MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

David McCallum: Έφυγε από τη ζωή ο “ιατροδικαστής” του NCIS σε ηλικία 90 ετών

Ο David McCallum, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Illya Kuryakin στο “The Man From U.N.C.L.E.” και τον Dr. Donald Mallard στο NCIS, έφυγε από τη ζωή.

Monopoli Team

Ο David McCallum, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Illya Kuryakin δίπλα στον Solo του Robert Vaughn στο επιτυχημένο κατασκοπευτικό δράμα της δεκαετίας του ’60 “The Man From U.N.C.L.E.” και είχε έναν ρόλο ως Dr. Donald “Ducky” Mallard στο NCIS δεκαετίες αργότερα, πέθανε τη Δευτέρα από φυσικά αίτια στη Νέα Υόρκη. Ήταν 90 ετών.

Ο γιος του, Peter, έκανε μια δήλωση εκ μέρους της οικογένειάς του, λέγοντας: “Ήταν ο πιο ευγενικός, cool, υπομονετικός και αγαπητός πατέρας. Πάντα έβαζε την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του. Ανυπομονούσε για κάθε ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα εγγόνια του και είχε έναν μοναδικό δεσμό με το καθένα από αυτά. Με τον μικρότερο εγγονό του, τον 9χρονο Γουίτ, τον έβρισκε κανείς συχνά στη γωνία ενός δωματίου σε οικογενειακά πάρτι να συζητούν βαθιά φιλοσοφικά.

“Ήταν ένας πραγματικός αναγεννησιακός άνθρωπος – τον γοήτευαν η επιστήμη και ο πολιτισμός και μετέτρεπε αυτά τα πάθη σε γνώση. Για παράδειγμα, ήταν ικανός να διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα και (αν χρειαζόταν) θα μπορούσε να κάνει πραγματικά μια αυτοψία, με βάση τις δεκαετείς σπουδές του για το ρόλο του στο NCIS.

“Αφού επέστρεψα από το νοσοκομείο στο διαμέρισμά τους, ρώτησα τη μητέρα μου αν ήταν καλά πριν κοιμηθεί. Η απάντησή της ήταν απλά: “Ναι. Αλλά εύχομαι να είχαμε την ευκαιρία να γεράσουμε μαζί”. Εκείνη είναι 79 ετών και ο μπαμπάς μόλις έκλεισε τα 90. Η ειλικρίνεια αυτού του συναισθήματος δείχνει πόσο ζωντανή ήταν η όμορφη σχέση τους και η καθημερινότητά τους και ότι κατά κάποιο τρόπο, ακόμη και στα 90 του, ο μπαμπάς δεν γέρασε ποτέ”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gustav Temple (@thechapmag)


Το επηρεασμένο από τον James Bond “The Man From U.N.C.L.E.”, στο οποίο ο Solo του Vaughn και ο Kuryakin του McCallum πολεμούσαν τις κακές δυνάμεις του THRUSH σε όλο τον κόσμο, ήταν ένα φαινόμενο της ποπ κουλτούρας στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Μία κινηματογραφική μεταφορά της σειράς, σε σκηνοθεσία Guy Ritchie, κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2015 με τους Henry Cavill και Armie Hammer να πρωταγωνιστούν ως Solo και Kuryakin, αντίστοιχα.

Στην επιτυχημένη σειρά του CBS “NCIS”, με επίκεντρο μια ομάδα της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού με επικεφαλής τον Leroy Jethro Gibbs του Mark Harmon, ο Dr. Mallard του McCallum προσέφερε όχι μόνο καίρια εγκληματολογικά στοιχεία, αλλά χρησίμευε και ως εγκληματολόγος. Ο McCallum ήταν το κλειδί για το επιτυχημένο μείγμα δράματος της σειράς, το οποίο διανθίστηκε με κωμωδία. Η σειρά, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2003, γέννησε δύο spinoffs, το “NCIS: Los Angeles” και το “NCIS: New Orleans”.


Το CBS ανέφερε σε ανακοίνωσή του: “Είμαστε βαθιά λυπημένοι από τον θάνατο του David McCallum και είμαστε προνομιούχοι που το CBS ήταν το σπίτι του για τόσα πολλά χρόνια. Ο David ήταν ένας χαρισματικός ηθοποιός και συγγραφέας και αγαπητός σε πολλούς σε όλο τον κόσμο. Έζησε μια απίστευτη ζωή και η κληρονομιά του θα ζει για πάντα μέσα από την οικογένειά του και τις αμέτρητες ώρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση που δεν θα χαθούν ποτέ. Θα μας λείψει η ζεστασιά του και η αξιαγάπητη αίσθηση του χιούμορ του που φώτιζε κάθε δωμάτιο ή σκηνή όπου έμπαινε, καθώς και οι λαμπρές ιστορίες που συχνά μοιραζόταν από μια ζωή που έζησε καλά”.

Ο McCallum έκανε guest εμφανίσεις στα “The Father Dowling Mysteries”, “Murder, She Wrote”, “SeaQuest 2032”, “Babylon 5”, “Law & Order” και ακόμη και στο “Sex and the City”, ενώ ο ηθοποιός είχε έναν μικρό ρόλο στη γοητευτική βρετανο-ιρλανδική ταινία “Hear My Song” (1991).

Ο McCallum ήταν δύο φορές παντρεμένος, την πρώτη φορά με την ηθοποιό Jill Ireland.

Ήταν παντρεμένος επί 56 χρόνια, με την Katherine McCallum.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Αισθηματίες: Επετειακή προβολή της ταινίας του Νίκου Τριανταφυλλίδη στις 29ες «Νύχτες Πρεμιέρας»12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b