MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το ιστορικό Θέατρο Λυκαβηττού ξανά κοντά μας μετά από 15 χρόνια – Όσα θα δούμε μέχρι τον Οκτώβριο

Το θρυλικό Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού επιστρέφει ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο από τον Δήμο Αθηναίων για να μας χαρίσει αξέχαστες βραδιές – όπως παλιά…

Monopoli Team

Ύστερα από 15 χρόνια (ηχηρής) απουσίας, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού επιστρέφει στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης, πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο από τον Δήμο Αθηναίων – και το πρόγραμμα των συναυλιών και παραστάσεων, που θα φιλοξενηθούν στο θρυλικό θέατρο, είναι ήδη γεμάτο.

Μέχρι τον Οκτώβριο θα απολαύσουμε 17 παραστάσεις – μουσικές και θεατρικές – που μας κάνουν να ανυπομονούμε για την επιστροφή μας στο Λυκαβηττό.

Σεπτέμβριος

Σταύρος Ξαρχάκος – 15 Σεπτεμβρίου

Το εμβληματικό θέατρο του Λυκαβηττού εγκαινιάζεται με μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου. Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας,η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί τους οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς, Ηρώ Σαϊα, Ζαχαρίας Καρούνης. Κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερα “εγκαίνια”.
Εισιτήρια: 8 – 25€

Πυξ Λαξ – 16 και 21 Σεπτεμβρίου

Η επαναλειτουργία του θρυλικού θεάτρου του Λυκαβηττού σηματοδοτεί και την επιστροφή των Πυξ Λαξ στην πιο μελωδική κορυφή της πόλης. Η πορεία των Πυξ Λαξ συνδέεται άρρηκτα με τον ίδιο το λόφο του Λυκαβηττού και έχει συνδυαστεί με θρυλικές συναυλίες τους, από την πρώτη που έδωσαν εκεί πριν από 27 χρόνια μέχρι τα πέντε (!) συνεχή sold out το 2000. Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά η ανυπομονησία του αθηναϊκού κοινού καλά κρατεί, γι΄αυτό και το συγκρότημα ανακοίνωσε μια δεύτερη ημερομηνία, λόγω υψηλής ζήτησης.
Εισιτήρια: 15€

Κωνσταντίνος Αργυρός – 17 Σεπτεμβρίου

Η επιτυχημένη περιοδεία του Κωνσταντίνου Αργυρού «Elpida Tour» σε Ελλάδα και Κύπρο κορυφώνεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, όπου ο δημοφιλής τραγουδιστής θα βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στη μαγευτικότερη θέα της «Αθήνας του», μαζί με τους Ανδρομάχη, Playmen, Klavdia και Rack.
Εισιτήρια: 22 – 100€

Hauser – 19 και 20 Σεπτεμβρίου

Ο Κροάτης rock star του τσέλου και ιδρυτικό μέλος του μουσικού διδύμου των 2Cellos, γνωστός ως HAUSER, θα επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο “Rebel with a Cello” όχι για μία, αλλά για δύο συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, δίνοντας στην ήδη πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου μία ακόμη διάσταση.
Εισιτήρια: 38, 5 – 77 

Villagers of Ioannina City – 22 Σεπτεμβρίου

Η επαναλειτουργία του θρυλικού θεάτρου του Λυκαβηττού μοιάζει ιδανική αφορμή για να δούμε το πιο δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα της γενιάς του υπό το φως του φεγγαριού που θα σκεπάσει τον αθηναϊκό ουρανό, δημιουργώντας ένα αλησμόνητο σκηνικό. Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου οι Villagers of Ioannina City θα ολοκληρώσουν τον κύκλο συναυλιών τους γύρω από την «εποχή του Υδροχόου», πριν αφοσιωθούν στην δημιουργία του επόμενου, πολυαναμενόμενου, δίσκου τους, με τον ιδανικότερο τρόπο.
Εισιτήρια: 15€

Γιώργος Μαζωνάκης – 23 Σεπτεμβρίου

Στο ανανεωμένο θέατρο του Λυκαβηττού, ο Γιώργος Μαζωνάκης γιορτάζει μία ολόκληρη ζωή στο τραγούδι και 30 χρόνια στη δισκογραφία, με μία συναυλία αφιερωμένη στους ακροατές του.
Εισιτήρια: 15  – 35€

Γιάννης Πλούταρχος – 24 Σεπτεμβρίου

Ο 104,6 My Radio κλείνει δύο χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με τις «My radio Μy Concert» συναυλίες του. Για πρώτη φορά παρουσιάζει στο νέο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, τον Γιάννη Πλούταρχο, που θα έχει στο πλευρό του τον Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα σε μία συναυλία – closing party της καλοκαιρινής του περιοδείας.
Εισιτήρια: 12€ – 30€

Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη – 25 Σεπτεμβρίου

Ο Λουκιανός είχε μια μοναδική σχέση με τον Λυκαβηττό, καθώς είχε δώσει επτά συναυλίες στο πιο αγαπημένο του -όπως ο ίδιος έλεγε- θέατρο, οι οποίες άφησαν το αποτύπωμά τους στην ελληνική μουσική σκηνή. Έτσι, δεν θα γινόταν να λείπει μία τέτοια συναυλία από τον προγραμματισμό του θεάτρου. Στο μουσικό αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου, θα ακούσουμε τραγούδια της δισκογραφίας του Λουκιανού που άφησαν εποχή, ενώ θα απολαύσουμε και σπάνια βίντεο-ντοκουμέντα από τις θρυλικές συναυλίες του στον Λυκαβηττό, υλικό που προέρχεται από το πλούσιο προσωπικό του αρχείο.
Εισιτήρια: 10 – 15€

Μιχάλης Χατζηγιάννης – 26 Σεπτεμβρίου

Από τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν στο θέατρο Λυκαβηττού δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης –  κανείς εξάλλου δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το συγκεκριμένο θέατρο αποτέλεσε το επισφράγισμα της μεγάλης επιτυχίας του, όταν το 2006 και το 2007 γυρίστηκαν τηλεοπτικά και ηχογραφήθηκαν δύο από τα πιο σημαντικά του live. Στις 26 Σεπτεμβρίου θα ακούσουμε τα καλύτερά του τραγούδια μέσα από τα 24 χρόνια της μουσικής του πορείας – τραγούδια που θα θυμίσουν στους παλιούς και θα χτίσουν στους νεότερους πανέμορφες συναυλιακές αναμνήσεις στο ίδιο σκηνικό μετά από χρόνια.
Εισιτήρια: 15 – 20€

Γιάννης Χαρούλης – 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Πριν από δέκα χρόνια ο Γιάννης Χαρούλης είχε χαρίσει στο αθηναϊκό μία αξέχαστη συναυλιακή εμπειρία – μία εμπειρία που θα μπορούσαμε να ζήσουμε μόνο στον Λυκαβηττό. Με αφορμή την επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης επιστρέφει για να κλείσει την καλοκαιρινή περιοδεία του με δύο αξέχαστες συναυλίες, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου – η συναυλία της Παρασκευής βγήκε sold out, ωστόσο μπορείτε ακόμα να προμηθευτείτε εισιτήρια για την Πέμπτη.
Εισιτήρια: 13€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις της Επιδαύρου που θα δούμε στα θέατρα της Αττικής12.09.2018

Οκτώβριος

Melisses – 3 Οκτωβρίου

Τρίτη 3 Οκτωβρίου οι Melisses, με special guest την Αναστασία, στήνουν το ιδανικό closing summer party της περιοδείας «Melisses για πάντα» στη μουσική κορυφή της Αθήνας, γεμίζοντάς την με την αστείρευτη ενέργειά τους.

Κάψε το Σενάριο – 7 Οκτωβρίου

Με πάνω από 800 παραστάσεις στο ενεργητικό τους, διαδικτυακά special και sold out περιοδείες, ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Ζήσης Ρούμπος γιορτάζουν 10 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας τους με μια επετειακή περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας – η οποία περιλαμβάνει μία στάση και στο θέατρο Λυκαβηττού.
Εισιτήρια: 15 – 25€

Δήμητρα Γαλάνη και Μάρθα Φριντζήλα – 9 Οκτωβρίου

Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ’ ένα κύμα του Νότου» στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, αυτή τη φορά με θέα την πόλη από ψηλά.
Εισιτήρια: 20 – 30€

Beats Pliz “Arte Povera” – 14 Οκτωβρίου

Το φινάλε της πρώτης σεζόν της νέας εποχής του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού έρχεται το Σάββατο 14 Οκτωβρίου με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, όπου ο Beats Pliz θα παρουσιάσει για πρώτη φορά live τον δίσκο του, «Arte Povera». Ζωντανή ορχήστρα, beatmaking, θεατρικά σκηνικά, video art και rap performances από μερικούς από τους δημοφιλέστερους rap artists στην Ελλάδα ενώνονται πρωτοποριακά σε μία ζωντανή επίδειξη του πώς ο πλούτος της συμφωνικής μουσικής μπορεί να συνδυαστεί με την ωμή ενέργεια και την πηγαία ευθύτητα της ραπ.
Εισιτήρια: 30€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΩδείο Ηρώδου Αττικού: Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που θα δούμε το φθινόπωρο κάτω από την Ακρόπολη12.09.2018

Στον Λυκαβηττό χωρίς αυτοκίνητο

Ο Δήμος Αθηναίων, παράλληλα με τη συνολική ανάπλαση του λόφου του Λυκαβηττού, μας προσκαλεί να επισκεφθούμε ξανά το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού δίνοντας προτεραιότητα στο περιβάλλον του Λόφου.

Με σεβασμό στην περιοχή και τους κατοίκους της, η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του θεάτρου για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b