MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, μια ημέρα σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια, είναι η κομβική εκείνη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας που ο κόσμος άλλαξε οριστικά.

Monopoli Team

Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 είναι η ημέρα που ο κόσμος που ξέραμε έπαψε να υπάρχει. «Παγωμένος» ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση το φονικότερο και μαζικότερο τρομοκρατικό χτύπημα χωρίς να ξέρει πως είχε ανοίξει η πόρτα είχε παραβιαστεί και μέσα στις ζωές μας είχε εισβάλει, πλέον, ο παραλογισμός και μια παράνοια δίχως τέλος. Είναι η ημέρα που ξεκίνησε ένας πόλεμος ο οποίος συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Προτιμούμε την δράση από την αδράνεια”: Ο Φοίβος Δεληβοριάς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς12.09.2018

Το χρονικό της ημέρας που συγκλόνισε τον κόσμο

Εκείνη η ημέρα, είχε ξεκινήσει όπως όλες οι άλλες στην πολύβουη, μητροπολιτική Νέα Υόρκη. Οι άνθρωποι πήγαιναν στις δουλειές τους, τα παιδιά στα σχολεία τους κλπ κλπ. Όλα κυλούσαν απόλυτα φυσιολογικά. Την ίδια ώρα, ωστόσο, 19 τρομοκράτες, μέλη της Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχουν περάσει από την ασφάλεια των αεροδρομίων της Βοστόνης, της Ουάσιγκτον και του Νιούαρκ και έχουν επιβιβαστεί σε αεροπλάνα που θα εκτελούσαν εσωτερικές πτήσεις.

Ο Τζόζεφ Ντίτμαρ, 44 ετών, ειδικός στις ασφάλειες με έδρα το Σικάγο, φθάνει στον 105ο όροφο του νότιου πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης για μια σύσκεψη προγραμματισμένη για τις 08:30. Η σύσκεψη αργεί να αρχίσει και ξαφνικά τα φώτα αρχίζουν να αναβοσβήνουν. Είναι 08:46. Ένα Μπόινγκ 767 της American Airlines, το οποίο είχε αναχωρήσει στις 07:59 από τη Βοστόνη για το Λος Άντζελες με 92 επιβαίνοντες, ανάμεσα στους οποίους πέντε αεροπειρατές, έχει συντριβεί πάνω στο βόρειο πύργο, ανάμεσα στον 93ο και τον 99ο όροφο. Ο Ντίτμαρ και οι συνάδελφοί του δεν το κατάλαβαν παρά μόνον αφού κλήθηκαν να εκκενώσουν την αίθουσα και έφθασαν μπροστά στα παράθυρα του 90ου ορόφου οπότε και αντίκρισαν το τι είχε συμβεί. Ακόμα και τότε, ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι ΗΠΑ δεχόντουσαν επίθεση. Όλοι νόμιζαν πως είχε συμβεί κάποιο τραγικό δυστύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠριγκίπισσα Σίσσυ: Πριν από 125 χρόνια δολοφονείται η μελαγχολική αυτοκράτειρα της Αυστρίας12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b