MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος της Ευσταθίας στο Μικρό Άνεσις

Η Βίκυ Βολιώτη παίζει και σκηνοθετεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωτότυπο έργο της Ευσταθίας «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος», σε νέο χώρο, στο θέατρο «Μικρό Άνεσις». Η μικρή αδερφή του Αρθούρου Ρεμπώ, Ιζαμπέλ, διηγείται την ιστορία της που όμως είναι συνυφασμένη με την ιστορία του πρόωρα αδικοχαμένου αδερφού της. Η Ιζαμπέλ Ρεμπω έζησε μια ζωή αφιερωμένη στην αγάπη για τον αδελφό της. Κι όμως, εκείνη ήταν τελικά αυτή που αποδείχτηκε η πιο δυνατή. Τον στήριξε μέχρι το μαρτυρικό του τέλος αποδεικνύοντας ότι ο ισχυρός δεν είναι πάντα αυτός που φαίνεται…
Παραστάσεις: Από 2 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: 17 ευρώ κανονικό και 15 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: more.com
Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14 ,Αμπελόκηποι, Tηλ: 2107718943.

Οι Λιποτάκτες, του Σπύρου Ασημένιου στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Θεατρική Ομάδα Mementaλ παρουσιάζει το πρωτότυπο έργο του Σπύρου Ασημένιου, “Οι Λιποτάκτες”, σε σκηνοθεσία Ερμή Περιστέρη, στο Θέατρο Αλκμήνη. Οι δυο ήρωες έχουν την πεποίθηση, πως είναι Λιποτάκτες κάποιου πολέμου. Περιπλανώνται σε ένα αστικό τοπίο και από τα σημάδια που βλέπουν ενισχύουν αυτή τους την πεποίθηση. Ο ένας, προσπαθεί να πείσει τον άλλον πως η συνεχής κίνηση είναι ζωτικής σημασίας. Βυθισμένοι στην ντροπή της λιποταξίας δένονται με μια βαθιά συντροφικότητα. Υπάρχει άραγε κάποια λύση στην περιπλάνηση των πρωταγωνιστών; *Παίζουν: Στέλιος Κουλετάκης, Σπύρος Ασημένιος, Αλέξανδρος Μούστας, Κωστής Γεωργακόπουλος, Κατερίνα Μεφσούτ.
Παραστάσεις: Από 2 έως 17 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: Από 9€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Αλκμήνη,  Αλκμήνης 8-12, Αθήνα, τηλ. 2103428650.

Η σημαία των Αθηνών, του Ανδρέα Κεντζού στο Από Μηχανής Θέατρο

Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση «Η σημαία των Αθηνών» του Ανδρέα Κεντζού σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη. Νύχτα 30ής προς 31η Μαΐου 1941, Αθήνα. Κάποιοι ατρόμητοι νεαροί σκαρφαλώνουν κρυφά στην Ακρόπολη και κάτω απ’ τη μύτη της γερμανικής φρουράς κατεβάζουν τη σβάστικα και την πετούν σ’ ένα πηγάδι. Είναι «η πρώτη πράξη αντίστασης κατά του φασισμού στη σκλαβωμένη Ευρώπη». Οι έρευνες για την ανεύρεση της σημαίας από τους Γερμανούς κατακτητές, αλλά και από τις ελληνικές αρχές μετά την απελευθέρωση αποβαίνουν άκαρπες. Η σημαία όμως δεν έχει χαθεί. Πολλά χρόνια μετά, επανεμφανίζεται σ’ ένα σπίτι με αφορμή μια αγάπη ιδιαίτερη, κάνοντας μια οικογένεια κομμάτια. *Παίζουν: Αρκαδία Ψάλτη, Νίκος Παντελίδης, Γιάννης Κοκιασμένος, Λίνα Φούντογλου, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη.
Παραστάσεις: Από 2 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ φοιτητικό. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5232097.
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο, Αθήνα. Τηλ: 210 523 2097

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣάιμον ΜακΜπέρνι: Τα εγκλήματα κατά της φύσης έχουν χαρακτήρα γενοκτονίας12.09.2018

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

«Strange Way of Life»

Η σπουδαία κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 29η χρονιά, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου, στους κινηματογράφους Άστορ, Άστυ, Δαναός 1 & 2, Ιντεάλ καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Παλλάς. 12 μέρες, 3 Διαγωνιστικά Τμήματα, 150 ταινίες, 35 καλεσμένοι, 5 παράλληλες εκδηλώσεις και 8 πάρτυ στο επίσημο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.
27/9 – 9/10
Για περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα εδώ.
Εισιτήρια: 5€ – 7€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Νέα Υόρκη έως τη Σεούλ: Ένας εικαστικός “γύρος του κόσμου” μέσα από 14+1 εκθέσεις12.09.2018

Ο Όμηρος στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη: Σπάνιες Εκδόσεις Ομηρικών Επών

Μια επιλογή τεκμηρίων από τις 300 ομηρικές εκδόσεις της Γενναδείου Βιβλιοθήκης στήνεται στο Αναγνωστήριο Σπάνιων Βιβλίων, με αφορμή την επικείμενη διάλεξη της Emily Wilson στην Αθήνα, σκηνοθετώντας και ζωντανεύοντας τις διαδρομές και μετουσιώσεις της πρώτης ομηρικής επικής ύλης στο χώρο και το χρόνο: από την πρώτη έκδοση της Ιλιάδας και της Οδύσσειας το 1488 στη Φλωρεντία από τον Δημήτριο Χαλκοκονδύλη, στην πρώτη παράφραση της Ιλιάδας στα νέα ελληνικά από τον Νικόλαο Λουκάνη που τυπώθηκε στη Βενετία το 1526, στις μεταφράσεις του ομηρικού έπους στα λατινικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά και στη διασπορά του κειμένου, πρωτότυπου, μεταφρασμένου ή παραφρασμένου στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Εκδόσεις του ομηρικού έπους, καθώς και εικονογραφήσεις του John Flaxman, συναντώνται μαγικά στην έκθεση όπως και σε κάποιες από τις εκδόσεις που είναι εμπλουτισμένες με εικονογραφικό υλικό από τον ίδιο τον ιδρυτή της Βιβλιοθήκης, Ιωάννη Γεννάδιο.
Διάρκεια έκθεσης: 3-24 Οκτωβρίου 2023
Ωράριο λειτουργίας:  Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή: 9.00 – 16.30. Πέμπτη: 9.00-19.30. Σάββατο: 9.00-13.30. Κυριακή: 11.00 – 14.00
Είσοδος ελεύθερη
Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη και ψηφιακά (http://www.homeratgennadius.gr/)
Κεντρικό Αναγνωστήριο  Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Σουηδίας 61, Κολωνάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #82: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b