MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ΕΡΤ3 τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα της νόσου Αλτσχάιμερ με δύο ιδιαίτερα ντοκιμαντέρ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της νόσου Αλτσχάιμερ η ΕΡΤ3 παρουσιάζει δύο ωριαία ντοκιμαντέρ που ρίχνουν φως στις επιστημονικές έρευνες για την αντιμετώπιση, την κατανόηση και τη θεραπεία της ασθένειας.

Φωτογραφία από το ντοκιμαντέρ: "Αλτσχάιμερ: Υπάρχει Ελπίδα;"
Monopoli Team

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της νόσου Αλτσχάιμερ η ΕΡΤ3 παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου δύο ωριαία ντοκιμαντέρ που ρίχνουν φως στις επιστημονικές έρευνες για την αντιμετώπιση, την κατανόηση και τη θεραπεία της ασθένειας.

12:00 & 22:00 | Η μητέρα μου έχει Αλτσχάιμερ (Alzheimer: My Mother Has Forgotten Me)

Στη Γαλλία, υπάρχουν σήμερα σχεδόν ένα εκατομμύριο ασθενείς με Αλτσχάιμερ, αριθμός που θα μπορούσε να διπλασιαστεί μέσα σε 20 χρόνια. Αν και η κατανόηση αυτής της νευροεκφυλιστικής νόσου προχωράει, δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς να τη θεραπεύσουμε, ούτε έχει βρεθεί τρόπος να σταματήσει η ανεπανόρθωτη απώλεια των εγκεφαλικών λειτουργιών, ιδίως της μνήμης. Αυτό το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της καθημερινής ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους και αναδεικνύει τις διαφορετικές διαστάσεις της νόσου.

21:00 | Αλτσχάιμερ: Υπάρχει Ελπίδα; (Can Alzheimer’s Be Stopped?)

Η νόσος Αλτσχάιμερ επιδρά στην ικανότητά του ανθρώπου να σκέφτεται, να αγαπά και να θυμάται. Από την συγκεκριμένη ασθένεια υποφέρουν σήμερα πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά μυστήρια της εποχής μας. Ερευνητές συλλέγουν στοιχεία και επιχειρούν να ανασυνθέσουν τη μοριακή αλυσίδα γεγονότων που οδηγεί τελικά στην άνοια. Άνθρωποι κάθε λογής αποκαλύπτουν τη μάχη τους με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Τα μέλη μιας οικογένειας στην Κολομβία ανακαλύπτουν πώς λόγω της γενετικής προδιάθεσής, η εμφάνιση της νόσου σε νεαρή ηλικία αποτελεί μονόδρομο. Υπάρχει, όμως, ελπίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτα Σύρματα: Μια νέα κωμική σειρά κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 – Όλα όσα θα δούμε στο 1ο επεισόδιο12.09.2018

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν γενναίοι ασθενείς που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές και ερευνητές που δοκιμάζουν θεραπείες οι οποίες ίσως επιβραδύνουν, ή κατορθώσουν ακόμη και να προλαμβάνουν τη νόσο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b