MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
29
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Ο Γάμος, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη για 2η χρονιά στο Επί Κολωνώ

Το έργο-σταθμός του Μάριου Ποντίκα παρουσιάζεται, για δεύτερη χρονιά, από την ομάδα Νάμα, στο Επί Κολωνώ, μετά και την θερμή ανταπόκριση του κοινού την περασμένη σεζόν.

Monopoli Team

«Ο Γάμος» του Μάριου Ποντίκα, ένα έργο – σταθμός του Νεοελληνικού Θεάτρου, επανέρχεται από τον Οκτώβριο στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ μετά την θερμή ανταπόκριση που γνώρισε η παράσταση της Ομάδας Νάμα κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2022-2023.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελένη Σκότη και την γενική καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Γιώργος Χατζηνικολάου. Επί σκηνής οι ηθοποιοί: Ηλίας Βαλάσης, Μαρία Κάτσενου, Στέλιος Δημόπουλος, Αθανασία Κουρκάκη, Ελωρίς Αλπανίδου

Λίγα λόγια για το έργο

Μια νεαρή κοπέλα βιάζεται και ό,τι ακολουθεί είναι οι αλλεπάλληλοι «βιασμοί» της από την οικογένεια, την κοινωνία, τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης. Η ίδια βρίσκεται «καθηλωμένη» σε όλη τη διάρκεια του έργου, αμέτοχη και ανυπεράσπιστη, ενώ παρακολουθούμε όλους τους ανθρώπους γύρω της να έχουν λόγο και άποψη γι’ αυτό που της συνέβη και δικαιώματα πάνω στο σώμα της, που γίνεται ένα πεδίο συγκρούσεων. Η υποκρισία οδηγεί στη συμβιβαστική λύση του γάμου της με τον βιαστή της και την ίδια στην αυτοπυρπόληση. Τυλιγμένη ολόκληρη σε επιδέσμους λόγω των καθολικών εγκαυμάτων, παραμένει βουβή μέχρι τέλους στην αίθουσα δικαστηρίου, αρνούμενη να ενδώσει σε οποιαδήποτε συναινετική συμμετοχή της και γίνεται το τραγικό σύμβολο της αξιοπρέπειας απέναντι σε κάθε είδους βιασμό.

Σε μια εποχή που εξακολουθούν να κατακλύζουν τις ειδήσεις θέματα για γυναικοκτονίες, για άνιση και προσβλητική μεταχείριση, σε μια εποχή που δίνονται ακόμη συνεχώς μάχες για το δικαίωμα των γυναικών πάνω στο σώμα τους και τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, το έργο συνεχίζει να μιλάει εξ ίσου καθαρά και δυνατά στους θεατές, όσο και τη στιγμή της συγγραφής του, αιχμηρό σαν ακονισμένο ξυράφι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάο, του Γιώργου Καφετζόπουλου επιστρέφει για 2η χρονιά στο Επί Κολωνώ12.09.2018

Ο Μάριος Ποντίκας, μία ιδιότυπη περίπτωση του ελληνικού θεάτρου και ένας από τους πιο σημαντικούς εκπρόσωπους και ανανεωτές της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει με ενάργεια τις παθογένειες μιας κοινωνίας, ρίχνοντας φως σε ένα δραματουργικό σύμπαν σκοτεινό και νατουραλιστικό αλλά με ρωγμές λυρισμού που αφήνουν αχτίδες φωτός να εισέλθουν. Η προσπάθειά του επικεντρώνεται στο να μιλήσει για την ατομική ευθύνη η οποία κατ’ επέκταση γίνεται και συλλογική. Τα έργα του είναι καρπός παρατήρησης, ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης, ποτισμένα από ψύχραιμη σκέψη αλλά και από ευθύβολη στόχευση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μάριος Ποντίκας
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Κοστούμια: Μαρία Αναματερού
Μουσική: Στέλιος Γιαννουλάκης
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Παίζουν: Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Κάτσενου, Αθανασία Κουρκάκη, Ελωρίς Αλπανίδου

Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 11 Οκτωβρίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr. Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Μάριου Ποντίκα. Η παράσταση περιέχει σκηνές βίας και υβριστικό περιεχόμενο, προτείνεται η παρακολούθηση της σε ηλικίες άνω των 16 ετών.
Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή, ώρα: 18.15
Βοηθός Σκηνοθετη: Φαίδρα Αγγελάκη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/o-gamos/
Πληροφορίες Χώρου: Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, 10444 Αθήνα τηλ κρατήσεων 210 5138067 - email: [email protected]
Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κολωνός
Επί Κολωνώ
Απο 11/10/2023 εως 29/11/2023
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94
Τετάρτη/Κυριακή: 18:15
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b