MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Η Νατάσα Μποφίλιου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Monopoli Team

Βάκχες, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, συνεχίζουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου. *Παίζουν:Δημήτρης Λάλος, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Χριστοδούλου, Βίκυ Βολιώτη, Στέργιος Κοντακιώτης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου.
Δευτέρα 4/9, 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 17 € (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑ). Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. 

Οιδίπους επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Γιώργο Σκεύα στο Θέατρο Πέτρας

Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με τον Δημήτρη Καταλειφό σε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο Πέτρας. Μαζί του μια εκλεκτή ομάδα πρωταγωνιστών -Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης- σε ένα σύνολο δεκατεσσάρων ηθοποιών.
Δευτέρα 4/9, 21:00
Εισιτήρια: Κάτω διάζωμα: Διακεκριμένη Ζώνη: 65€, Ζώνη A: 50€, Ζώνη B: 45€, Ζώνη Γ: 40€ Άνω Διάζωμα :Ζώνη Δ: 30€, Ζώνη Ε: 25€,Ζώνη ΣΤ: 20€, Ζώνη Ζ: 10 (περιορισμένη ορατότητα). Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη. Τηλέφωνο: 21 0501 2402.

«Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, σε όλη την Ελλάδα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λέας Μαλένη και τη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο. Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες. Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.
Δευτέρα 4/9, 21:00*αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: Από 18€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Όλες οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Η Νατάσα Μποφίλιου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Η Νατάσα Μποφίλιου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Η πολυσυζητημένη παράσταση της Νατάσσας Μποφίλιου, του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» για δύο εκρηκτικές εμφανίσεις, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων». Οι τρεις τους, , με την αρωγή της σταθερής τους ομάδας, κατάφεραν να αφουγκραστούν ακόμη μια φορά τους κραδασμούς της εποχής κι ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των αναρίθμητων φίλων τους, δημιουργώντας μια νέα μοναδική καλλιτεχνική πρόταση, που ξεχώρισε για τον δυναμισμό της. Ένας τολμηρός διάλογος της προσωπικής τους δισκογραφίας με το εγχώριο και διεθνές ρεπερτόριο.
Δευτέρα 4/9 και Τρίτη 5/9, 21:00
Εισιτήρια: ροπώληση: 15€, ταμείο: 17€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»,  Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλέφωνο: 21 0760 9350.

50 χρόνια Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τελευταία στάση στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Η μεγάλη γιορτή για τα 50 χρόνια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα και κάνει μια τελευταία στάση στην Αθήνα τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Κι εκεί -με πυξίδα τη λυρική, δυναμική, βαθιά αισθαντική φωνή του Βασίλη και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος- θα ταξιδέψουμε στους πιο σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του, στα εμβληματικά του τραγούδια, στις συνεργασίες του που έγραψαν ιστορία.
Δευτέρα 4/9 και Τρίτη 5/9, 21:30
Εισιτήρια: Προπώληση: 15€, ταμείο: 18€. Προπώληση: viva.gr
Κατράκειο Θέατρο, Μάνου Κατράκη, και Κυρά Της Ρώ, Νίκαια. Τηλ: 21 3207 5289.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100ºC στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Οι εμφανίσεις του Γιάννη Αγγελάκα με τους 100°C μοιάζουν περισσότερο με γιορτή παρά με συναυλία. Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, δημιουργικοί, ανατρεπτικοί και κυρίως ανήσυχοι υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τις “Τρύπες” και έχει τελευταία στάση τον δίσκο “Έχω κέφια”, τον οποίο κυκλοφόρησαν το 2022.
Δευτέρα 4/9, 20:30
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€. Προπώληση: viva.gr
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 3010 9300.

