MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

“O συλλέκτης” του Τζων Φώουλς στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κολωνού θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “O συλλέκτης” του Τζων Φώουλς, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Πρωταγωνιστούν ο Αργύρης Αγγέλου και η Ιωάννα Πηλιχού. Το έργο παρακολουθεί τον Κλεγκ, έναν ανήσυχο και φιλόδοξο νεαρό ταπεινής καταγωγής, που έχασε τους γονείς του μικρός, μεγάλωσε με μια θεία του και την ανάπηρη κόρη της και δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί κοινωνικά. Μοναδική του διέξοδος η συλλογή πεταλούδων. Όταν θα κερδίσει ένα λαχείο, θ’ απαγάγει και θα φυλακίσει για έναν μήνα τη Μιράντα, μια νεαρή φοιτήτρια Καλών Τεχνών, με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές. Τα αισθήματα του θεατή εναλλάσσονται, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι σταθερά· εκείνη είναι το θύμα κι εκείνος ο θύτης.
12/9, 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Έλλη Πασπαλά Live στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής”, η Έλλη Πασπαλά παρουσιάζει την παράσταση “Εlly loves jazz – Vol.2”, αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της jazz και στα θρυλικά τραγούδια που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής, με συν-δημιουργούς επί σκηνής τους σπουδαίους μουσικούς που τη συνοδεύουν. Η Έλλη Πασπαλά αποδίδει ξανά κορυφαία jazz standards που σφράγισαν με την ερμηνεία τους φωνές μυθικές, από τη Μπίλι Χολιντέι, την Έλλα Φιτζέραλντ και τη Νίνα Σιμόν, μέχρι τον Νατ Κινγκ Κόουλ και τον Φρανκ Σινάτρα. Τραγούδια όπως το “Cry me river”, το “The man I love” και το “My funny Valentine” θα συνδυαστούν με αγαπημένα τραγούδια που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όπως το “Fly me to the moon” και το “You don’t know what love is”.
12/9, 21:00
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Ο Χρήστος Θηβαίος στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Με ταξιδιάρικα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και πολλά άλλα που άφησαν τα δικά τους ανεξίτηλα ίχνη, ο Χρήστος Θηβαίος έρχεται στο θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη για μια αξέχαστη βραδιά. Θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια, όπως «Ο Άµλετ της Σελήνης», «Δεν είμαι άλλος», «Κοντρόλ» και πολλά άλλα.
12/9, 21:00
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ομαδική έκθεση χαρακτικής “Θερινές περιπλανήσεις” στο Κέντρο Τεχνών Μετς

Στο Κέντρο Τεχνών Μετς εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο “Θερινές περιπλανήσεις” σε επιμέλεια Νιόβης Κρητικού. Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Παναγιώτα Αντωνοπούλου, Φώτης Βάρθης, Αριστομένης Κατσούλας, Γιώργος Κόρδης, Ευστρατία Μαχαιρίδη, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Νικήτας Πεφάνης, Πανταζής Τσέλιος, Αριστέα Χαρωνίτη. Η επιμελήτρια της έκθεσης, Νιόβη Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης-Εικαστικός γράφει μεταξύ άλλων:”Με το τέλος του θέρους το Κέντρο Τεχνών Μετς καλωσορίζει την νέα σεζόν με. μια ομαδική έκθεση χαρακτικής εννέα εικαστικών. Μέσα από τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις, μας ταξιδεύουν στους τόπους που συναντήσαμε αλλά και στα μέρη του θυμικού. Γεμάτοι εικόνες, οι εννέα εικαστικοί μιλούν για τον τόπο της μνήμης, τον άνθρωπο και τον περιβάλλοντα χώρο. Πορτραίτα ζώων, ανθρώπων ή φυτών, τοπία πόλης, υπαίθρου και θάλασσας γίνονται μοναδικά στιγμιότυπα του κρυφού και συνάμα εσωτερικού ψυχισμού του καλλιτέχνη. Μέλημα της ομαδικής έκθεσης είναι η περιπλάνηση του θεατή μπροστά σε σύγχρονες καταγραφές, όπου το εικαστικό αποτέλεσμα μετατρέπει τον αποδέκτη σε μυστικό ανταποκριτή ιδεών, εκφράσεων και συγκινήσεων”
12/9, 19.00 – 22.00

Κέντρο Τεχνών Μετς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Έκθεση “Ζωγραφική 2019-2023” στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα”

Στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” θα πραγματοποιηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου τα εγκαίια της έκθεσης ζωγραφικής του αρχιτέκτονα-ζωγράφου Μελέτη Λούκου με τίτλο “Ζωγραφική 2019-2023“. Δύο βασικές ενότητες διακρίνονται σε αυτήν την έκθεση, τα λάδια και οι ακουαρέλες. Καλύπτουν το διάστημα 2019-2023, όπως αναγράφεται στον τίτλο. Στα λάδια αποτυπώνονται τοπία-εικόνες από αποδράσεις στη φύση, με πρωταγωνιστή το φως και το χρώμα. Όταν με την πανδημία οι αποδράσεις έλλειψαν, η καθημερινή απασχόληση με την αναπαράσταση ταπεινών καθημερινών πραγμάτων μέσα στο σπίτι, με τις ακουαρέλες, αποτέλεσε το αντίδοτο και τη φυγή από μια ζοφερή πραγματικότητα, μια νότα αισιοδοξίας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Ωράρια Λειρουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 11:00 – 19:00, Σάββατο-Κυριακή: 10:00 – 15:00.
12/9, 11:00
Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα”, Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b