MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Σπύρος Γραμμένος στην Τεχνόπολη
Monopoli Team

Οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Οι «Τρωάδες», η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, παρουσιάζεται την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης. Μαζί τους η Εκάβη, που περιμένει την ανακοίνωση για τη δική της μοίρα αλλά έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο, τον Αστυάνακτα. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής.
Τρίτη 12/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185

Μυστήριο 11 MA: Το νέο έργο του καταξιωμένου Romeo Castellucci στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει έως τις 13 Σεπτεμβρίου τη νέα δημιουργία του Romeo Castellucci, το «Μυστήριο 11 ΜΑ». Δύο χιλιάδες χρόνια μετά τα Ελευσίνια Μυστήρια ο διεθνώς καταξιωμένος Ιταλός σκηνοθέτης συστήνει μια σύγχρονη τελετουργία στο πλαίσιο μιας site specific περφόρμανς ειδικά σχεδιασμένης για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.
Σάββατο 2/9 & 9/9, Κυριακή 3/9 &10/9, Τρίτη 5/9 & 12/9, Τετάρτη 6/9 &13/9, Πέμπτη 7/9, Παρασκευή 8/9 | Ώρα προσέλευσης: 18:45-19:00 | Ώρα έναρξης: πριν από τη δύση του ήλιου.
Εισιτήρια: 25 € γενική είσοδος, 15 € φοιτητικό, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ & συνοδοί. Προπώληση: ticketservices.gr
Σημείο προσέλευσης: Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας (Νικολαΐδου, Ελευσίνα) | Χώρος: Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας.

Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Μετά την Επίδαυρο το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη, «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική και την Εύβοια. Επόμενος σταθμός, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Στην πρώτη – και ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους – περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου (431- 420 π. Χ.) ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταγράψει και να δείξει στους συμπολίτες του – και σε όλους τους Έλληνες – την αποκτήνωση του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος. *Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης.
Τρίτη 12/9, 21:00 | Πρόγραμμα περιοδείας 
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι

Οιδίπους Τύραννος, σε Σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή  συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο. Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του. *Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Πανάγος Ιωακείμ.
Τρίτη 12/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

Οιδίπους επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Γιώργο Σκεύα στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με τον Δημήτρη Καταλειφό σε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Μαζί του μια εκλεκτή ομάδα πρωταγωνιστών -Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης- σε ένα σύνολο δεκατεσσάρων ηθοποιών.
Τρίτη 12/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας, τηλέφωνο: 21 0760 9350.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει τον χειμώνα στο Αμφι-Θέατρο με το «The Doctor»12.09.2018

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα ωραιότερα  τραγούδια του, χρωματισμένα με την διακριτική και ακριβή ερμηνεία των τραγουδιστών Γιάννη Κότσιρα και Ηρώς Σαΐα. Ο Σταύρος Ξαρχάκος, έχοντας στο πλευρό του αυτούς τους δύο σπουδαίους τραγουδιστές  και διευθύνοντας ο ίδιος επί σκηνής  πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ, μας χαρίζει ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων  στα μουσικά του έργα. Σε αυτήν την μοναδική συναυλία θα ακουστούν τραγούδια όπως «Ήτανε μια φορά», «Το Δίχτυ», «Πως να σωπάσω», «Στη Σαλαμίνα», «φτωχολογιά», « Όνειρο δεμένο στο μουράγιο», «Μάτια βουρκωμένα», «Υπομονή», «Άπονη Ζωή», «Καίγομαι», κ.α
Τρίτη 12/9, 21:00
Προπώληση: viva.gr.
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα. Τηλέφωνο: 21 0556 5613

