MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αθήνα

Συναυλία – αφιέρωμα “Δυο χρόνια χωρίς τον Μίκη” στο Άλσος Περιστερίου

Με αφορμή τα δύο χρόνια που πέρασαν απο τον θάνατο του σπουδαίου συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του στο Άλσος Περιστερίου, με το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης” – “Λιποτάκτες”, ενώ θα ερμηνεύσουν οι Βασίλης Λέκκας, Άγγελος Θεοδωράκης, Λουκία Βαλάση και Κώστας Σκόνδρας. Στο πλαίσιο της συναυλίας, ο Δήμος Περιστερίου θα πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό τιμητικό αφιέρωμα με τίτλο “28 χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Φωλόπουλο”, τον Δήμαρχο Περιστερίου – σύμβολο, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του, στην ιστορία της πόλης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
4/9, 20:00
Άλσος Δήμου Περιστερίου

Δήμος Αναστασιάδης Live στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Ο Δήμος Αναστασιάδης θα βρεθεί στην σκηνή του Παλαιού Σταθμού Τρένου Διονύσου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Διονύσια 2023. Ο τραγουδιστής θα ταξιδέψει το κοινό σε μια βραδιά με τα πολυαγαπημένα και γνωστά του τραγούδια, ξεδιπλώνοντας παράλληλα το αστείρευτο ταλέντο του φωνητικά, αλλά και μέσα από την σκηνική του παρουσία.
4/9, 21:00
Παλαιός Σταθμός Τρένου Διονύσου

Παράσταση ”Παντρολογήματα” του Νικολάϊ Γκόγκολ στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μενάνδρεια 2023, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση ”Παντρολογήματα” του Νικολάϊ Γκόγκολ στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς, σε σκηνοθεσία Αλμπέρτο Εσκενάζυ. Η προξενήτρα προτείνει τρεις υποψήφιους γαμπρούς στην πανέμορφη νύφη. Όμως… Ο καθένας έχει το κάτι τις του που δεν έχει ο άλλος. Στην προσπάθεια τους να την διεκδικήσουν οι τρεις γαμπροί υπομονεύουν ο ένας τον άλλον και εκθέτουν τα υποτιθέμενα ελαττώματα των ανταγωνιστών τους. Μέσα σ’ αυτό το κομφούζιο, ο θείος που είναι προχωρημένης ηλικίας προσπαθεί να βρει την λύση αλλά… Ένα αναπάντεχο τέλος τα ανατρέπει όλα.
4/6, 21:00
Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς

Σπαθάρεια 2023: Θέατρο Σκιών ”Το Στοιχειωμένο Δεντρί” στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Ρένα Χαλιώτη και το ”Μουσείο Θεάτρου Σκιών Ευγένιος Σπαθάρης”, του Δήμου Αμαρουσίου, διοργανώνουν τα Σπαθάρεια 2023 από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2023. To 24o Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών, έχει τίτλο ‘Ο Καραγκιόζης στον Κόσμο του Λαϊκού Παραμυθιού” και είναι αφιερωμένο στις προφορικές παραδόσεις που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά όπου ο ήρωας μας εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό ρόλο στη διατήρηση τους, με πρωτοπόρο το Δάσκαλο, Ευγένιο Σπαθάρη. Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου την αυλαία ανοίγει η παράσταση ‘‘Το Στοιχειωμένο Δεντρί” από το Θέατρο Σκιών Κωνσταντίνου Κουτσουμπλή.
4/9, 20:00
Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών

Χανιά

11o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: Μοναδικές Μουσικές Εκδηλώσεις

Νέα δεκαετία, νέες ιδέες, νέες γνωριμίες, σταθερές αξίες, μεγάλα ονόματα, κορυφαία έργα, ερμηνευτικές προκλήσεις, μετακλήσεις, συμπράξεις, πειραματισμοί, τολμηρές αποφάσεις… Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων γίνεται 11 ετών έχοντας ήδη εγγραφεί στη συνείδηση των μουσικόφιλων (επισκεπτών αλλά και μόνιμων κατοίκων) ως η μοναδική διοργάνωση στην Κρήτη που αφιερώνεται αποκλειστικά στη μουσική δωματίου. Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί ένα απο τα τρία πρωτοποριακά έργα που άλλαξαν ριζικά το είδος της μουσικής δωματίου, το Κουιντέτο με πιάνο του Σούμαν.Ακόμα, θα εμφανιστεί ο Αμερικανός συνθέτης George Crumb, στο έργο του Vox balaenae (Η φωνή της φάλαινας) για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο, ο οποίος βάζει μάσκες στους ερμηνευτές και κάτω από μπλε φως τους αναθέτει να περιγράψουν μουσικά την εξέλιξη του πλανήτη μας κατά τους προϊστορικούς μεγααιώνες μέσα από τη φωνή της φάλαινας.
4/9, 21:00
Αρχαίο Θέατρο Άπτερας

Θεσσαλονίκη

Προβολή ταινίας “Το Ξαδερφάκι μου” στο Σινέ Τζένη Καρέζη

Το καλοκαίρι τελείωσε, όχι όμως και οι προβολές με θέα τα αστέρια του θερινού κινηματογράφου Σινέ Τζένη Καρέζη, στη Θεσσαλονίκη. Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της γαλλόφωνης ταινίας “Το Ξαδερφάκι μου”. Υπόθεση: Ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας κρασιού (Πιέρ) είναι ανήσυχος, γιατί πρέπει να συναντήσει ξανά τον ατζαμή εξάδελφό του (Αντριέν), συνιδιοκτήτη του 50% των μετοχών της εταιρείας, προκειμένου να υπογράψει τη συνέχεια της διαχείρισή της. Η ανησυχία του Πιέρ είναι δικαιολογημένη, γιατί όπου και όποτε εμφανίζεται ο Αντριέν, όλα γίνονται περίπλοκα . Αυτός ο ξάδελφος που φαίνεται να του φέρνει κατ’ επανάληψη κακή τύχη, θα αποδειχθεί ωστόσο πιο έξυπνος και λιγότερο κυνικός από όσο νόμιζε.
4/9, 21:00
Σινέ Τζένη Καρέζη, Θεσσαλονίκη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b