MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αθήνα

Ομαδική Έκθεση “Travel” στην Blank Wall Gallery

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την έκθεση Travel από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές έρχεται να παρατείνει τις αναμνήσεις των καλοκαιρινών διακοπών και να μας μεταφέρει σε γνωστά αλλά και άγνωστα μέρη. Φωτογραφίες από ταξίδια μακρινά και κοντινά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκτεθούν στη γκαλερί κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και τη φαντασία των θεατών. Οι φωτογράφοι άλλοτε απεικονίζουν μέρη και καταστάσεις οικείες και άλλοτε μας ταξιδεύουν σε πρωτόγνωρα μέρη, προσκαλώντας και προκαλώντας μας να βιώσουμε έστω και για λίγο το διαφορετικό και το άγνωστο. Σε αυτή την έκθεση θα  παρουσιάσουν δουλειά τους στη Blank Wall Gallery περίπου 100  καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δείχνοντάς μας  μέσα από τη δική τους ματιά τα μέρη που επισκέφθηκαν. Ωράρια Λειτουργίας: Δευτέρα –Τετάρτη & Παρασκευή: 17:30-21:30, Σάββατο: 12:30-14:30
22/9, 20:00
Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Δήμος Αναστασιάδης Live στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Στα πλαίσια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων του φεστιβάλ Κολωνού, ο χαρισματικός καλλιτέχνης, Δήμος Αναστασιάδης, που ξεχωρίζει για την ερμηνεία, την ενέργεια και το πάθος του, θα μας ταξιδέψει σε ένα διαφορετικό καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι κάτω από τα αστέρια. Μαζί του η εκρηκτική Nafsica. Κράτηση δελτίου εισόδου εδώ.
22/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “souvenirs: οι ετερόκλητες χρονικοτητες του ελληνικού τουρισμού” στο BIOS Ρομάντσο

Η φωτογραφική ομάδα Άλως και οι Reporters United παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας “souvenirs: οι ετερόκλητες χρονικοτητες του ελληνικού τουρισμού”. Πρόκειται για μια συλλογική δουλειά, απόσταγμα των επισκέψεων της ομάδας στις λουτροπόλεις που συνιστούσαν τουριστικούς προορισμούς παλαιότερων εποχών. Η αφαιρετική και άχρονη αναπαράσταση αυτών των περιοχών μας έδωσε την δυνατότητα να διερωτηθούμε για τη σύγχρονη κατάσταση και τα χαρακτηριστικά του τουρισμού. Έτσι η διαδικασία της επιμέλειας έγινε μια σύνθετη πράξη, εμπλέκοντας φωτογράφους και θεωρητικούς της φωτογραφίας, καθώς και επιστήμονες στο πεδίο του τουρισμού που έκαναν την δική τους ανάγνωση στο υλικό της ομάδας. Ωράρια Λειτουργίας: Πέμπτη/ Παρασκευή: 17:00 – 20:00, Σάββατο/Κυριακή:12:00 – 20:00
22/9, 17:00 – 20:00
BIOS Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Συναυλία-Αφιέρωμα στο Νότη Μαυρουδή στο Θέατρο Ρεματιάς

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, υπό την οργανωτική και μουσική επιμέλεια του Νίκου Χατζηελευθερίoυ και με τον Κώστα Ιωαννίδη στο πόντιουμ, συμπράττει με το κιθαριστικό σύνολο Guitarte ensemble (Νίκος Χατζηελευθερίου, Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρήστος Φάκλαρης) και τον ερμηνευτή Κώστα Θωμαΐδη, σε μια συναυλία αφιερωμένη στον σημαντικό συνθέτη και κιθαριστή Νότη Μαυρουδή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς. Το Guitarte ensemble επιλέγει, επιμελείται και παρουσιάζει έναν κύκλο αντιπροσωπευτικών τραγουδιών του σπουδαίου συνθέτη σε μια ξεχωριστή εκτέλεση, που αναδεικνύει τόσο το ξεχωριστό και ιδιαίτερο κιθαριστικό ύφος του Νότη Μαυρουδή όσο και το συνθετικό βάθος των τραγουδιών του. Βασικό στοιχείο και καινοτομία αποτελεί η αναδημιουργία τους σε μορφή διαλόγου Κιθάρας – Συμφωνικής Ορχήστρας και Τραγουδιού. Άλλωστε, ο Νότης Μαυρουδής άφησε ένα μεγάλο σε όγκο και αξία έργο πολλαπλών ακροάσεων και αναγνώσεων.
22/9, 20:30
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Θεσσαλονίκη

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Συναυλία μουσικής δωματίου με την ΚΟΘ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει με μία συναυλία μουσικής δωματίου στις δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, με κεντρικό θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα». Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τρία από τα πιο γνωστά και αγαπητά έργα του ρεπερτορίου για βιολί και πιάνο, των Γιάννη Κωνσταντινίδη, Κλωντ Ντεμπυσσύ και Έντβαρντ Γκρηγκ. Ερμηνεύουν δύο διακεκριμένες μουσικοί από το καλλιτεχνικό δυναμικό της Κ.Ο.Θ., η βιολονίστα Εύη Δελφινοπούλου και η πιανίστα Μαριλένα Λιακοπούλου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
22/9, 20:30
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης – Φουαγιέ, Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b