MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Οι «Τρωάδες», η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, παρουσιάζεται την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης. Μαζί τους η Εκάβη, που περιμένει την ανακοίνωση για τη δική της μοίρα αλλά έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο, τον Αστυάνακτα. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής.
Παρασκευή 8/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»,  Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλέφωνο: 21 0760 9350.

Βάκχες, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Ηρώδειο

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, συνεχίζουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Ηρώδειο. Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου. *Παίζουν:Δημήτρης Λάλος, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Χριστοδούλου, Βίκυ Βολιώτη, Στέργιος Κοντακιώτης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου.
Παρασκευή 8/9, 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807

Οιδίπους Τύραννος, σε Σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο. Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του. *Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Πανάγος Ιωακείμ.
Παρασκευή 8/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη.

Σφήκες, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά

Από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου οι «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου παρουσιάζονται στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά. Με καυστικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση  η παράσταση φωτίζει τη συστημική σαπίλα, τις κοιμισμένες άμυνες, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την άκαμπτη πολιτική ορθότητα της εποχής μας. «…σε καταδικάζω στην εκπομπή μου, στο κινητό μου, δημόσια, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, και προσέξτε καλά: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας, είναι συνένοχος με τον ένοχο. Κατηγορώ, άρα είμαι κάτι. Κατηγορώ άρα υπάρχω…» σημειώνει η σκηνοθέτρια που επιχειρεί να ζωντανέψει μπροστά μας πότε τον βούρκο που μας απειλεί και πότε εκείνο το άλλο, το ιδεώδες, που μας εξυψώνει.
*Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος 14€ άνω των 65 ετών 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι*. Προπώληση: ticketservices.gr 
«Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά», Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 52, Πειραιάς. Τηλ: 21 0528 8170.

Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Μετά την Επίδαυρο το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη, «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική και την Εύβοια. Επόμενος σταθμός, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Στην πρώτη – και ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους – περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου (431- 420 π. Χ.) ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταγράψει και να δείξει στους συμπολίτες του – και σε όλους τους Έλληνες – την αποκτήνωση του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος. *Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης.
Παρασκευή 8/9, 21:00 | Πρόγραμμα περιοδείας 
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αισχύλεια: Αναβάλλονται οι συναυλίες των Σταύρου Ξαρχάκου και Μιχάλη Μυτακίδη – Νέες ημερομηνίες12.09.2018

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η Ελένη Τσαλιγοπούλου εμφανίζεται στο Χαλάνδρι, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Η σπουδαία ελληνική μουσική παράδοση, από τα δημοτικά της Νάουσας μέχρι τα διαχρονικά νησιώτικα, συνδυάζεται αριστοτεχνικά με κορυφαία λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών μας, φτάνοντας μέχρι το δισκογραφικό της παρόν και τις σύγχρονες διασκευές των τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα από τον τελευταίο δίσκο της.
Παρασκευή 8/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 13€, ταμείο: 15 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι

Η Γιώτα Νέγκα στο Faliro Summer Τheater

Η Γιώτα Νέγκα έρχεται στο Faliro Summer Τheater την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου σε μια παράσταση-κατάθεση ψυχής, μέσα από τραγούδια τόσο της προσωπικής της δισκογραφίας (Καλαντζόπουλος, Καραμουρατίδης, Μωραΐτης κ.ά.) όσο και κορυφαίων ερμηνευτών και δημιουργών. Η αγαπημένη τραγουδίστρια συναντιέται με τους θρύλους του λαϊκού μας τραγουδιού και, μέσα από τις υψηλής αισθητικής ερμηνείες της, στήνει μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία αλλά και αληθινό κέφι, σε ένα πρόγραμμα με αξεπέραστα λαϊκά, αλλά και έντεχνα τραγούδια.
Παρασκευή 8/9, 21:00
Εισιτήρια: 13-18€. Προπώληση: viva,gr
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο. Τηλέφωνο: 21 0921 3310.

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια Συστήνει: Το Σφάλμα & Frank the Zapper

Στις 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00, το Σφάλμα και ο Frank the Zapper με full μπάντα, φέρνουν το hiphop στο Φεστιβάλ Αισχύλεια. Στον βιομηχανικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου στην παραλία της Ελευσίνας, θα παρουσιάσουν σε εκδοχές που θα ακουστούν για πρώτη φορά, ένα πρόγραμμα από πρόσφατα αλλά και παλιότερα αγαπημένα κομμάτια από το δικό τους hiphop, που δεν μοιάζει με κάτι άλλο στην ελληνική σκηνή.
Παρασκευή 8/9, 21:00
Εισιτήρια: 5€. Προπώληση: viva.gr
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας – Αμφιθέατρο, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα. Τηλέφωνο: 21 0556 5613 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Όλες οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Aspects of Life: Ο βραβευμένο Βέλγος φωτογράφος Alain Schroeder στη Blank Wall Gallery

Η Blank Wall Gallery ανοίγει τη σεζόν 2023-2024 με την ατομική έκθεση του πολυβραβευμένου Βέλγου φωτογράφου Alain Schroeder. O Alain Schroeder, γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1955 και ασχολείται κυρίως με το φωτορεπορτάζ. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 30 βιβλία που αφορούν στην Κίνα, την Περσία, την Αναγέννηση, την Τοσκάνη, την Κρήτη, τη Βενετία κλπ. Επίσης έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά όπως το National Geographic,το Geo, το Paris-Match κ.α. Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία στην πολυετή καριέρα του όπως το Japan Nikon Award, το World Press Photo Award, το Yves Rocher Foundation Photo Award καθώς και πολλά άλλα.
Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 21,:00
Διάρκεια Έκθεσης: 8 Σεπτεμβρίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2023
Ωράριο: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 17:30-21:30. Σάββατο: 12:30-14:30
Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη. Τηλ: +30.211.4052.138.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b