MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Διήγημα

Αντίο Μπάτμαν, του Τάσου Θεοφίλου στο Πλύφα

Η παράσταση «Αντίο Μπάτμαν» βασίζεται στο ομώνυμο αστυνομικό διήγημα του Τάσου Θεοφίλου, το οποίο γράφτηκε λίγους μήνες πριν τη σύλληψη του και εκδόθηκε ενώ ήταν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού το 2013.

Monopoli Team

Το έργο

Τρεις ηθοποιοί εναλλάσσονται ασταμάτητα σε αλλόκοτους χαρακτήρες και μας μεταφέρουν συνεχώς σε παράδοξες καταστάσεις που εξελίσσονται στη Γκόθαμ Σίτυ. Η ηλεκτρονική μουσική που διαπερνά όλο το έργο, εστιάζει σε αλλοιωμένους ήχους και στις παραμορφωμένες φωνές των χαρακτήρων, ενώ η αισθητική της παράστασης κυμαίνεται μεταξύ κόμικς, ποπ αρτ, σουρεαλισμού και σύγχρονης τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρκουδοράχη, από την Ομάδα ΠΥΡ στο Θέατρο Θησείον12.09.2018

Ο Γιάννης Αγγελάκης επιχειρεί, τόσο με τη σκηνοθεσία του όσο και με τη μουσική του, να φωτίσει αυτό το έντονα πολιτικό και σατυρικό κείμενο, να αναδείξει με χιουμοριστικό τρόπο το παράλογο στο οποίο είναι εγκλωβισμένοι οι ήρωες της πόλης και, τελικά, να αποδομήσει τον Μπάτμαν ως σούπερ ήρωα των κόμικς και της χολιγουντιανής παράδοσης μαζί με ό,τι αυτός συμβολίζει.

Η υπόθεση

Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια της Δ., μιας κοπέλας, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια παραγκούπολη της Γκόθαμ Σίτυ, εργάστηκε σε πολλές τυχοδιωκτικές δουλειές, συνελήφθη και φυλακίστηκε για τις πολιτικές της απόψεις και επιστρατεύτηκε από συμμορίες της Μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Μέσω αυτής της διαδρομής της ζωής της, όπου συνδιαλέγεται με αλλόκοτους χαρακτήρες από τα υπόγεια της κοινωνίας ως τα υψηλότερα κοινωνικά στρώματα, η Δ. έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με τους παρακρατικούς μηχανισμούς της Γκόθαμ Σίτυ. Συνειδητοποιεί τον πραγματικό ρόλο του Μπάτμαν, ο οποίος αποκαλύπτεται, όχι πλέον ως ένας σούπερ ήρωας που σώζει την ανθρωπότητα ή ένας άγιος των σύγχρονων μητροπόλεων, αλλά ως μια μεταμοντέρνα εκδοχή του παρακράτους που απολαμβάνει εξέχουσας κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης. Η Δ. σχεδιάζει ένα φιλόδοξο εγχείρημα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΨυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα, του Εμμανουήλ Ροΐδη στο Θέατρο Σταθμός12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τάσος Θεοφίλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αγγελάκης

Σκηνικά: Ελλάδα Δαμιανού
Κοστούμια: Μαρία Φωτιάδου
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκης
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Χορογραφία: Νίκος Καλύβας

Παίζουν: Θεοδώρα Καμπόσου, Νικόλας Μπράβος, Μαίρη Ντίνου

Διάρκεια: 80’
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, μειωμένο 12€
Πληροφορίες: ΠΡΟΣΟΧΗ είσοδος μόνο με ηλεκτρονική αγορά μέσω more.gr //Τηλέφωνο: 698 7142735
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30
Διασκευή: Γιάννης Αγγελάκης
Βοηθός Σκηνοθετη: Ιόλη Εξάρχου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/antio-mpatman/
Πληροφορίες Χώρου: Πλύφα, Κορυτσάς 39, Αθήνα. Τηλέφωνο: 698 7142735
Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπάνης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b