MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Λαυρεωτική Γη, ο απόηχος μιας μακρινής εποχής: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Η ομαδική εικαστική έκθεση «Λαυρεωτική Γη, ο απόηχος μιας μακρινής εποχής» παρουσιάζεται, από την 1η έως τις 10 Σεπτεμβρίου, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου – Κτίριο Επίπλευσης. Δώδεκα σύγχρονοι καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να εξερευνήσουν την άυλη, υλική και περιβαλλοντική πολιτιστική κληρονομιά της Λαυρεωτικής στο πλαίσιο του Lavreotiki Art Project, μιας πρωτοβουλίας της εικαστικού Αμαλίας Χαρικιοπούλου. H Λαυρεωτική γη είναι ένας πολυεπίπεδος τόπος-μνημείο, που όμως παραμένει εν πολλοίς άγνωστος. Μέσα από μια πολύμηνη ερευνητική διαδικασία, οι συμμετέχοντες συνέλεξαν πληροφορίες για τον ορυκτό πλούτο, τη μεταλλευτική και μεταλλουργική δραστηριότητα στην αρχαιότητα και τη νεότερη εποχή, τις κοινωνικές δομές που αναπτύχθηκαν, καθώς και τις επιπτώσεις της εκμετάλλευσης των μεταλλευμάτων.
Εγκαίνια: Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 19.00
Διάρκεια: 01-10/09/2023
Ώρες λειτουργίας: 17.30 – 22.00
Τοποθεσία: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου – Κτίριο Επίπλευσης Λαύριο.

«Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής (Αιγάλεω) 

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, σε όλη την Ελλάδα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λέας Μαλένη και τη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο. Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες. Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.
Παρασκευή 1/9, 21:00*αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: Από 18€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω. Τηλ: 21 0531 1168.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 7 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου12.09.2018

Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς, της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Λαμπέτη

Η παράσταση που παιζόταν τη χειμερινή σεζόν στο Θέατρο Tempus Verum, με αφορμή 3 κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία της Κρίστελ Καπερώνη, παρουσιάζεται, αυτό το καλοκαίρι, στο Θερινό Λαμπέτη. Σε ένα ρετρό σκηνικό που θυμίζει νυχτερινό κέντρο της δεκαετίας του ’90, η παράσταση ξεκινάει όταν μπαίνουν στο χώρο οι θεατές. Μία λαϊκή τραγουδίστρια ανοίγει το πρόγραμμα, τους υποδέχεται με χορό και τραγούδια και τους προετοιμάζει για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δηλαδή, μία μαύρη κωμωδία, με όχημα τα καυστικά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου. Οι τρεις ηρωίδες (τις οποίες υποδύονται οι Νάστια Βραχάτη, Τζωρτζίνα Λιώση και Ηρώ Πεκτέση) παρότι, φαινομενικά, άγνωστες μεταξύ τους, ξεπερνούν όσα τις χωρίζουν και χάνονται σταδιακά μέσα στο χιούμορ, τη θολούρα από την κάπνα του σκηνικού και τον θόρυβο από τα “σκυλάδικα”. Και ξαφνικά από άγνωστες, μετατρέπονται σε φιγούρες οικείες, καθημερινές, ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Πέμπτη έως Κυριακή στις 20:30 | Παραστάσεις έως 3/9
Εισιτήρια: 13-20€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα.

Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στο Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» (Κορυδαλλός)

Μετά την Επίδαυρο το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη, «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική και την Εύβοια. Επόμενος σταθμός, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στις 21:30, το Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό Αττικής. Στην πρώτη – και ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους – περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου (431- 420 π. Χ.) ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταγράψει και να δείξει στους συμπολίτες του – και σε όλους τους Έλληνες – την αποκτήνωση του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος. *Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης.
Παρασκευή 1/9, 21:30 | Πρόγραμμα περιοδείας 
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός. Τηλ: 21 0497 0475.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις της Επιδαύρου που θα δούμε στα θέατρα της Αττικής12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b