MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ πλησιάζει στο τέλος – Ήρθαν σε συμφωνία με τα μεγάλα στούντιο

Μετά από τέσσερις και πλέον μήνες απεργίας, οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ φαίνεται να δικαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τον αγώνα τους.

Απεργία WGA και SAG-AFTRA, Photo by Chris Long on Unsplash
Απεργία WGA και SAG-AFTRA, Photo by Chris Long on Unsplash
Monopoli Team

Μετά από μία απεργία που κράτησε τέσσερις και πλέον μήνες, οι συγγραφείς του Χόλιγουντ δικαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τον αγώνα τους και πολύ σύντομα θα επιστρέψουν και πάλι στην εργασία τους.

Η Writers Guild of America, τα κοινά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους συγγραφείς στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία με την Alliance of Motion Pictures and Television Producers, ανακοίνωσε το συνδικάτο στα μέλη της το βράδυ της Κυριακής.

«Η συμφωνία επιτεύχθηκε χάρη στη διαρκή αλληλεγγύη των μελών του WGA και την εξαιρετική υποστήριξη των αδελφών μας στο συνδικάτο που μας ενίσχυσαν στις γραμμές περιφρούρησης για πάνω από 146 ημέρες», ανέφερε η επιτροπή διαπραγμάτευσης σε ανακοίνωσή της την Κυριακή.

Αν και δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία εκείνη τη στιγμή, η δήλωση χαιρέτισε τη συμφωνία ως “εξαιρετική – με σημαντικά κέρδη και προστασία για τους συγγραφείς σε κάθε τομέα”.

Οι συγγραφείς βρίσκονται σε απεργία από τις 2 Μαΐου, όταν το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της δράσης μετά από έξι εβδομάδες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων με μεγάλα στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Amazon, Apple, Disney, Discovery-Warner, NBC Universal, Paramount και Sony. Η απεργία, η οποία διήρκεσε 146 ημέρες, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απεργίες της WGA, ξεπερνώντας τις 100 ημέρες της απεργίας του 2007-2008.

Λόγω της απεργίας, διακόπηκαν πολλές σημαντικές τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας σεζόν του Stranger Things, καθώς και ταινίες όπως η τέταρτη ταινία του Spider-Man.

Η απεργία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και τα talk shows. Το The Drew Barrymore Show, το Real Time With Bill Maher και το The Talk καθυστέρησαν τις πρεμιέρες τους, αφού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, επειδή επιχείρησαν να συνεχίσουν την παραγωγή χωρίς τους συγγραφείς της WGA. Άλλα προγράμματα, όπως το The View, συνέχισαν να γυρίζουν νέα επεισόδια χωρίς τα μέλη του συνδικάτου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπεργία του Χόλυγουντ: Ποιες ταινίες έχουν πάρει το “πράσινο φως” για να συνεχίσουν τα γυρίσματα;12.09.2018

Η WGA ενώθηκε με την απεργία της Screen Actors Guild (Συνδικάτο Ηθοποιών – Αμερικανική Ομοσπονδία Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Καλλιτεχνών) τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας την πρώτη ταυτόχρονη απεργία μεταξύ των δύο συνδικάτων από το 1960. Οι συνδυασμένες απεργίες έκλεισαν ουσιαστικά το Χόλιγουντ και οδήγησαν τη Disney να καθυστερήσει αρκετές ταινίες της Marvel. Η SAG-AFTRA παραμένει σε απεργία.

Τα αιτήματα των απεργών είναι πολύ συγκεκριμένα. Και τα δύο συνδικάτα έχουν επιδιώξει υψηλότερες αμοιβές και προστασία από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τους εργαζόμενους στον κλάδο, καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να απομακρύνεται από τις παραδοσιακές κινηματογραφικές πρακτικές και την τηλεόραση υπέρ των πλατφορμών streaming.

Με πληροφορίες από το Entertainment Weekly

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirHostess-737: Ο New Yorker αποθεώνει την ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου με τη Λένα Παπαληγούρα12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b