Ο Σπύρος Γραμμένος στην Τεχνόπολη

Ο  Σπύρος Γραμμένος επιστρέφει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, για μια δυναμική… “τελευταία συναυλία”. Ο Σπύρος Γραμμένος θα ανοίξει τη βραδιά με τα «90άρες TDK», «Τύπους Αθλητικούς» και «Ω να σου», και θα συνεχίσει με τα «Τι με κοιτάς», «Το όνομά μου είν’ το δικό σου», «Καμία Μόνη» και άλλα. Στο τραγούδι και τα φωνητικά θα είναι η Ελένη Ποζατζίδου.
Τρίτη 12/9, 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 13€, εισιτήρια στο ταμείο: 15€. Προπώληση: viva.gr
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα. Τηλέφωνο: 213-0109300

50 χρόνια Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Επιπλέον συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Η μεγάλη γιορτή για τα 50 χρόνια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου συνεχίζεται με μια επιπλέον συναυλία, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:30, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Κι εκεί -με πυξίδα τη λυρική, δυναμική, βαθιά αισθαντική φωνή του Βασίλη και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος- θα ταξιδέψουμε στους πιο σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του, στα εμβληματικά του τραγούδια, στις συνεργασίες του που έγραψαν ιστορία.
Τρίτη 12/9
Εισιτήρια: 15€ Προπώληση: viva.gr
Κατράκειο Θέατρο, Μάνου Κατράκη, και Κυρά Της Ρώ, Νίκαια. Τηλ: 21 3207 5289.

Μέλισσες: Μία μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο για το «Μαζί για το Παιδί»

H Ένωση «Μαζί για το Παιδί» μάς προσκαλεί σε μία μοναδική φιλανθρωπική συναυλία με τις Μέλισσες αφιερωμένη στις «παρέες που γράφουν ιστορία», στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21.00. Μέσα από τη δική τους μουσική και ενορχηστρωτική «ματιά», οι Μέλισσες (Χρήστος Μάστορας, Κώστας Μαυρογέννης και Θάνος Λαΐτσας) θα παίξουν μερικά από τα πιο διαχρονικά κι αγαπημένα τραγούδια ελληνικών συγκροτημάτων. Θα μάς θυμίσουν θρυλικά τραγούδια που έχουν μείνει στις καρδιές μας και που συμβολίζουν τη δύναμη της ομάδας αλλά και την έννοια του «Μαζί» στην τέχνη της Μουσικής.
Τρίτη 12/9, 21:00
Εισιτήρια: Κάτω Διάζωμα | Διακεκριμένη:90 €, Α’ Ζώνη:70 €, Β’ Ζώνη:60 € , Γ’ Ζώνη:50 € Άνω Διάζωμα: 35 €, 25 € Μειωμένα (περιορισμένη ορατότητα) & AMEA: 15€. Ticketservices.gr 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λυκαβηττός που θυμάμαι: 9 guru των live ανακαλούν θρυλικές στιγμές στην ιστορία του θεάτρου12.09.2018

Αντιθέσεις και Διάλογοι Φίλων: Έκθεση ζωγραφικής των Δημοσθένη Σκουλάκη και Θανάση Μακρή στο Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Αριστερά έργο του Δημοσθένη Σκουλάκη, δεξιά έργο του Θανάση Μακρή

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8:00 μ.μ., εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο «Αντιθέσεις και Διάλογοι Φίλων», στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» με την ιστορικό τέχνης Ελένη Αθανασίου, με στόχο την ανάδειξη του έργου σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση περιλαμβάνει 50 ζωγραφικά έργα των Δημοσθένη Σκουλάκη και Θανάση Μακρή και θα διαρκέσει έως τις 12 Νοεμβρίου 2023.
Εγκαίνια: Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 12.9 – 12.11.2023
Ώρες λειτουργίας : Τετάρτη – Κυριακή: 11:00 – 19:00, Δευτέρα-Τρίτη: κλειστά
Είσοδος ελεύθερη
Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», Σπύρου Μουστακλή 23, 13122 Ίλιον  (Έξοδος 7 από Αττική Οδό, Άγιοι Ανάργυροι-Αχαρναί – κατεύθυνση προς Ελευσίνα). Τ: 210-2323163, Ε: [email protected], W:parkotritsis.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b