MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 14 προτάσεις για τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Η ανθρώπινη φωνή: Ο Πουλένκ “συναντά” τον Κοκτώ σε μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Μέγαρο
Monopoli Team

Η ανθρώπινη φωνή: Ο Πουλένκ “συναντά” τον Κοκτώ σε μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Μέγαρο

«Η ανθρώπινη φωνή» παρουσιάζεται σε δύο ερμηνευτικές προσεγγίσεις διαδοχικά ‒ως θεατρικό του Jean Cocteau [Ζαν Κοκτώ] αλλά και ως σύνθεση για φωνή και πιάνο του Francis Poulenc [Φρανσίς Πουλένκ]‒, σε μία ενιαία παράσταση, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την τραγική γυναικεία φιγούρα και στις δύο εκδοχές ενσαρκώνει η σοπράνο Μαρία Κόκκα. Μαζί της συμπράττει ο καταξιωμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας. Ο μονόλογος του Jean Cocteau ανεβαίνει σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία της Ελένης Μιχελή, η οποία υπογράφει επίσης τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία της παράστασης. Στο μονόπρακτο του γάλλου μουσουργού, η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Κόκκα.
Δευτέρα 9/10, 21:00
Εισιτήρια: 10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 €. Προπώληση: 210 72 82 333 και www.megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

Απλή Μετάβαση: Το μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη στο Θέατρο Ακροπόλ

Μετά από τέσσερα χρόνια, η «Απλή Μετάβαση», το μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, επιστρέφει για 8 συλλεκτικές παραστάσεις, στο Θέατρο Ακροπόλ. Κυριακή πρωί, άνοιξη, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους.
Παραστάσεις: Από 9 έως 31 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11. Τηλ: 2103648 303

Αυτές που δεν προλάβατε, της Δανάης Λιοδάκη στο Θέατρο Χώρα

Η φεμινιστική κωμωδία της ομάδας b.p.m. (beats per minute) μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα. Σε κείμενο και σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη και πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, το «Αυτές που δεν προλάβατε» μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη γυναίκα: την έμφυλη βία, τη γυναικεία καταπίεση, τη σεξουαλική παρενόχληση, μέσα από το πρίσμα της γυναικείας φιλίας. Τέσσερις παιδικές φίλες που ξαναβρίσκονται αναπάντεχα και αναλαμβάνουν δράση ενάντια στην πατριαρχία, δημιουργώντας μια μυστική φεμινιστική ομάδα. Όταν ο υπουργός υγείας της χώρας τους θα ανακοινώσει την απαγόρευση των αμβλώσεων, οι τέσσερις γυναίκες αποφασίζουν να αναβαθμίσουν την δράση τους με μια μεγάλη επιχείρηση.
Παραστάσεις: Από 9 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 18€, Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65) 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη.

Αθώος ή Ένοχος, του Jeffrey Archer για 2η χρονιά στο θέατρο Eliart

Το δυνατό δικαστικό δράμα του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Jeffrey Archer«Αθώος ή Ένοχος», επιστρέφει στο θέατρο Eliart. Οι θεατές καλούνται για δύο ώρες, να γίνουν ένορκοι στη δίκη και να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, βγάζοντας την τελική απόφαση. Ένας διακεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της. Ο καλύτερος του φίλος, γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι είχαν ερωτική σχέση και πως το βράδυ του φόνου ήταν μαζί. Τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου ισχυρά με τα στοιχεία της αθωότητάς του.
Από Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: 19€ (γενική είσοδος), 17€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, άνω των 65), 15€ (γκρουπ, άνω των 15 ατόμων). Προπώληση: more.com
Θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός, τηλ.: 210 3477677.

Desperados r’ back, του Γιώργου Ηλιόπουλου στο θέατρο Nous

Η κωμωδία – σταθμός του Γιώργου Ηλιόπολου, “Desperados r’ back”,  παρουσιάζεται ανανεωμένη από τον Βασίλη Τριανταφύλλου, στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Nous. Μια παρέα φοιτητών της Νομικής στη Θεσσαλονίκη κάνουν ένα -αποτυχημένο;- πάρτι αποφοίτησης. Μια σειρά από κωμικά γεγονότα, αποφάσεις, όνειρα και κρίσιμα θέματα θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τους εαυτούς τους. Μια παρέα που σε λίγο θα διαλυθεί, επτά φίλοι που αυτή τη βραδιά θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, παρέες που χωρίζουν και δρόμοι που ενώνονται, όνειρα και φόβοι, η εφηβεία που τελείωσε και η καινούργια ζωή που ξεκινά.
Παραστάσεις: Από 9 Οκτωβρίου 2023.  Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ γενική είσοδος, 12 ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65). Προπώληση: ticketmaster.gr
Θέατρο Nous, Διεύθυνση: Τροίας 34, Αθήνα. Τηλ: 210 8237 333

