MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Plissken 2023: Οι Idles για πρώτη φορά στην Αθήνα
Monopoli Team

Ηuman Requiem In Eleusis: Μια site specific παράσταση στην Ελευσίνα με τη συμμετοχή της Rundfunkchor Berlin

Το «Μυστήριο 14 Human Requiem In Eleusis», η πολυαναμενόμενη site specific παράσταση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε σκηνοθεσία του Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. Αποτελεί μια ανασύνθεση του «Human Requiem» (Ανθρώπινο ρέκβιεμ), ειδικά σχεδιασμένη για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με βάση το έργο του Johannes Brahms Ein Deutsches Requiem (Γερμανικό ρέκβιεμ). Το αρχαίο ιερό της Ελευσίνας μεταμορφώνεται σε ανοιχτό δημόσιο χώρο συλλογικής κάθαρσης, όπου το κείμενο και το σώμα, ο χώρος και ο ήχος συνενώνονται σε ένα ενιαίο έργο τέχνης. Δεν πρόκειται για νεκρώσιμη ακολουθία, αλλά για μια τελετή εορτασμού της ζωής.
Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 1 Οκτωβρίου | Ώρα προσέλευσης: 18.30
Εισιτήρια: 25 € γενική είσοδος, 15 € φοιτητικό, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ & συνοδοί (στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο). Προπώληση: ticketservices.gr
Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας (κεντρική είσοδος), Ελευσίνα. https://2023eleusis.eu/

Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη, του Νταβίντ Λελαί-Ελό στο Θέατρο Σταθμός

Από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, το Θέατρο Σταθμός παρουσιάζει τον μονόλογο του Νταβίντ Λελαί-Ελό, «Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη», σε σκηνοθεσία Ελισσαίου Βλάχου και ερμηνεία Μάνου Καρατζογιάννη. Ο Μιλού, ένας Γάλλος που μεγαλώνει σε μια επαρχιακή πόλη τη δεκαετία του ’80, ανέκαθεν διέφερε από τους συνομηλίκους του. Στα οκτώ του τρελαινόταν να μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα και να παριστάνει τη βασίλισσα της Αιγύπτου, ενώ απεχθανόταν τα παιχνίδια με τη μπάλα και καθετί αγορίστικο. Στα δεκατέσσερα, ακούγοντας στην τηλεόραση τη φωνή της Νάνας Μούσχουρη αποφασίζει: «Θα γίνω Νάνα Μούσχουρη!». Από τα δεκατέσσερά του, ο θαυμασμός και η ταύτισή του στο πρόσωπο της Ελληνίδας σταρ του δίνουν κουράγιο, τον οδηγούν να ξεπεράσει οποιεσδήποτε δυσκολίες και να βρει τελικά αυτό που πραγματικά ο ίδιος είναι.
Παραστάσεις: Από Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:15 (έως και 29 Οκτωβρίου).
Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 12 ευρώ, ανέργων/ΑΜΕΑ 8 ευρώ, ομάδες άνω των 10 ατόμων 12 ευρώ/άτομο. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5230267.

Uterus, από την ομάδα Λεστρέφ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Η θεατρική ομάδα Λεστρέφ στα πλαίσια του 11ου Handmade And Recycled Theater Festival παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, την φεμινιστική παράσταση «Uterus».Με έναυσμα αληθινές ιστορίες γυναικών, κείμενα και μελωδίες των μελών της ομάδας αλλά και με αφορμή πραγματικά ιστορικά γεγονότα παρουσιάζεται μια συρραφή σκηνών που αντανακλούν βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις για τη γυναίκα και το σώμα της. Την άγρια γυναίκα, την πόρνη, την μητέρα, την αγία.
Παρασκευή 29/9, 19:30
Εισιτήριο: Ελεύθερη συνεισφορά
Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, Αθήνα. Τηλ: 210 3411651.

