MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Photo on Unsplash by Joel Wyncott
Monopoli Team

1. Συναυλία “10 Χρόνια Υποτροφία Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη τιμά τη μνήμη και το έργο της σπουδαίας βιολονίστριας και μεγάλης δωρήτριας Ισμήνης Χρυσοχόου-Κάρτερ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση-συναυλία. Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια του Πανελληνίου Διαγωνισμού Βιολιού και στη συναυλία αυτή, οι διακριθέντες της “Υποτροφίας Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ” συναντώνται με την Ελληνοαυστριακή Ακαδημία Εγχόρδων “Strings in Motion”, που έχει ιδρύσει ένας από τους επιφανέστερους βιολονίστες ο Χρήστος Κανέττης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Mozarteum Salzburg της Αυστρίας, ο οποίος είχε μαθητεύσει δίπλα στην Ισμήνη Κάρτερ. Σε ένα συναρπαστικό σύνολο εγχόρδων, οι εξαιρετικοί βιρτουόζοι ανιχνεύουν ένα πέρασμα μέσα από την Κλασική και Ρομαντική περίοδο και το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει γνωστά έργα σπουδαίων συνθετών όπως των Vivaldi, Piazzolla, Paganini, Mozart κ.ά.
9/10, 19:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς μπορεί το Google Lens να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη;12.09.2018

2. Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας

Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στις χώρες της Ευρώπης που στόχο έχουν τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.  Στην Ελλάδα, τα εργαστήρια συντήρησης ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει τις αθέατες πλευρές του επαγγέλματος του συντηρητή: οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τα μυστικά της συντήρησης σε εργαστήρια, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με παρουσιάσεις, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις κ.ά. Οι εκδηλώσεις διαρκούν από τις 9 έως και τις 15 Οκτωβρίου. Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση αφιερωμένη στην εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής λύρας. Η δράση παρουσιάζει την μικροανασκαφή της λύρας του 5ου π.χ. αι. από την περιοχή του Κεραμεικού, την συντήρηση των διασωθέντων τμημάτων, την τεχνολογία κατασκευής και την ανασύστασή της με την συνέργεια των επιστημών της Συντήρησης, Αρχαιολογίας και Αρχαιομουσικολογίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
9/10, 10:00 – 14:00
Αρχαιολογικός χώρος Δυτικών Λόφων, Αθήνα

3. Εργαστήρια “Αρχειακά τεκμήρια και κατάστιχα: από το αρχειοστάσιο σε εκθεσιακές προθήκες” στον Ταύρο

Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης 2023, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο αυτόνομα εργαστήρια με αντικείμενο τις μεθόδους και τα υλικά έκθεσης αρχειακού υλικού και βιβλίων, στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο. Στόχος των αρχειακών φορέων είναι η διάθεση των αρχειακών συλλογών τους στο κοινό μέσω ποικίλων δράσεων. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που κάποιο τεκμήριο παρουσιάζει έντονες φθορές; Ποιες είναι οι απαραίτητες εργασίες για την αξιοποίηση φθαρμένων αρχείων; Οι απαντήσεις θα δοθούν, στα εργαστήρια, διάρκειας μίας ώρας, από τη συντηρήτρια χαρτιού και βιβλίων Ιφιγένεια Λελοβίτη, όπου οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στα μυστικά της συντήρησης, προκειμένου έγγραφα, φωτογραφίες και άλλα τεκμήρια να μπορούν να μεταφερθούν από το αρχειοστάσιο σε εκθεσιακές προθήκες.
9/10, 11:00, 17:00
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛούλα Αναγνωστάκη: Οι θεατρικές διαδρομές μιας σπουδαίας δραματουργού12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b