MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Συναυλία «Νότες επί Κολωνώ» στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Το φεστιβάλ Κολωνού 2023 σιοργανώνει μια συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων και τον Θάνο Ολύμπιο. Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μελωδίες των μεγαλύτερων Ελλήνων δημιουργών. Με το ερμηνευτικό του ταλέντο ο καλλιτέχνης θα ταξιδέψει το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι με έργα των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μιμή Πλέσσα, Γιάννη Σπανού, κ.α. Μουσική διεύθυνση/ενορχηστρώσεις: Άγγελος Ηλίας
11/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Παράσταση: ”Εφημερίς των Κυριών: Τ΄όνειρο” της Έλενας Παλαιολόγου στο Δημοτικό Θέατρο Αχαρνών

Μια ιδιαίτερη παράσταση, αφιερωμένη στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και εκδότρια εφημερίδας, την Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν. Σαν σε όνειρο η Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν συναντιέται με τη λυρική ποιήτρια Σαπφώ και μέσα από τους διαλόγους τους παρουσιάζονται η ζωή, το έργο τους και οι αγώνες τους για τη χειραφέτηση της γυναίκας. Για τους αγώνες της η Καλλιρρόη Παρρέν συκοφαντήθηκε από την οπισθοδρομική κοινωνία της εποχής και δέχονταν απειλές και για την ίδια της τη ζωή. Σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή σκέφτεται να τα παρατήσει απογοητευμένη από τους ανθρώπους. Όμως εκεί παρουσιάζεται σαν σε όραμα η αγαπημένη της ποιήτρια Σαπφώ, της οποίας τα ποιήματα διδάσκονταν μαζί με αυτά του Ομήρου σε όλα τα σχολεία της αρχαίας Ελλάδας. Μέσα από τους διαλόγους τους η Σαπφώ ξεδιπλώνει την δική της ζωή , την φιλοσοφία της και τους αγώνες της και σιγά σιγά πείθει την Παρρέν ότι έχει καθήκον να συνεχίσει να διεκδικεί. Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά, μελοποιημένα ποιήματα της συγγραφέως, σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Αρετής Κοκκίνου τα οποία ερμηνεύει η Μόρφω Τσαἲρέλη.
11/9, 21:00
Δημοτικό Θέατρο Αχαρνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου12.09.2018

51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023 στο Πεδίον του Άρεως

Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου καθημερινά «ανοίγει τις πύλες της» στο Πεδίον του Άρεως για να υποδεχτεί τους φίλους του βιβλίου και να προσελκύσει νέους αναγνώστες. 210 εκδότες, 275 περίπτερα, 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023. Το κεντρικό αφιέρωμα του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2023 έχει τίτλο «Γυναίκα – πολυσύνθετο ανάγνωσμα» και είναι επικεντρωμένο στην προσφορά των γυναικών στις Τέχνες και τα Γράμματα, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο πέρασμα των χρόνων και στο σήμερα. Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου επιδιώκει για ακόμη μια χρονιά να επιτελέσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο, με τη συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά, κυρίως, με την υποστήριξη των φίλων αναγνωστών.
11/9,  18:00-22:30
Πεδίον του Άρεως

Έλενα Παπαρίζου Live στο Άλσος Περιστερίου

Η απόλυτη pop star, Έλενα Παπαρίζου έρχεται για μια απολαυστική και ξεσηκωτική συναυλία στο Άλσος Περιστερίου. Θα ερμηνεύσει τις μεγάλες της επιτυχίες αλλά και τραγούδια που αγαπά. Η Έλενα έρχεται με τo Number One set-list να μας κάνει να χορεύουμε αδιάκοπα σε Mambo ρυθμούς.
11/9, 21:00
Άλσος Περιστερίου

Συναυλία «Εφ’ Όλης Της Ύλης» Τα τραγούδια της Ελλάδας με τη Νάντια Καραγιάννη στην Κηφιφιά

Η Νάντια Καραγιάννη θα μας ταξιδέψει με ένα αφιέρωμα στην υπέροχη, πολύμορφη μουσική της Ελλάδας με αξεπέραστα τραγούδια των μεγάλων μας δημιουργών (συνθετών – ποιητών – στιχουργών), που σφράγισαν με την ποιότητα τους και την αξία τους διαχρονικά τον μουσικό μας πολιτισμό. Συμμετέχει ο εξαιρετικός τραγουδοποιός Νίκος Καραγιάννης, καθώς και εξαιρετικοί σολίστες – μουσικοί. Ένα ανεπανάληπτο ταξίδι του Αστικού μας τραγουδιού (ρεμπέτικου, αρχοντορεμπέτικου, έντεχνου, λαϊκού αλλά και νεότερου, Ελληνικού τραγουδιού), με παράλληλη, διακριτική αναφορά και στους δρόμους της παράδοσης μας.
11/9, 21:00
Γήπεδο Μπάσκετ, Αλώνια (Π. Μπακογιάννη 2, Κηφισιά)

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b