Dancing (fancy), σε χορογραφία Μαρίας Κολιοπούλου στο Bios

Πτυχές σχετικά με το ικανό και το ανάπηρο, το νέο, ή το ηλικιωμένο σώμα,  το σώμα εκείνο που δεν είναι απαραίτητα αποδεκτό να παρουσιαστεί στην σκηνή διερευνά η παράσταση «Dancing (fancy)». Βασικός άξονάς της χορογραφίας, που ξεκίνησε την πορεία της από το πανεπιστήμιο Folkwang στο Έσσεν και συνέχισε στην Κολωνία με την υποτροφία  Tanzrecherche NRW, αποτελεί το ερώτημα του Gilles Deleuze: «Τι μπορεί ένα σώμα». Η Μαρία Κολιοπούλου συνδέει την έρευνά της για το σώμα, με την αναπνοή, τη φωνή και την κίνηση, ενώ δημιουργεί ένα κοινό πεδίο συνύπαρξης της ομάδας που μετασχηματίζεται κάθε φορά στο εδώ και τώρα της κάθε παράστασης. Η σύνθεση του έργου επαναπροσδιορίζει διαρκώς το ένα σώμα μέσα από το άλλο, αναζητώντας με χιούμορ την απλότητα στην κίνηση, μέσα σε ένα παραμυθένιο σύμπαν.
Παραστάσεις: Παρασκευή 29/9 και Σάββατο 30/9, στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος. Προπώληση: more.com
Bios.Πειραιώς 84, Πειραιώς 84, Αθήνα. Τηλ: κρατήσεων: 210 3425 335

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEditor’s choice: Οι νέες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς12.09.2018

Plissken 2023: Οι Idles για πρώτη φορά στην Αθήνα

Οι εκρηκτικοί Idles, από τις πιο σημαντικές και συζητημένες rock μπάντες αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Plisskën Festival, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023. Σε κάθε βήμα τους, οι IDLES συγκεντρώνουν πλήθος αφοσιωμένων ακροατών και συγκαταλέγονται, σήμερα, στα γκρουπ εκείνα της σύγχρονης rock σκηνής, που μέσω της μουσικής τους έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τις ανθρώπινες ζωές. Οι στίχοι τους δημιουργούν στον ακροατή την επιθυμία να συμμετάσχει και να προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο καλύτερο.
Παρασκευή 29/9, Σάββατο 20/9, στις 17:30
Εισιτήρια: Από 44€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλέφωνο: 21 0760 9350.

Classic Rock 7: Επιστρέφει στο Ηρώδειο με τους πιο δυνατούς πρεσβευτές του αυθεντικού Rock

Το ραντεβού καθιερώθηκε και το Classic Rock 7 επιστρέφει στο Ηρώδειο με δυνατούς guest πρεσβευτές του αυθεντικού Rock ήχου, μια δυνατή ορχήστρα και τις πιο μεγάλες rock επιτυχίες, σε ένα εντελώς νέο εκρηκτικό playlist. Οι φετινοί guests, Dave Evans, Justin Hayward και Maggie Reilly, είναι χαρισματικές και εμβληματικές προσωπικότητες της rock μουσικής σκηνής και έρχονται για πρώτη φορά να τραγουδήσουν κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό και την Ακρόπολη.
Παρασκευή 29/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 22€-85€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα . Τηλ: 210 32 41 807

Η Rosanna Mailan στο Gazarte Roof Stage

Η μοναδική Rosanna Mailan επιστρέφει στο Roof Stage του Gazarte την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου με την πολυμελή της ορχήστρα και τους μοναδικούς χορευτές της. Παρουσιάζει ένα θεαματικό latin show, που υπόσχεται να σας ταξιδέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κούβα και συγκεκριμένα στην εξωτική Αβάνα. Χορευτές, εντυπωσιακά κοστούμια, ανεβαστικά performances σε μια αυθεντική κουβανέζικη εμπειρία.
Παρασκευή 29/9, 22:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Σταθμός Κεραμεικός. Τηλ: +30 210 3460347, +30 210 3452277. 

