MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Παράσταση ”Ηλέκτρα” του Σοφοκλή  στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Στα πλαίσια του φθινοπωρινού φεστιβάλ Κολωνού, παρουσιάζεται η παράσταση “Ηλεκτρα“, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Στην “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα. Βαθιά επηρεασμένος από την εποχή του (τέλη του 5ου αιώνα), που διακατέχεται από πνεύμα αμφισβήτησης, διερεύνησης και αποδόμησης, ο Σοφοκλής επιλέγει να αφηγηθεί τον μύθο των Ατρειδών μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα της Ηλέκτρας. Το αινιγματικό και απροσδόκητο τέλος της τραγωδίας δεν προμηνύει κανένα ευτυχές τέλος, ούτε για την ηρωίδα ούτε για τα πάθη του οίκου της. Ο Σοφοκλής δεν παίρνει θέση για το θέμα της μητροκτονίας που απασχόλησε τόσο τον Αισχύλο, όσο και τον Ευριπίδη. Ως κινηματογραφιστής, εστιάζει τον φακό του στο πρόσωπο της Ηλέκτρας, που μετά τους άγριους πανηγυρισμούς για την ευόδωση του σχεδίου της εκδίκησης, παραμένει παράξενα σιωπηλή, μια κούφια μάσκα, που νιώθει κανείς πως δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ πια.
21/9, 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Ομαδική έκθεση”Το φαινόμενο της πεταλούδας / Τhe butterfly effect” στην Κλωστοϋφαντουργία Μουζάκης

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός artefact athens παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Tο Φαινόμενο της Πεταλούδας / TheButterfly Effect” σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου που θα πραγματοποιηθεί σε πολυάριθμους χώρους του συγκροτήματος της εμβληματικής κλωστοϋφαντουργίας. Η έκθεση προσδοκά να αναδείξει την ιστορία του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας. Το βιομηχανικό περιβάλλον με τον έντονο ρετρο-φουτουριστικό του χαρακτήρα εμπνέει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και θα βάλει τους επισκέπτες σε μια συνθήκη όπου το πραγματικό και τo φαντασιακό συνδιαλέγονται και αλληλεπιδρούν. Λαμβάνοντας υπόψη το γεωγραφικό στίγμα της ευρύτερης περιοχής των εγκαταστάσεων του εργοστασίου που ταυτίζεται με τον άξονα της αρχαίας πομπής των Ελευσίνιων Μυστηρίων επί της Ιεράς Οδού, η έκθεση θα φέρει το φιλότεχνο κοινό κοντά σε νοήματα εσωτερικής διερεύνησης, υπαρξιακών αναζητήσεων και συναισθηματικής ανάτασης. Επισήμανση: Οι επισκέπτες παρακαλούνται να εισέρχονται στον χώρο της έκθεσης με πεζά κλειστά υποδήματα. Ωράρια Λειρουργίας: Πέμπτη-Κυριακή: 15:30 – 20:30
21/9, 19.00 – 23.00
Κλωστοϋφαντουργία Μουζάκης, Λεωφόρος Κηφισού 41, Χαϊδάρι

Συναυλία των Pablo Held Trio στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ Who We Are, το τρίο θα δώσει μία συναυλία στο Goethe-Institut Athen. Η συνοχή του Pablo Held Trio βασίζεται στη φιλία και την επιθυμία που μοιράζονται να εισέρχονται συνεχώς σε άγνωστα εδάφη. Οι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, ο καθένας με το δικό του καλλιτεχνικό βάρος, αποτελούν πόλο έλξης για έναν αυξανόμενο κύκλο μουσικών από την Ευρώπη και την Αμερική, οι συνεργασίες με τους οποίους συχνά διευρύνουν το τρίο. Στην καινούργια τους κυκλοφορία Who We Are, οι τρεις μουσικοί καταφέρνουν να αποτυπώσουν τη μουσική γλώσσα που δημιουργούν από κοινού εδώ και καιρό. Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο, αλλά και μια ματιά στο μέλλον.
21/9, 20:00
Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Αθήνα

Μουσική Παράσταση της Πηγής Λυκούδη “Όταν η Ποίηση γίνεται Τραγούδι” στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

Η παράσταση της Πηγής Λυκούδη μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε περιοδεύοντας ανά την χώρα το καλοκαίρι του 2023, έφτασε η ώρα της παρουσίασης της, στο καθιερωμένο και σημαντικό Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς “Μενάνδρεια”. Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς  Από αυτή την τοπική εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει μια βραδιά όπου και η μελοποιημένη ποίηση ανοίγει μονοπάτια μέσα από την μουσική ματιά της καταξιωμένης Κηφισιώτισας συνθέτριας όπως και άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Σπανού, Χατζηνάσιου, Κουγιουμτζή, Τσιτσάνη κ.α). Τα τραγούδια ερμηνεύουν φωνές της νέας γενιάς ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης και η Γεωργία Αγγέλου.
21/9, 20:30
Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Παράσταση «Ερμιόνη» του Ανδρέα Στάικου στο Θέατρο Γκράβας

Στα πλαίσια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων στο Θέατρο Γκράβας, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση, «Ερμιόνη», σε σκηνοθεσία- σκηνογραφία Ανδρέα Στάικου. Η καινούργια του κωμωδία, σε πρωτότυπη μουσική Νίκου Ξυδάκη, αντλεί από το θησαυροφυλάκιο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και κυρίως από το παρασκήνιο του Τρωικού πολέμου. Παίζουν: Νίκος Νίκας, Ελένη Ζαραφίδου, Εμμανουέλα Κοντογιώργου και Αιμιλία Μηλιού.
21/9, 20:30
Θέατρο Γκράβας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Έκθεση “Τα Ανθη της Πανδημίας” στην Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση ζωγραφικής της Λίζης Καλλιγά με τίτλο: “Τα Άνθη της Πανδημίας”, την οποία επιμελείται ο Αποστόλης Αρτινός. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα, τα οποία η καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας η Λίζη Καλλιγά αποσύρεται στο σπίτι της στις Σπέτσες, όπου βρίσκει διέξοδο, σε αυτή την κατάσταση νωχελικότητας, ζωγραφίζοντας και φωτογραφίζοντας βάζα και άνθη. Άλλοτε άνθη σε ανθοφορία και άλλοτε άνθη αφυδατωμένα και μαραμένα, αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των σκοτεινών ημερών. Σε μια εποχή που όλα είναι εφήμερα, τα άνθη της Καλλιγά χαρακτηρίζονται από την αιωνιότητα της στιγμής. Ωράρια Λειτουργίας: Δευτέρα/Τετάρτη: 10:00 – 16:00, Τρίτη/Πέμπτη: 10:00 – 21:00, Παρασκευή: 10:30 – 21:00, Κυριακή: 10:30 – 16:00
21/9, 19:30 – 21:30
Γκαλερί Σκουφά, Κέντρο Αθήνας

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b