Οι The Bad Poetry Social Club στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Την τρίτη χρονιά εκδηλώσεων “στο σκοτάδι” ανακοίνωσαν η ΑΜΚΕ «Σπουδαία Events». Δίπλα τους, σταθερός αρωγός και συνεργάτης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί για τρίτη σεζόν την ιδιαίτερη σειρά εκδηλώσεων, 4-5 Σεπτεμβρίου.Μετά τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νατάσσα Μποφίλιου, Μαρία Παπαγεωργίου, Γιώργο Χατζηπαύλου και Chόres, ήρθε η σειρά των The Bad Poetry Social Club (4/9) και του Απόστολου Ρίζου (5/9) να μας χαρίσουν δύο βραδιές μαγείας και όξυνσης των αισθήσεων. Το The Bad Poetry Social Club είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που ιδρύθηκε το 2019 στην Αθήνα. Αντικείμενα της ομάδας είναι το spoken word, το video poetry, η αυτοέκδοση και το poetry performance. Έχουν επιμεληθεί και συμμετάσχει σε πληθώρα poetry performances, lives, παραστάσεις και αναλόγιες παρουσιάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Δευτέρα 4/9, 21:00
Εισιτήρια: ροπώληση: 12€ . ΑμεΑ / Φοιτητές / Μαθητές: 10€ . Ταμείο: 15€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

“Αντώνης Βαρδής – Με μια Αγκαλιά Τραγούδια”: Μεγάλη συναυλία του Όλοι Μαζί Μπορούμε στο Καλλιμάρμαρο

Το Όλοι μαζί μπορούμε παρουσιάζει τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο τη μεγάλη του συναυλία «Αντώνης Βαρδής – Με Μια Αγκαλία Τραγούδια». Στόχος της συναυλίας είναι η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσω των δράσεων του Όλοι μαζί μπορούμε. Συμμετέχουν: Oι Στάθης Αγγελόπουλος, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης  Βαρδής, Γλυκερία, Σταμάτης  Γονίδης, Πέγκυ Ζήνα, Χρήστος  Νικολόπουλος ,Πίτσα  Παπαδοπούλου, Αντώνης Ρέμος,
Δευτέρα 4/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση Εισιτηρίων: Κερκίδες τιμή εισιτηρίου €10 + €3 για τους σκοπούς του Όλοι μαζί μπορούμε – Σύνολο: 13€, Αρένα (όρθιοι) τιμή εισιτηρίου €12 + €3 για τους σκοπούς του Όλοι μαζί μπορούμε – Σύνολο: 15€ Την ημέρα της συναυλίας (Δευτέρα 4/9), οι συνολικές τιμές εισιτηρίων θα είναι: Κερκίδες τιμή εισιτηρίου €11 + €4 για τους σκοπούς του Όλοι μαζί μπορούμε – Σύνολο: 15€ Αρένα (όρθιοι) τιμή εισιτηρίου €13 + €4 για τους σκοπούς τουΌλοι μαζί μπορούμε – Σύνολο: 17€, Είσοδος Για Τα Άτομα με Αμαξίδιο Δωρεάν Μαζί με το Συνοδό Τους.
Προπώληση: viva.gr.
Καλλιμάρμαρο, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αθήνα 116 35 Τηλέφωνο: 21 0752 2984.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Αστυγραφία / Urbanography. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970: Έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου προσκαλεί το κοινό στην έκθεση «Αστυγραφία / Urbanography. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970», μια πρωτότυπη σύλληψη που παρακολουθεί τρεις δεκαετίες ραγδαίου μετασχηματισμού της μεταπολεμικής Ελλάδας και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην αστικοποίηση και τον τρόπο που ο άνθρωπος συμμετέχει ή αντιστέκεται στη νέα συνθήκη που του υπαγορεύει το ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον του. Για την ανίχνευση της ανθρώπινης εμπειρίας του αστικού βιώματος η έκθεση φέρνει σε συνομιλία τις εικαστικές τέχνες –ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, σχέδια και αφίσες– με αποσπάσματα από τον δημοφιλή ελληνικό κινηματογράφο, τις ταινίες κριτικού ρεαλισμού και τις έκκεντρες αφηγήσεις.
Διάρκεια: 21 Ιουνίου 2023 – 3 Μαρτίου 2024
Ωράριο: Δευ 10:00 – 17:00. Τετ 12:00 – 20:00. Πεμ 10:00 – 17:00. Παρ 10:00 – 17:00. Σαβ 10:00 – 17:00. Κυρ 10:00 – 18:00.
Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα | www.nationalgallery.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b