MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Bill Burr live at the Acropolis

O υποψήφιος για Emmy και Grammy, Bill Burr, είναι μια από τις κορυφαίες κωμικές φωνές της γενιάς του, με επιτυχίες στην τηλεόραση τον κινηματογράφο και στη σκηνή. Το «Monday Morning» είναι κωμικό podcast με αναρίθμητες λήψεις, η παράσταση του, «Bill Burr (Slight Return)», πραγματοποίησε περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Αμερική κατά τη διάρκεια του 2022 και στις 21 Αυγούστου ο Μπιλ έγραψε ιστορία ως ο πρώτος κωμικός που εμφανίστηκε στο Fenway Park. Το 2022, ο Μπιλ έκανε πρεμιέρα στο Netflix με την εκπομπή «Bill Burr: Live At Red Rocks», η οποία γυρίστηκε τον Οκτώβριο του 2021 στον θρυλικό χώρο. Μη χάσετε την ευκαιρία να τον δείτε σε έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους στον κόσμο, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Δευτέρα 11/9, 21:00
Εισιτήρια: 125€. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807.

Οιδίπους Τύραννος, σε Σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Θέατρο Πέτρας

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο Πέτρας, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο. Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του. *Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Πανάγος Ιωακείμ.
Δευτέρα 11/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη. Τηλ: 21 0501 2402.

Οιδίπους επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Γιώργο Σκεύα στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με τον Δημήτρη Καταλειφό σε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». Μαζί του μια εκλεκτή ομάδα πρωταγωνιστών -Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης- σε ένα σύνολο δεκατεσσάρων ηθοποιών.
Δευτέρα 11/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: ticketservices.gr
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λυκαβηττός που θυμάμαι: 9 guru των live ανακαλούν θρυλικές στιγμές στην ιστορία του θεάτρου12.09.2018

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Θέατρο Βράχων

Φοίβος Δεληβοριάς με όσα τραγούδια μπόρεσε να σώσει απ’ τους φρουρούς της Τεχνητής Νοημοσύνης, με αναμνήσεις ενός καλοκαιριού που θα ’ρθει και με τη σκιά του να χορεύει πάνω απ’ το κεφάλι του, ανεβαίνει για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφία του, από το πρόσφατο ΑΝΙΜΕ αλλά και από οτιδήποτε θα ’χει έτοιμο ως τότε. Αποσπάσματα από το ευαγγέλιο της επικαιρότητας, σκηνές από ταινίες που αγάπησε και μια τεράστια αφίσα της Ρίτα Χέιγουορθ που θα τρυπάει τα βράχια.
Δευτέρα 11/9, 21:00
Εισιτήρια: 15€ προπώληση, 17€ στην είσοδο. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας, τηλέφωνο: 21 0760 9350.

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Θέατρο Άλσος

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα βρεθούν «Μαζί» στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου σε μια ακόμη συναυλία – γιορτή. Δυο θαυμάσιες φωνές, δύο εξαιρετικές ερμηνεύτριες πάνω στη σκηνή  σε ένα πρόγραμμα που έχει αγαπηθεί από όλους όσοι το έχουν δει και ακούσει, γεμάτο αγαπημένα τραγούδια, υπέροχη ενέργεια, συγκίνηση, χαρά και πάνω απ’ όλα σεβασμό και αγάπη για το καλό τραγούδι! Ελευθερία και Ελεωνόρα λοιπόν Μαζί με τραγούδια που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν αλλά και άλλα πρόσφατα που μπλέκονται με τον πιο εύστοχο τρόπο.
Δευτέρα 11/9, 20:30
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα 114 74 (Πεδίον του Άρεως). Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το καλοκαίρι δεν τελειώνει για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και την μπάντα του, που συνεχίζουν την περιοδεία τους σταθμεύοντας στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, για μια μεγάλη συναυλία τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές και αυτοσχεδιασμό που παρουσίασαν τον περασμένο χειμώνα περιοδεύοντας σε διάφορους κλειστούς χώρους στην Ελλάδα.
Δευτέρα 11/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 18€ | Ταμείο: 20€. Προπώληση: viva.gr
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Tηλ. 213 0109300, 213 0109324 

Μυστήριο 202 – Ελευσίνια Πειστήρια: Ο Μιχάλης Μυτακίδης και η ομάδα «Ανάληψις» στην Ελευσίνα

Φωτογραφία: cperrakis

Μετά την αναβολή του λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Μυστήριο 202 Ελευσίνια Πειστήρια, η πολυμεσική, οπτικοακουστική παράσταση που παρουσιάζουν ο Μιχάλης Μυτακίδης (B.D. Foxmoor των Active Member) και η ομάδα «Ανάληψις» στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου, μεταφέρεται για τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Μουσική φτιαγμένη αποκλειστικά από ήχους της πόλης, δραματοποιημένο κινηματογραφικό υλικό και μία ρυθμικά λυρική αφήγηση για το παρελθόν του ελευσίνιου τόπου και τη σύνδεσή του με το σήμερα. Μία ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις (field recordings) από βιομηχανικές περιοχές, την καρδιά της πόλης, τους συνοικισμούς της έως και τη θάλασσα, η οποία φιλοδοξεί να αναδείξει την ιερότητα και την ιστορία της Ελευσίνας προσελκύοντας το ενδιαφέρον των νέων κατοίκων της.
Δευτέρα 11/9, 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€. Μειωμένο (ΑμεΑ, Φοιτητές, Άνεργοι): 5€ | Προπώληση: viva.gr
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας – Αμφιθέατρο, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα. Τηλέφωνο: 21 0556 5613

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Μυστήριο 166 State of Emergency: Μια οδυνηρά επίκαιρη εγκατάσταση του Αθανάσιου Κανάκη στην Ελευσίνα

Μέσα στην τραγική συγκυρία των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει, έως την 1η Οκτωβρίου, ένα εικαστικό έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, την εγκατάσταση «Μυστήριο 166 State of Emergency» του εικαστικού Αθανάσιου Κανάκη στο παλαιό μηχανουργείο της Φιλομήλα 3. Ένα έργο που αντλεί έμπνευση από το καταστροφικό γεγονός της ιστορικής πλημμύρας των δυτικών προαστίων της Αττικής το 2017 μέσα από τα αποτυπώματα της προσωπικής εμπειρίας του καλλιτέχνη και της οικογένειας του στη γενέτειρά του και πληγείσα περιοχή, Μάνδρα.
Διάρκεια: 8 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου, 2023
Ωράριο λειτουργίας:Τετάρτη έως Παρασκευή, 17.00 – 21.00. Σάββατο & Κυριακή, 11:00 – 14:00 & 17.00 – 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Χώρος: Φιλομήλα 3 (Καραϊσκάκη & Κανελλοπούλου, Ελευσίνα).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b