H Ευσταθία για δύο βραδιές στον «Μικρό Κεραμικό»

Η τραγουδοποιός και θεατρική συγγραφέας Ευσταθία θα εμφανιστεί με τους αγαπημένους της συνεργάτες για δύο βραδιές στο θέατρο «Μικρός Κεραμικός». Με ακουστική και jazzy διάθεση η ευσταθία θα παρουσιάσει στους φίλους της τα παλιά γνωστά της τραγούδια αλλά και τα καινούργια της τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «γένους θρυλικού» καθώς και κείμενα από το ομώνυμο καινούργιο βιβλίο της.
Παρασκευή 29/9 και Σάββατο 30/9, 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 17€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Μικρός Κεραμικός, Ευμολπιδών 13, Αθήνα. τηλ. 210 3454831

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Λυκαβηττού

10 χρόνια μετά από την πρώτη φορά, ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στον Λυκαβηττό, μαζί με την παρέα του, τον Λευτέρη Ανδριώτη στη λύρα, τον Βασίλη Μπαχαρίδη στα κρουστά, τον Θανάση Dzingovi στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και τον Κώστα Φόρτσα στα πνευστά για να κλείσει την καλοκαιρινή του περιοδεία στην Ελλάδα με τρεις συναυλίες ορόσημο. Ο Γιάννης Χαρούλης ανάμεσα σε παλιά αγαπημένα, αλλά και νεότερα τραγούδια, φτιάχνει μελωδίες «πειραγμένες» με ορχηστρικά ροκ στοιχεία και δημιουργεί μια γέφυρα του χθες με το σήμερα δένοντας μοναδικά την παράδοση με τη σύγχρονη μουσική.
Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 1 Οκτωβρίου | 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 13€ Γενική Είσοδος: 15€. Προπώληση: more.com 
Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός | www.cultureisathens.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Idles + ακόμα 10 λόγοι που δεν χάνεται το Plissken Festival 202312.09.2018

Χθόνιο και Ανθρωπόκαινος: Μια νέα ομαδική έκθεση “συνομιλεί” με την περιοχή του Ελαιώνα

Η εικαστική έκθεση «Ελαιώνας ‘23 – Χθόνιο και Ανθρωπόκαινος» φιλοξενεί τα έργα 41 καλλιτεχνών, συνοδευόμενη από ένα πλούσιο δημόσιο πρόγραμμα, performances και άλλες δράσεις. Εστιάζει στο Χθόνιο στοιχείο και την Ανθρωπόκαινο εποχή μέσα από την σύγκρουση αλλά και την συνομιλία τους, με την περιοχή του Ελαιώνα να αποτελεί το πεδίο μελέτης και το σημείο τέλεσης και αναφοράς. Η έκθεση με τα έργα, τις ομιλίες και τις δράσεις του πρότζεκτ έχει ως στόχο να αναδείξει τις κρίσιμες και σύνθετες καταστάσεις που έχει προκαλέσει η διαχρονική συνομιλία αλλά και σύγκρουση Φύσης και Ανθρώπου, τα δίπολα που κυριαρχούν στην περιοχή σαν αποτέλεσμα του σκληρού ανθρώπινου αποτυπώματος, την σχέση του παρελθόντος με το παρόν και αντιστρόφως.
Διάρκεια έκθεσης: 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Δεκέμβριου 2023
Ωράριο: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 14:30 – 20:30
Εκθεσιακοί χώροι: Εσωτερικοί χώροι σταθμού Μετρό Ελαιώνα | Εργοτάξιο Μετρό – Χώρος ΣΤΑ.ΣΥ, Μαρκόνι 1 | Αρχαιά γέφυρα στον Κηφισό ποταμό (τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού), Σταθμός Μετρό Ελαιώνα | Souzy Tros, Μαρκόνι 8 | Γειτονιά Μαρκόνι, επί των οδών Μαρκόνι & Μαδάρων | Εργοτάξιο B – είσοδος από γειτονιά Μαρκόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧθόνιο και Ανθρωπόκαινος: Μια νέα ομαδική έκθεση “συνομιλεί” με την περιοχή του Ελαιώνα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b