, καθώς και αποκλειστικές φωτογραφίες,  είναι δωρεά της Νόνικας Γαληνέα στο Μέγαρο, το χώρο που αγάπησε και τίμησε, ορμώμενη από τη στενή συνεργασία και φιλία της με τον Χρήστο Λαμπράκη. Παράλληλα με τα μοναδικά κοστούμια και σχέδια, η Νόνικα Γαληνέα δώρισε στο Μέγαρο και ένα μεγάλων διαστάσεων πίνακα της εικαστικού Βάνας Ξένου, που κοσμεί τον χώρο των Φίλων του Μεγάρου.
Διάρκεια έκθεσης: 17 Οκτωβρίου – 19 Νοεμβρίου 2023
Ωράριο: Από 17 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2023 (κλειστή 17/11): Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 18:00. Επιπλέον, τις ημέρες συναυλιών στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλος  10:00-20:30 και τις ημέρες συναυλιών στην αίθουσα Χ. Λαμπράκης  10:00-23:00.
Είσοδος Ελεύθερη
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 7282714.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦ ΝΤΑΣΜ ΤΑ: Τέσσερις εμβληματικοί καλλιτέχνες κι ένας νέος φωτογράφος στο εικαστικό αφιέρωμα του 64ου ΦΚΘ12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b