MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Fuego: Το αυθεντικό ισπανικό φλαμένκο σε μια παράσταση των Antonio Gades και Carlos Saura στο Ηρώδειο

H «φλόγα» και το πάθος του φλαμένκο έρχονται και πάλι στην Αθήνα, με την Ομάδα του Antonio Gades, για να μας παρασύρουν στους μοναδικούς ρυθμούς του αυθεντικού ισπανικού φλαμένκο, σε μία μυσταγωγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Επιτομή της πεμπτουσίας της φιλοσοφίας του Gades – «επιστρέφω στην παράδοση για να εξελιχθώ» – το «Fuego» είναι η ιστορία ενός βαθιά ερωτευμένου νεαρού ζευγαριού, που η σχέση τους περιπλέκεται όταν ένας χαρισματικός και σαγηνευτικός ταυρομάχος μπαίνει στη ζωή τους. Ο ταυρομάχος σαγηνεύει τη γυναίκα και προκαλεί ένταση και ζήλια μεταξύ των δύο ανδρών. Τα έντονα συναισθήματα της αγάπης, της επιθυμίας και της αντιπαλότητας εκφράζονται μέσα από τον δυναμικό χορό και τη μουσική του φλαμένκο.
Παρασκευή 22/9, 21:00
Εισιτήρια: 30€-95€. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

Ο Γιατρός Ινεότης, του Γιώργου Χειμωνά στο Θέατρο Φούρνος

Το αινιγματικό έργο του Γιώργου Χειμωνά «Ο Γιατρός Ινεότης» παρουσιάζεται, από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023, στο Θέατρο Φούρνος. Ένα έργο για τον θάνατο, για το τέλος της ανθρωπότητας και για την ανάγκη να εμφανιστεί ένα νέο είδος ανθρώπων μετά από μας, ένα είδος ανώτερο πιο σοφό και πιο δίκαιο. Όπως όλα τα κείμενα του Γιώργου Χειμωνά έτσι και ο Γιατρός Ινεότης είναι ένα ψυχαναλυτικό κείμενο, σαν όνειρο ή σαν την φωνή του ασυνείδητου. Και η περφόρμανς που φτιάξαμε έτσι αφηγείται την ιστορία, κυρίως με εικόνες, μουσική και με τα σώματα των ηθοποιών, εύθραυστα ευάλωτα και ανυπεράσπιστα μπροστά στα μάτια των θεατών. *Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσολέλος, Δώρα Στυλιανέση.
Παραστάσεις: Έως 1 Οκτωβρίου 2023. Καθημερινά στις 21:00
Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ. Φοιτητικό 12 ευρώ. Ατέλειες 5 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων. Τηλ: 210.64.60.748

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEditor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που αξίζει να δείτε12.09.2018

Nostalgia Generation, από την Ομάδα Ντουθ στο Θέατρο 104

Μία σύγχρονη κωμωδία για τη γενιά των millennials που στέκεται σήμερα εδώ τόσο νέα και τόσο vintage. Από τα επικά ταξίδια με το Ροδάνθη μέχρι τον Covid19, από τον Κώστα Τουρνά μέχρι τη Billie Eilish, από τη φάση μέχρι τον φασαίο και από τον Τιτανικό μέχρι τον τυφώνα με ονοματεπώνυμο, μία παρέα 40αρηδων συνειδητοποιεί, εν έτει 2023, ότι δεν έχει πια πρόσβαση στην εφηβική της ηλικία. Ενα sitcom ντοκιμαντέρ με live μουσική για όλους εκείνους που οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν και ετοιμάζονται τόσο πρόωρα να “κάτσουν με τη νεολαία”. Αυτή η παράσταση / περφόρμανς / DIY συναυλία αρχίζει απροσδόκητα, συμβαίνει σε όλους τους χώρους του θεάτρου και περιλαμβάνει τη συνειδητή ή μη συμμετοχή του κοινού. Βάλτε ποτό, και περιηγηθείτε ελεύθερα στο χώρο (και στις αναμνήσεις) καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. *Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν. Παίζουν: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ρωμανός Καλοκύρης, Μυρτώ Μακρίδη κ.α.
Παραστάσεις: Έως 14 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Παρασκευή στις 23:00 και Σάββατο στις 21:30.

Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα. Τηλ: 2103455020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρομηθέας, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Γκλόρια12.09.2018

Οι Villagers of Ioannina City live στο Θέατρο Λυκαβηττού

Οι Villagers of Ioannina City θα εμφανιστούν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, σε μια συναυλία που θα συζητιέται για καιρό. Λίγο πριν οργώσουν την Ευρώπη με αφορμή μια ακόμη υπέρ-επιτυχημένη περιοδεία με 28 έως τώρα ανακοινωμένους σταθμούς, οι Villagers θα δώσουν μια τεράστια συναυλία μπροστά στο αθηναϊκό κοινό που αδημονεί για να τους δει επί τω έργω. Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρώσουν τον κύκλο συναυλιών τους γύρω από την «εποχή του Υδροχόου», πριν αφοσιωθούν στην δημιουργία του επόμενου, πολυαναμενόμενου, δίσκου τους, με τον ιδανικότερο τρόπο. Στο ιστορικό Θέατρο του Λυκαβηττού, με πολλούς καλεσμένους επί σκηνής.
Παρασκευή 22/9, 21:30
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15 ευρώ | Προπώληση: ticketmaster.gr
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αθήνα.

Οι Gadjo Dilo στο Roof Stage του Gazarte

Oι αγαπημένοι Gadjo Dilo, πιστοί στο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό και το Roof Stage του Gazarte, συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ίδιο χώρο που ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια. O ιδιαίτερος ήχος των Dadjo Dilo, ο «Manouche De Grec» όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι, είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Αυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται, και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα.
Παρασκευή 22/9, 22:00
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: viva.gr
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Σταθμός Κεραμεικός. Τηλ: +30 210 3460347, +30 210 3452277.

PIVERT – Chamber Jazz Trio στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Τρεις μουσικοί, ο Alfred Ruci φλάουτο, ο Σταύρος Παργινός βιολοντσέλο και ο Bledhi Telha κλασική κιθάρα διασκευάζουν τους μεγάλους συνθέτες της κλασικής μουσικής και ο Γιώργης Χριστοδούλου τραγουδάει και αφηγείται τις παράξενες ιστορίες τους.  Ανακαλύψτε τον ζεστό, ακουστικό τζαζ ήχο του Pivert, του Τρυποκάρυδου της μουσικής που “σκαλίζει” τις αθάνατες μελωδίες των μεγάλων κλασικών.
Παρασκευή 22/9 και Σάββατο 23/9, 21:00
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος. Είσοδος με ποτό (κρασί ή μπύρα). Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Αθήνα. τηλ. 210 3454831

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ιστορικό Θέατρο Λυκαβηττού ξανά κοντά μας μετά από 15 χρόνια – Όσα θα δούμε μέχρι τον Οκτώβριο12.09.2018

The artist on the composer: Μια εμβυθιστική εγκατάσταση της Ιωάννας Πανταζοπούλου στη Λυρική Σκηνή

A Summer Evening. Στην τρίτη ανάθεση του προγράμματος, «The Artist on the Compose, σε επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της Διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη, η εικαστικός Ιωάννα Πανταζοπούλου δημιουργεί μια εμβυθιστική εγκατάσταση όπου εικαστικά και μουσική προσκαλούν το κοινό να ανακαλύψει έναν μαγικό, παραμυθένιο κόσμο. Το έργο «A Summer Evening» είναι μια εγκατάσταση που αποτελείται από 135 γλυπτά η οποία εξαφανίζεται και επανεμφανίζεται σε μια σχολαστικά χορογραφημένη σκηνική αλληλουχία, με τη ζωντανή εκτέλεση του 36 λεπτών έργου του σύγχρονου αμερικανού συνθέτη George Crumb, Music for a Summer Evening (Makrokosmos III), από τους Νίκο Κυριόσογλου, Στέφανο Θωμόπουλο (πιάνο) και τους Καζούγιο Τσουνεχίρο, Κώστα Αργυρόπουλο (κρουστά), σε δύο ενισχυμένα πιάνα και κρουστά.
Διάρκεια Έκθεσης: 22-24 Σεπτεμβρίου 2023
Ωράριο: Παρασκευή 19:30, 21:00 | Κυριακή 19:30
Είσοδος: 10 ευρώ (το εισιτήριο στηρίζει το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής). Προπώληση: ticketservices.gr 
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ29ες Νύχτες Πρεμιέρας: Τα highlights του φετινού προγράμματος12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b