Βρωμιά, του Robert Schneider στο Πλύφα

«Με λένε Σαντ. Είμαι τριάντα χρονών. Σαντ στ’ αγγλικά σημαίνει λυπημένος. Δεν είμαι λυπημένος». Με αυτή τη φράση, ο Σαντ αρχίζει να αφηγείται την ιστορία του. Ο Σαντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ιράκ. Τώρα είναι ένας ακόμη μετανάστης, στη Γερμανία. Βρίσκεται πια στον τόπο που ονειρεύτηκε και αγάπησε μέσα από τα διαβάσματα του, όμως είναι μόνος και φοβισμένος. Θα ήθελε να είναι σαν όλους τους άλλους. Θα ήθελε να μπορεί να τους μιλάει. Να μπορεί να μπαίνει στο μετρό. Να ανήκει κάπου. Αλλά είναι ξένος. Ζει κλεισμένος στο δωμάτιό του. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Στον ρόλο του Σαντ, ο Κωνσταντίνος Φάμης.
Παραστάσεις: Από 9 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Δευτέρα και Τριτη στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€ Μειωμένο(φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65): 8€ * Προσφορά: Γενική είσοδος 8€ στις δυο πρώτες παραστάσεις 9 & 10/10. Προπώληση: more.com. Θέατρο Πλύφα, Κορυτσάς 39, Αθήνα, τηλέφωνο: 693 869 0612.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου12.09.2018

«Σ’ ένα κύμα του Νότου»: H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα στο Θέατρο Λυκαβηττού

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ’ ένα κύμα του Νότου» στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, αυτή τη φορά με θέα την πόλη από ψηλά. Οι δυο γυναίκες συναντιούνται επί σκηνής για να πουν την ιστορία τους μέσα από τα τραγούδια. Και το κοινό θα τις ακολουθήσει σε μια μουσική περιπλάνηση στον Νότο, από τη Μεσόγειο ως την Καραϊβική, με εξαίρετους μουσικούς, αιθέριες μελωδίες και πολυαγαπημένα τραγούδια από άλλες εποχές, που επιστρέφουν στο σήμερα.
Δευτέρα 9/10, 21:00
Εισιτήρια: Α΄ Ζώνη: 30 € | Β΄ Ζώνη: 25 € | Γ΄ Ζώνη: 20 €. Προπώληση: ticketservices.gr
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ανάσα μου κι αέρα: Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος στο Gazarte Roof Stage

Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος επιστρέφουν ξανά στην υπέροχη ταράτσα του Gazarte και ανεβάζουν στη σκηνή τους Απόστολο Κίτσο, Παναγιώτη Λάμπουρα και Θοδωρή Νικολάου, σε ένα ανθολόγιο της στιχουργικής τους κατάθεσης στη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, δύο σημαντικοί στιχουργοί ενώνουν τους κόσμους τους μέσα από τις φωνές νέων ερμηνευτών, αναγνωρίζοντας την πολυτιμότητα του μαζί, σε μια κρίσιμη στιγμή για την τέχνη του τραγουδιού αλλά και της πραγματικότητάς μας.
Δευτέρα 25/9 και Δευτέρα 9/10 | 21:30
Εισιτήρια: Από 13€. Προπώληση: viva.gr
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0346 0347.

Γιώργος Μπάνος και Λητώ Θώμου σε ένα ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συνεχίζεται για τέταρτη σεζόν ο κύκλος «Έλληνες σολίστ» στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, η σειρά εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που αναδεικνύει ταλαντούχους μουσικούς της νέας γενιάς και παρουσιάζει καταξιωμένους ερμηνευτές σε συναυλίες μουσικής δωματίου. Οι φετινές εκδηλώσεις αρχίζουν τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. με το ρεσιτάλ του Γιώργου Μπάνου (βιολί) και της Λητώς Θώμου (πιάνο). Ο ανερχόμενος βιολονίστας Γιώργος Μπάνος επέλεξε για το πρόγραμμα της βραδιάς δύο γαλλικές σολιστικές συνθέσεις υψηλής δεξιοτεχνίας, την «Μπαλάντα» (Σονάτα αρ. 3 σε ρε ελάσσονα) του Eugène Ysaÿe [Εζέν Υζαΰ] και την «Τσιγγάνα» του Maurice Ravel [Μωρίς Ραβέλ], ενώ θα συμπράξει με την αναγνωρισμένη πιανίστα Λητώ Θώμου στην παρουσίαση δύο γοητευτικών ‒επίσης γαλλικών‒ έργων με υψηλές ερμηνευτικές απαιτήσεις: της «Σονάτας για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα» του César Franck [Σεζάρ Φρανκ] και του «Ποιήματος για βιολί και πιάνο» του Ernest Chausson [Ερνέστ Σωσσόν].
Δευτέρα 9/10, 20:30
Εισιτήρια: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 €. Προπώληση: 210 72 82 333, www.megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Έκθεση με έργα των Αριστείδη και Αλεξάνδρας Πατσόγλου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Σε αυτή την μοναδική έκθεση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί ανάμεσα στα έργα που δημιουργήθηκαν ατομικά ή με σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών. Ακριβώς γι’αυτό, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα μικτής τεχνικής που εμπνεύστηκαν από κοινού και φιλοτεχνήθηκαν συνδυάζοντας την τέχνη του ψηφιδωτού με αυτή της γλυπτικής. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της καλλιτεχνικής ταυτότητας του καθενός ξεχωριστά, ώστε έπειτα να αντιληφθούμε τις επιρροές που ασκήθηκαν, την ελευθερία και τον χώρο που άφησαν αμφότεροι στη συνεργασία τους, όπου δεν διακρίνουμε δύο ξεχωριστές οντότητες, αλλά έναν κοινό οργανισμό.
Εγκαίνια: Τρίτη, 10 Οκτωβρίου στις 18:00
Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 9 έως και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00. Σάββατο: 10:00 – 14:00.
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα. Τηλ: 210 322 1917 – 5310.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα πολλά “Πρόσωπα” της Ελευσίνας μέσα από πολυμεσική έκθεση12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b